Mondjam a védőnőnek amit az UH-n javasoltak?
Hát én meg megértem tökre mert nekem is ilyen védőnőm van, épp tegnap kérdezte tőlem (17 hetes vagyok) hogy ugye szedem továbbra is a terhesvitamint? Mondtam hogy nem, 2 4 kiló feletti gyerekem van, mindkettőnél csak 12. hétig szedtem a terhesvitamint mégis ekkorák lettek.(tudom állítólag nincs összefüggés de akkor meg azt gondolom főleg nem kell a vitamin ha így is szép nagyok).
(és cukros se voltam/vagyok).
És kicsit kiakadva kérdezte hogy miért nem hogyhogy nem szedem, tán nem tellik rá?
Úgyhogy megfogadtam hogy bólogatok amikor mondja a dolgokat és ennyi.
Más dolgaimra meg nem is figyelt, rosszul írta be a leleteket is stb. annyira "komoly" volt a gondozás...
A terhesvitamintól nem lesz nagy a babád. Én a 7.héttől a 35.-ig hétig szedtem, mégis "csak" 3100 g és 52 cm-vel született a kislányom. Barátnőm nem szedett semmit, mégis 3900 g és 60 cm volt a kisfia.
Én megmondanám a védőnőnek, hogy az orvos tanácsára csak heti 1x szedsz terhesvitamint, fel fogja dolgozni.
Mekkora a baba!?
Nekem 24 hetesen 980 gramm volt, de senki nem mondta hogy túl nagy...
Mindig meglepődök az ilyen védőnős kérdéseken, mert nekem egy angyal a védőnőm. Biztos szerencsém van.
A védőnőd enyhén túllépi a hatáskörét. Nem az ő dolga eldönteni, hogy egy kismama miket szedjen a terhesség alatt. Ha Te kérdeznéd meg tőle, hogy szedj-e vitamint, akkor is azt kellene mondania, hogy az orvossal beszéld meg. Szerintem teljesen mindegy mit mondasz neki. Amúgy tényleg nem lesz nagy a vitamintól a baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!