Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Pozitív kombinált teszt. Down...

Pozitív kombinált teszt. Down kockázat 1:206. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Az ultrahang jó volt a vérvételi eredmények a rosszak: CRL:68 mm, NT: 1,60 orrcsont látható. 29 éves vagyok. Inzulinos cukorbeteg.

Papp-A 0,285 MOM, szabad béta-hcg: 1,974 MOM.

ma 11:37
 1/7 anonim ***** válasza:
További tesztet javasoltak?
ma 11:39
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Magzatvíz mintavételt fognak javasolni, amit vagy elfogadsz vagy nem.

A magzatvíz mintavételnek van kockázata, igaz ritkán, de előfordulhat vetélés. Az eredményed alapján 206 ilyen eredménnyel rendelkező babából 1 beteg. A tiéd lehet a 205 egészséges közé tartozik, neked kell döntened számodra ez milyen kockázat.

Csináltathatsz nipt tesztet is, csak a downra 100.000 Ft körül van, viszont ha pozitív és el szeretnéd vetetni, akkor ahhoz a magzatvíz mintavétel is kell mindenképp, ami idő.

ma 11:47
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem is értem, hogy miért csinálnak még kombinált teszteket. Vagy dns alapú, vagy semmi. Mert ez így csak aggodalomkeltésre jó, semmi másra. Semmit sem lehet vele kiszűrni. Én csináltatnék egy dns alapú tesztet ezek után, de csak azért, mert már 'beleültették a fülembe a bogarat', és már csak így tudnék teljesen megnyugodni. De a leírtak alapján, objektíven nézve szerintem teljesen egészséges az a baba!
ma 12:01
 4/7 anonim ***** válasza:
51%

Szia!

Hga1c - d milyen volt?

Gyermekkori a cukorbetegseg vagy később jött ki?

Amit sokan nem tudnak, de ez is egy lehetőség a down Szűrésre:Nem 100%os,de nagyban hozzá segít szűrni. És a cukorbetegeknek kötelezővé tenném. Az a magzati szívultrahang.

A down szindrómás betegek 70%a születik valamilyen szívhibával, persze ott a 30% is, de ez is adhat egy támpontot. Magzati szivUH csak Pesten, és Debrecenben van. Nem, nem elég 1 sima UH, magzati szívUH kell. Én azt megcsinaltatnam mielőtt esetleg magzatvìz mintavètelre adnám a fejem. Ezen kívül halk megjegyzés hogy a kombináltat beszuntetnem már a p**csaba, ugyanis csak ijesztgeti az anyukákat.

Ha kérdésed van, esetleg telefonszam kellene, írj rám nyugodtan privátban.

ma 13:24
 5/7 anonim ***** válasza:

#4 Székesfehérváron is van magzati szív UH magánban, gondolom más nagyvárosban is, nem csak Budapesten .

Én nem voltam kockázati csoport, önszorgalomból mentem, mert fontosabbnak tartottam, mint a mindenre szűrő nagy csomagos nipt tesztet. Viszont én ilyen down kockázattal kevésnek érezném az szív UH-t, bár gyakori, de nem biztos, hogy együtt jár szív problémával.

ma 13:53
 6/7 anonim ***** válasza:
Remélem tudod hogy a pozitív teszteredmény mellett is több mint 99% hogy egészséges a babád. Azért pozitív mert hiába kevesebb mint fél százalék a betegség valószínűsége, azért további vizsgálat indokolt. De várhatóan minden rendben lesz. Kitartás, lelkileg nagyon megterhelő kivárni a biztos eredményt.
ma 13:56
 7/7 anonim ***** válasza:

#5! Azt nem tudtam, köszi az infót!

Persze, nem kell erre mérget venni, mert sok downosnak nincs szívbaja, de soknak van. És mivel cukorbeteg a kérdezo, alapból fontos lenne elmenni a Szűrésre.

A második: hogy ez is adhat egy támpontot, ha ne adj isten kiderul hogy van valami baj, nagyobb így a valószínűsège hogy downos mintsem nem.

3. Mindenképp végeztetnèk más (genetikai) tesztet. Nem szuratnam magam hasba azonnal de máris.

ma 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!