Terhességi idő és hosszú ciklus?
Figyelt kérdés
Utolso menstruacio elso napjatol szamolva 9+5 napos terhes vagyok, de a doki sokkal kisebbnek látta, 40 napos ciklusaim vannak, azt mondta ez ilyenkor normális hogy kisebb, mert később van peteérés is…kezdjek aggódni vagy valakinek van hasonló tapasztalata?febr. 7. 11:42
11/16 anonim válasza:
Azt mondta hogy tankönyv szerint a méret alapján ennyi idős. Visszaszámoltam egyébként ez nekem az utolsó mensi utolsó napja utáni első napra jön ki, tehát amikor már nem mensiztem. De egyébként nem értem hogy foganhatott meg akkor rögtön, amikor elmúlt a mensim, én egy héttel későbbre tenném a fogantatást.
12/16 anonim 

válasza:

#11 Mert nem akkor fogan, hanem 2 héttel később. Csak az utolsó menstruáció első napjától számolják a heteket. Magyarul 2 hetes terhes mindenki, amikor a baba megfogan.
14/16 anonim 

válasza:

Kérdező....én is másik orvost javaslok. Ha mensi szerint mést 12 hetes genetikára, akkor kb 10 hetes lesz a pici... nem tudják majd megvizsgálni és vissza kell majd menj újra. Az a doki nem százas, vagy nagyon vén...
A genetikai uh-megvan határozva mikor végezhető, különben pontatlan lesz az egész és nem veszik észre, ha eltérés van...mondjuk ilyenkor a szonográfus automatikusan elzavar.
A dokinak a papírodra is rá kéne írja, hogy utso mensi szerint ennyi lenne a terhességi kor, az embrió mérete viszont xy terhességi hétnek felel meg...
15/16 anonim 

válasza:

En pont most jartam igy, 42-43 naposak a ciklusaim. Naptar szerint 6 hetesen mentem az elso uh-ra, az egvilagon semmit nem latott a doki, egy pici fekete folt volt de az se tul biztato. Aztan mondtam neki h amugy milyen hosszuak a ciklusaim es mondta h akkor szamoljunk vissza kb 2 hetet. 1,5 het mulva mar latszodott a baba szivcso pulzalassal egyutt, akkor naptar szerint 7 hetes voltam de a baba 5 hetes meretet mutaott, pont amennyivel kesobb lehetett peteeresem. Tegnap voltam ujra ug-n, naptar szerint 10 hetesen, baba 8+5 hetes, szoval tartja ezt a novekedest igy minden oke. Hidd el sokat szamit h milyen hosszu a ciklus. En is megijedtem de nem kell:)
16/16 anonim 

válasza:

Ja es termeszetesen nem mensi hanem a baba merete alapjan szamolja a dokim a terhessegi kort es az alapjan hivott vissza genetikai uh-ra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!