Segítene valaki értelmezni a kombinált tesztem eredményét?
Terhességi kor a vérvételkor:
12 hét 2 nap (utolsó mensesből számítva)
12 hét 5 nap (ultrahang/biometria alapján)
A vizsgálathoz használt terhességi kor: biometria alapján
Testsúly: 72.50 kg
Etnikai eredet: európai
A vizsgált markerek eredménye:
PAPP-A szint:
1048.90 miu/L
1.01 MoM
Szabad ß-hCG szint:
20.70 Ng/ml
0.63 MoM
Tarkóredő vastagsága (NT):
mm
MoM
A szűrővizsgálat eredménye: negatív
Kockázat a Down-kór előfordulására: 1 : 6 600
Kozkázat a 18-as triszómia (Edwards-kór) előfordulására: 1 : 15 000
Megjegyzés:
- Figyelem! A rendellenesség kockázata a tarkó redő adat hiányában került kiszámításra. Ennek következtében a szűrővizsgálat találati hatékonysága alacsonyabb.
feltételezem, hogy még nem voltál a 12. heti genetikai ultrahangon, vagy ahol vérvizsgálatot végezték, oda nem jutott el az ottani leleted. És mivel nem tudják a tarkóredő vastagságát, ezért nem tudtak vele kalkulálni. Mert ami a végén van előfordulási kockázat, azt több tényező befolyásolja:
- a fent említett 2 hormon: a PAPP-A és a hCG egymáshoz viszonyított aránya és az értékük - ez a legfontosabb (ehhez kellett az etnikai csoport, mert kicsi más értékek az elfogadhatóak az európai és más csoportoknál)
- az életkorod
- a tarkóredő értéke - most ezt nem tudták belevenni a számításba, de ez nem változtatna nagyságrendileg az eredményen, tehát jónak mondható
A vizsgálatok eredménye sosem száz százalékos, de jó eséllyel kiszűri, ha baj van. Persze előfordul kis százalékban az is, hogy rossz az eredmény, de mégsincs baj és még kevesebb esetben az, hogy jó az eredmény, de mégis baj van. Az utolsó mondat annyit jelent a papírodon, hogy ez a kis százalékú bizonytalanság, a hiányzó adat miatt egy picit nagyobb.
Remélem érthetően fogalmaztam.
szerintem nincs okod aggodalomra.
Köszönöm szépen! Kicsit megnyugodtam.
Voltam akkor már UH-n, de nem sikerült megmérni a tarkóredőt, mert a babám soha nem fordult úgy, hogy az orvos megmérhesse.
Igen, az orrcsont meg volt.
A teszt eredményét ma kaptam meg, felhívtam az orvosomat, és kaptam is soron kívüli időpontot, délután megyek hozzá. Remélem Ő is megnyugtat.
Valahogy le kellene mérni a tarkóredőt. Az egyik legfontosabb vizsgálat és cca 80%-ot jelentene, hogy mekkora.
Ha normál tartományba van, akkor nagyon jó a teszted, de ha 3mm felett lenne, akkor egészen más eredményt kaptál volna, azaz pozitív lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!