Ti fel szoktatok kelni a férjeteknek reggelit készíteni?
A 20. héttől nem dolgozom, azóta minden nap 3/4 7-kor felkelek és reggelit készítek a férjemnek.
Már kaptam megjegyzéseket, hogy terhesen miért csinálom ezt, minek fárasztom ezt... De én szívesen kelek fel, készítek reggelit és eszek a férjemmel.
Mi a véleményetek?
Mi együtt kelünk, együtt készítjük a reggelit, bár van, hogy csak ő, vagy csak én csinálom. Ahogy jön.
Amúgy nem értem miért baj, hogy te felkelsz és megcsinálod, ha neked ez jó és nem megerőltető.
Hihetetlen, hogy még ebbe is képesek beleszólni...
Ja, az "engem sem szolgál ki senki" duma olyan, hogy ha nekem nem jó, más is dögöljön meg. Igazán "kedves" életfelfogás. :)
Természetes a részemről, és mindig így is volt, hogy a kaja elsősorban az én feladatom. Nem fáradtság, örömmel készítek a páromnak reggelit, ebédet, nasit, vagy vacsit. Ugyan nem reggelizik, mert korán kel, és ébredés után nem tud enni, így többnyire a munkahelyén eszik, ami családi vállalkozás, szóval megbízható helyen tud reggelizni és ebédelni, de mikor olyan munkája volt, én is felkeltem, csináltam neki szendvicset és innivalót elvitelre.
Szerintem, ez teljesen normális, szép gesztus, hiszen a párod, és biztosra veszem, hogy ezt ő is megtenné érted. (Nálunk is így van. A párom szívesen főzöcskézik, és lep meg reggelivel, számára sem fáradtság. Evés után külön megköszöni, hogy felhoztam a reggelit/ebédet/vacsit.)
Én csak azt tudom mondani, hogy másnak savanyú a szőlő, hogy ti készek vagytok egy ilyen gesztusra. És egyébként is, ne engedd, hogy ilyen emberek elvegyék a kedved. Nekik nyilvánvalóan megvan a maguk párkapcsolati problémája.
Ez nem arról szól, hogy a párod cselédje vagy, vagy ingyenmunkát végzel, hanem hogy a férjedről szeretettel gondoskodsz és fontos neked. Ha nem lenne rá időd, az más. De legalább jól indul a reggeletek egy közös reggelivel. :)
25 hkm
Én nem, de azért, mert hétköznap nem szokott reggelizni a férjem, hanem előző este bekészíti a másnapi kaját, amit visz a munkahelyére. Amikor nem dolgozik, meg ő szokta csinálni a reggelit, ragaszkodik hozzá.
Ha neked így jó ne érdekeljen már ki mit gondol. :)
A konyhatündér ingyencseléden én is kiakadtam!
Hat éve minden áldott reggel ágyba viszem a férjemnek a kávét. Háromszor maradt ki néhány nap: amikor a gyerekeink születtek, úgy egy hétig ő hozta nekem ágyba. De utána szívesen vettem vissza ezt a tevékenységet is, nekem nem teher, korán kelő vagyok. :-)
Szia!Én a terhességem előtt is kiszolgáltam a páromat,terhesség alatt is és most is,hogy megvan a lányunk.:)
Nem esik nehezemre.Elvégre ő dolgozik és tartja el a családot.Ennyit megtehetek érte úgy gondolom.:)
A kávét mindig ő hozza-én addig ágyban maradok, mert olyan finom kávét nem tudok főzni. A reggelit általában én készítem ki, együtt reggelizünk. Élvezzük az együtt töltött perceket, úgyis sokat kell dolgoznia, sokx csak este ér haza, akkor is együtt vacsizunk. Eszembe nem jutott, hogy ez fárasztana engem, örömmel teszem.
A házicseléd dolog -hááát - most mondjam kedves hozzászóló, hogy ez a dolgunk? mással is megcsináltathatjuk, de ahhoz a férjünknek még többet kell dolgoznia, így is eleget robotol, hogy fenn tudjuk magunkat tartani. Néhány évtizeddel ezelőtt a várandós és kismamák nem tudtak úgy otthon maradni, mint mi, mégis kiszolgálták a férjüket.
Ha együtt kelünk, vagy én csinálok reggelit, vagy ő. Így gyerekkel már kicsit nehezebb összehozni, kevesebb az idő is, úgyhogy gyakran előfordul, hogy megkérem, csináljon ő reggelit, amíg én megetetem a Tököst.
Ha neked ez nem fárasztó, akkor csináld nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!