Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mondjam a védőnőnek amit az...

Mondjam a védőnőnek amit az UH-n javasoltak?

Figyelt kérdés
Mult héten el voltunk 4 D UH-n.A baba már most túl nagy,súlyú,24. hét betöltése előtt.Az orvos ajánlotta a terhesvitamin szedésének abbahagyását.Nem is szedem azóta.A védőnő meg az első tanácsadáson követelte rajtam a vitamint.Nem tudom ma elmondjam-e neki mert ma megint esedékes a tanácsadás.Vagy ne mondjam inkább,h.nem szedem?Hetente egyet majd beveszek de nem akarom magam már tuningolni ilyen vitaminbombákkal állandóan.Eleinte mikor még naponta szedtem,még az első uh-n jók voltak a méretei.2-on a doki egy szót nem szólt,most meg kiderült,h.óriásbébi.
2013. máj. 9. 08:59
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Nem a terhesvitamintól lesz nagy a baba, de ha megnyugtat, szedd ritkábban, ne naponta és akkor mondhatod a védőnőnek, h szeded.
2013. máj. 9. 09:01
 2/20 anonim ***** válasza:
Egyrészt a terhesvitamin nem befolyásolja a baba méretét, másrészt a védőnődnek semmi köze hozzá, hogy szeded-e. Tehát ha akarod elmondod neki, ha nem akarod nem mondod.
2013. máj. 9. 09:02
 3/20 A kérdező kommentje:
Szerintem meg igenis van köze hozzá,de amíg van olyan kismama aki mellette is kis súlyú babát hoz világra nem fogja elhinni senki.Mindegy ez mindenki magánügye.Akkor nem mondom el neki,úgyis csak erőltetné,hogy szedjem csak naponta.
2013. máj. 9. 09:09
 4/20 anonim ***** válasza:

Hát én meg megértem tökre mert nekem is ilyen védőnőm van, épp tegnap kérdezte tőlem (17 hetes vagyok) hogy ugye szedem továbbra is a terhesvitamint? Mondtam hogy nem, 2 4 kiló feletti gyerekem van, mindkettőnél csak 12. hétig szedtem a terhesvitamint mégis ekkorák lettek.(tudom állítólag nincs összefüggés de akkor meg azt gondolom főleg nem kell a vitamin ha így is szép nagyok).

(és cukros se voltam/vagyok).

És kicsit kiakadva kérdezte hogy miért nem hogyhogy nem szedem, tán nem tellik rá?

Úgyhogy megfogadtam hogy bólogatok amikor mondja a dolgokat és ennyi.

Más dolgaimra meg nem is figyelt, rosszul írta be a leleteket is stb. annyira "komoly" volt a gondozás...

2013. máj. 9. 09:12
 5/20 anonim ***** válasza:
Ne mond neki.Mekkora a bébi? :)
2013. máj. 9. 09:16
 6/20 anonim ***** válasza:

A terhesvitamintól nem lesz nagy a babád. Én a 7.héttől a 35.-ig hétig szedtem, mégis "csak" 3100 g és 52 cm-vel született a kislányom. Barátnőm nem szedett semmit, mégis 3900 g és 60 cm volt a kisfia.

Én megmondanám a védőnőnek, hogy az orvos tanácsára csak heti 1x szedsz terhesvitamint, fel fogja dolgozni.

2013. máj. 9. 09:29
 7/20 anonim ***** válasza:

Mekkora a baba!?

Nekem 24 hetesen 980 gramm volt, de senki nem mondta hogy túl nagy...

2013. máj. 9. 09:34
 8/20 anonim ***** válasza:
Nekünk olyan védőnő jutott,mindent másképp mondott mint az orvos,úgyhogy meguntam,nem kértem belőle többet.
2013. máj. 9. 09:34
 9/20 anonim ***** válasza:
Engem is érdekelne, hogy hány gramm a baba. :)
2013. máj. 9. 09:35
 10/20 anonim ***** válasza:

Mindig meglepődök az ilyen védőnős kérdéseken, mert nekem egy angyal a védőnőm. Biztos szerencsém van.

A védőnőd enyhén túllépi a hatáskörét. Nem az ő dolga eldönteni, hogy egy kismama miket szedjen a terhesség alatt. Ha Te kérdeznéd meg tőle, hogy szedj-e vitamint, akkor is azt kellene mondania, hogy az orvossal beszéld meg. Szerintem teljesen mindegy mit mondasz neki. Amúgy tényleg nem lesz nagy a vitamintól a baba.

2013. máj. 9. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!