Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi idő és hosszú ciklus?

Terhességi idő és hosszú ciklus?

Figyelt kérdés
Utolso menstruacio elso napjatol szamolva 9+5 napos terhes vagyok, de a doki sokkal kisebbnek látta, 40 napos ciklusaim vannak, azt mondta ez ilyenkor normális hogy kisebb, mert később van peteérés is…kezdjek aggódni vagy valakinek van hasonló tapasztalata?

ma 11:42
 1/8 anonim ***** válasza:
66%

Ez pusztán logika...

28 napos ciklushoz viszonyítva számítják a ciklus első napjától a terhességet. Ami azzal egyenlő, hogy 14. napon volt ovu. Tehát kb 15-16. naponfogant. Ez az alap.

40 napos ciklusnál ez az egész jócskán odbévv zajlik, mivel mensi előtt 12-16nappal van ovu. Tehát, ha neked 40 napos a ciklusod, akkor 26. napon van ovud, ami azt jelenti, hogy kb 27-29. napon van fogantatás.

Így az alap terhességi korhoz mérten, később van fogantatás gyakorlatilag 11-14 nappal akár. ami ugye már két hét eltérést jelent. Így nyilván nem lehet akkora a baba, mintha a mensidtől számolnád.

Erre a legjobb trükk, hogy hogy 28 napos ciklust csinálsz a 40 napos ciklusodból.

Tehát 12 nappal későbbi dátumot adsz meg pl egy kalkulátornak mint utolsó menstruáció. És akkro nagyjából megfelel a kor az uh-n látottaknak.

A ciklus során az ovu változhat, de az ovu és a mensi közötti napok száma állandó. 40 napos ciklusban nem foganhat 16. napon egy baba. csak jóval később, tehát nyilván kisebb a pici.

Kis matek és logika és meg is van, hogy nincs miért aggódni.

ma 12:35
 2/8 anonim ***** válasza:
51%

Majd az elso genetikain a meretei alapjan lesz szamolva a szules. Nem kell feleslegesen hazudni arrol, hogy mikor volt az utolso menstruacio, nem szamit.

Elmondtad az orvosnak, mondta hogy rendben van, akkor rendben van. Ne aggodj :)

ma 12:55
 3/8 anonim ***** válasza:
50%

#2 Az a baj, hogy sehol senkit nem érdekel a valóságban a 12.heti UH eredménye, mert mindenhol az utolsó menstruációt kérdezik, és magyarázhatod az együgyű nővérkének nst-n, hogy de neked az nem úgy van, nem fogja érdekelni. Sőt legtöbbször az orvost se, mert "egy hét miatt nem módosít rajta", pedig a végén amikor arról van szó, hogy mikor indítanak vagy koraszülés esetén milyen fokozatú kórházba kell szállítani, akkor egy hét is sokat számít.

Aki biztos az ovulációban, mert követi ovuteszttel, nyákfigyeléssel, hőmérőzéssel annak jobb "hazudni", megkíméli magát egy csomó kellemetlenségtől.

ma 13:21
 4/8 anonim ***** válasza:

3-as,de mi az, hogy senkit nem erdekel? :D

Nekem ott korrigaltak a terhessegi kort, kiszamitottak a szules idopontjat, onnantol kezdve ugy kellett mindenhova jarnom.

ma 13:29
 5/8 anonim ***** válasza:

#4 Az, hogy nem azt kérdezik mi a kiírt dátum, hanem azt, hogy mikor volt az utolsó menstruációd.

És 12. héten nem minden orvos módosít, mert "jól van az úgy".

ma 14:04
 6/8 anonim ***** válasza:

Hat akkor biztos mindenhol mashogy van. De az elso 3 vizsgalaton kivul (6 hetesen, 10 hetesen majd 12 hetesen) nem kerdeztek tobbet a menstruaciomat. Onnantol kezdve az szamitott, hogy hany hetes terhes vagyok es aszerint kellett bejelentkezni vizsgalatra.

Akkor ezek szerint ha terhesgondozasra mesz 34 hetesen, meg mindig azt kerdezgetik, hogy mikor menstrualtal utoljara? Vagy ha nst-re kell menni?

:D En ertem, hogy igy van,de fura.

ma 14:09
 7/8 anonim ***** válasza:

#6 Igen, mindig azt kérdezték mikor menstruáltam utoljára. A végén minden nap jártam nst-re, ott is mindig azt kérdezték mikor volt az utolsó menstruáció.

Egyedül az ortopédián kérdezték azt hány hetes vagyok, nyilván azért, mert az ortopéd orvos nem a menstruáció alapján kalkulál, de a terhesgondozásban mindent ahhoz viszonyítanak.

ma 14:22
 8/8 anonim ***** válasza:

Nálam is mindig a mensit kérdezik... mindig hozzáfűzöm, hosszabb ciklusom van és, hogy mikorra vagyok kiírva.

Logikátlan 12.hét után miért kérdezik. Pont a ciklusok miatt írják ki a szülés várható idejét akkor és onnantól az a támpont.

Mindegy is, nem hazudnia kell, csak hozzátenni, hogy 40 napos ciklusai vannak.

1-es vagyok, én pl cdak azt írtam, hogy alakítsa át a ciklusát és a netes kalkulátorokban meg tudja nézni, kb hol kell tartson.

ma 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!