Mondjam a védőnőnek amit az UH-n javasoltak?
4 es vagyok kiegészíteném amit írtam, tehát 4 kilóval születtek a gyerekeim ezt akartam írni. Egyébként az előző védőnőnk nekünk is egy nagyon hozzáértő nagyon szimpatikus nő volt mindig tudott minden gondozottjáról, emlékezett apróságokra szóval amiből látszott hogy valóban érdeklik az emberek akik "rá vannak bízva".
Egyébként ez a vitamin téma fura mert mindenhol azt olvasni, nem a vitamintól lesz nagy a baba, ahhoz képest nekem is azt mondta az orvosom hogy ne szedjem mert így is nagyok a babák.
Na most nekem ő a választott orvosom hosszú évek óta, 54 éves annyira nem is öreg és megbízom abban amit mond, tehát nem akarom felülbírálni.
Egyébként ő úgy értette ezt hogy a vitamin étvágyat is csinál (ez is egyik szerepe is amúgy) és azt gondolja hogy akkor gyakrabban kívánós a terhes vagy többet eszik mint amit alapban fogyasztana. Tehát nem úgy értette hogy 1. kismama eszik napi x mennyiséget és vitamint szed és 4 kilós lesz a baba 2. kismama meg megeszi ugyanazt az x mennyiséget mint az 1.es és nem szed vitamint akkor mellette 3 kilós babája lesz, hanem úgy gondolta-úgy értette hogy a vitamint szedő kismama többet is fog enni a vitamin miatt.
Nekem a kisfiam 24.hetesen 860 gramm volt.Már ekkor mondták,hogy szép nagy baba lesz.4070 grammal született 2 nap túlhordás után.
Viszont én semmilyen vitamint nem szedtem,mert nem tudtam bevenni,olyan rosszul voltam.
Mekkora a babád?
"Szerintem meg igenis van köze hozzá,de amíg van olyan kismama aki mellette is kis súlyú babát hoz világra nem fogja elhinni senki."
Kérdező, te is elismered hogy valakinek kicsi babája lesz a vitamin mellett, így nem értem az érvelésed, számomra ez ellentmondás. Kifejtenéd légyszi bővebben? Köszi.
Hát hogy a vitamintol lesz nagy a baba megcáfolnám.Én minden nap szedtem és már terhesség előtt is egy honappal..3060 gr és 56 cm lett a kislányom 37.héten született..
nem lett oriásbébi...de könnyű volt megszülni és szép formás volt..)
De ha ugy gondolod ne mond a védőnőnek ha ugy érzed ezért leszid...
szedd 2 naponta vagy egyál nagyon sok zöldséget gyümölcsöt de ez a Te döntésed..)
Sokan mondják hogy nem kell a vitamin régen sem volt...
Én nem kockáztattam szedtem a dokim védőnő is azt mondta végig szedjem...
Tényleg mekkora a babád hogy hatalmasnak mondták??
Szerintem szedheted továbbra is, mert a méreteket nem befolyásolja a vitamin, a genetika viszont annál inkább. Mond Neki, hogy szeded rendesen úgyse ellenőrzi le és így legalább nem fog Vele "zaklatni".
Én nem szedtem be egy szemet se, de a kisfiamat végig az első Uh-tól kezdve 2 héttel nagyobbnak mérték. Elég nagy gyerek lett jóval 4 kiló felett. Mondjuk én meg a férjem se vagyunk kicsik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!