Hol szuljek az allamitamogatasok miatt?
Magyarorszagon szuletett az elso gyermekunk, mivel otthon dolgoztam, igy igenyelhettem Tgyast, Gyedet es Gyest. Most a Gyest kezdtek el folyositani. Par honapja Angliaban elunk atmenetileg. Meg nem dolt el hol maradunk tovabbra is. Ide jarok terhesgondozasra a masodik babaval.
A kerdes az lenne, hogy mivel nagy szuksegunk lenne a tamogatasra es, ha mar otthon fizettem az adot es a jarulekokat magam utan, szeretnem tovabbra is igenybevenni mindenfele jutattast. Ugy tudom, hogy hiaba nem dolgoztam most, mert az elso babaval meg itthon vagyok, a masodiknal ugyanazokat igenyelhetem meg.
DE, ehez muszaj, hogy Magyarorszagon szuljek vagy szulhetek Angliaban is es majd odahaza igenyelhetek? Ugy tudom, ha tudom igazolni, hogy terhesgondozas alatt kulfoldon voltam es ott jartam, akkor is megkaphatom az Egyszeri Anyasagi Tamogatast. De, hogy van ez a Gyeddel es a Gyessel? Novemberre vagyunk kiirva, de nem szivesen mennek haza, mivel nekem nincs rokonom kihez mehetnek, ugye 2 honap ottartozkodassal szamolok legalabb! A ferjem apjahoz mehetnenk, de persze csak ugy tudnek hazamenni, ha a lanyom is jon velem, aki 2 eves es tudom, hogy nagyon kellemetlen lenne ott es veszekedes lesz csak es egyebek ezert inkabb, ha lehet elkerulnem! Szulhetek Angliaban ugy, hogy en itt nem dolgoztam, nem vegleges a kivandorlasunk, hogy kapjak Mo-rol valamifele tamogatast? (Itt van bejelentett lakcimem, odahaza nincs hivatalos most, de megoldhato, hogy bejelentsenek!)
1000 koszonet a valaszokert!
Előző vagyok.Találtam valamit,ami szerintem segíthet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!