Ma kaptam meg a kombinált tesztem eredményét: pozitív a kockázata down korra, vagyis 1:110 arányban. Tényleg aggódnom kell? Volt már akinek fals eredménye lett?
A vérvételemnél a PAPP-A lett 8,99ug/mol, vagyis ez 0,55 MOM érték, ami a nővér szerint kicsi.
A többi érték jó lett, uh is normális.
1:250 alatt nagy az esély a betegségre, ráadásul az AFP-d is alacsony, ami szintén Down kórra utal. Mindenképp végeztessétek el a magzatvízvételt, fő a biztonság.
A 12. heti UH-n semmi rendellenességet nem láttak?
Attol tartok, hogy ez az egész egyben üzleti fogás is.
Valahogy számítottam erre amiért a legolcsobbikat választottam.
Ezután majd biztos az jön, hogy a "magzatvízvétel elkerülése végett" mehetek a négyes tesztre is további tízenezrekért.
Hiába!! A legjobb üzlet a kismama! És egyben a leg kiszolgáltatottabb is! Vajon miért nem ingyenes, ha ennyire jó?Megbizható!
Nekem ingyenes volt a kombinált teszt, és csak 24 éves vagyok.
1:50000-hez lett az arány.
Kétlem, hogy ez a pénzről szólna.
Utolsó hozzászolónak!
Bocsi de én még AFP-n nem voltam. Az majd 2 hét múlva lesz!
Nem kell aggodnod, csak ha a magzatviz vizsgalat is pozitivat mutat. 1:150 alatt mindenki veszelyeztetett.
Én az istván kórházban voltam, nekem is ingyenes volt, csak annyi volt, hogy szolni kellett, hogy en szeretnek ilyen vizsgalatot.
A magzatviz vizsgalatot vard ki, csak utána aggódj! (tudom, konnyu mondani, akkor is)
Azt elfelejttem, hogy a vérvételem után a néni aki bevitte a gépbe az egyéb-nagyon fontos-adatokat, teljesen analfabéta volt a számítógéphez és a végén még én segítettem neki. Kollégáktól persze nem kért segítséget, inkább szórakozott legalább egy órát, mígnem egy fiatalabb kollégája zárta a dolgot.
Elképzelem ha ez a néni vitte gépre a vérvételi eredményemet!.....
Sajnos sok múlik a pontos adatbevitelen is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!