Virusos hasmenés-hányás milyen hatással lehet a babára?
A tegnap egyszer ment a hasam,és kétszer hánytam is.Az epémre gyanakodtam egész addig, mig meg nem hallottam, hogy a környéken valamiféle virus terjeng.Ma már semmi bajom,se hasmenés,se hányinger.Kicsit megijedtem.
Légyszi,irjátok meg a véleményeteket, mi lehet ez!!!
Előre is köszönöm!!!
17+3 hetes kismami
Ha lázad lenne, minden eszközzel vidd le, akár gyógyszeresen is! A láz veszélyesebb, mint a gyógyszer. Paracetamol tartalmút nyugodtan bevehetsz.
Pótold a folyadékot, az ásványi sókat (sós ropival, pl). Pihenj sokat, ne hősködj.
Amúgy meg ne aggódd túl a dolgokat. A legtöbb kismami elkap valamit a 9 hónap alatt, mégis egészséges babát szül. Egy kis vírusos hasmenés nem ad okot aggodalomra, de persze a háziorvost nyugodtan fel lehet keresni vagy felhívni.
Köszi a gyors választ!!!
Lázam nincs, és az egész tulajdonképpen csak egy napig tartott, de fő az óvatosság.Mégegyszer köszi:)))
Csatlakozom az első/eddig egyetlen válaszolóhoz, tényleg ne parázz ezen, nem lesz semmi baja a babának egy kis hasmenéstől, de a folyadékhiánytól lehet.
A háziorvost meg nem feltétlenül kell felkeresni, épp tegnap mesélte az egyik háziorvos ismerősöm, hogy vírusos hasmenéses hányásos beteggel van tele a váró és még az is megfertőződik, aki addig nem volt benne.
Szóval! Ha már túl vagy rajta, akkor nem is biztos, hogy vírus okozta, mert eddig akármelyik ismerősöm benne volt (köztük Tesóm is)egy hétig tartott (napi lega. 8-9 hasmenés, min. 2-3 hányás az elején)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!