Ez lehetett attól, hogy megfordult?
Simán lehet. Mi tegnap voltunk uh-on és nekünk harántfekvésben van a baba. Mondta is a szonográfus, hogy ilyenkor még simán tud helyezkedni, bármikor még át tud fordulni. Állítólag ez az időszak az, amikor még javában tudnak mozogni, mert a hely még úgy ahogy, de adott, és még a kismama és a kispapa is látja, érezheti. Utána már szűkösebb a hely, kevésbé tud majd nagyobbakat mozdulni, de persze ezt kompenzálja majd az erejével. :)
Egyébként nekem, mikor feszül a pocim, azt a baba csinálja. nagyon jellegzetes érzés. Ha nem olyan, mint szokott lenni, akkor kapj be egy szem magnéziumot. (Egyébként a szívverésről jut eszembe, a mi babánk se nagyon szereti, utána pörög forog, mocorog, kissé tán felbosszantja.)
Szintén 25 hkm
A 30-34. hétig még nagy helye van a babának össze-vissza forgolódik, nincs még fix helye.
Ne engedd hogy a védőnő nyomkodja a hasad!
(Enyém is próbálkozott, de mondtam hogy hagyja abba, mert nem találta a szívhangot...)
A hasad feszülése szerintem nincs összefüggésben ezzel, mert ilyenkor kezd el nőni intenzíven a baba, húzódhat/feszülhet.
Ha pihensz, az biztos jót tesz, ha aggódsz, hívd fel az orvosod, bár az enyém mindig azt mondta, hogy "baj" akkor van, ha erősen görcsölsz, vagy vérzel, vagy csillapíthatatlan 38 feletti lázad van, és minden más ráér a következő vizitig. :o)
Első lennék!
Egyébként fura, mert nekem is nyomkodta a hasam, bár azért nem durván, csak hogy kicsit fészkelődjön a baba, mert a múltkor úgy elfordult, hogy alig lehetett hallani a szívhangot. Némi piszkálódás után kifordult, tisztán hallható volt a szívverése, majd el is fordult, hogy hagyjuk békén.
(Nem lehet, hogy a nyomkodástól a méh kezdett bekeményedni?)
25 hkm
Nekem múlt héten nézett szívhangot a védőnő, de hozzám sem ért, nyomkodást nem is engedtem volna. A "vizsgálat" alatt végig mocorgott a kislányom, azt mondta azért mert nem szeretik ezt a vizsgálatot a babák. :-)
Nekem is szokott amorf hasam lenni mostanában, pl. mikor már fekszünk az ágyban, beszélgetünk a férjemmel, akkor az ő hangjára mindig "odamászik" az ő oldalára, és akkor a baloldalam jó púpos, a jobb meg laposabb jóval. Aztán reggel már nyoma sincs. De pl. ma délután próbáltam lehajolni, de nagyon mély éles fájdalom hasított belém. Én ezekkel úgy vagyok hogy a terhesség része és éppen valahogyan fekszik a baba, amivel nyom valamit, és amíg nincs más panaszom, nem aggódok. A munkahelyemen volt nekem is hasonló megjön érzésem pár napig, túlhajtottam magam, de el is kezdtem magne b6-ot szedni 2x1-et. Viszont ha szedsz magnéziumot, azt kúraszerűen tedd, annak nincs értelme ha néha-néha beveszel egyet.
A védőnőd ellen pedig védekezz. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!