Első orvosi vizsgálat. Mit mondjak?
Másfél hét múlva megyek az első vizsgálatra ahol kiderül, hogy tényleg van-e baba.
Viszont a menstruációs ciklusaim hosszúak, ez 42 napos lett volna. Tudom, hogy mikor kellett volna megjönnie mert a luteális szakaszom fixen 13 napos szokott lenni.
Az orvos viszont ha az utolsó menstruációt kérdezi nagyobbnak fogja hinni a babát. Ti mit mondanátok neki? A rendes dátumot vagy 28 napos ciklus alapján akkor 15 napot visszaszamoljak a luteális szakasztól?
Nem az utolsó menzesz alapján számolja a dolgokat, hanem leméri uh-val az embrió méreteit. Nekem innen derült ki, hogy nem akkor fogant a baba, amikor a tankönyv szerint kellene, hanem kb 5 nappal később.
A védőnő is az orvos méricskélése alapján számolgatott.
Nekem pl sosem volt rendszeres, mondjuk mikor összejött a baba és mentem hozzá, akkor már ismert a doki. Kérdezte, mikor volt az utolsó menstruáció, elmondtam neki, majd az UH alapján megmondta, hogy kisebb és a mérete alapján lőtte be kb a korát. Nem tévedett sokat, a 12. heti UHn egy nappal mondták fiatalabbnak a kisfiúnkat! Azóta már 22 hetes és tartja a fejlődési tempót.
Felesleges is meg hülyeség is lenne hazudni, hiszen a peteérésed is csak egy kiinduló pont. Találkozás, beágyazódás, minden egyénfüggő. Rengeteg olyan nő van, aki tudja az lh csúcsát, mégis meglepődik, hogy kisebb a baba, mint számolta.
Egy szónak is száz a vége, az orvos tudni fogja a dolgát, ne aggódj, emiatt nem lesz semmi gond! 😊 minden jót kívánok Nektek.🙏
Nekem is hosszú ciklusaim voltak mikor teherbe estem. A mensi első napját számolják hiába mondtam el mindent.
A kiskönyvemben össze-vissza voltak áthúzva az adatok.Hol azt írták 12 hét,hol azt 14... aztán mentem 12 hetes ultrahangra kiderült nincs is még akkora meg sem csinálták a vizsgálatot.
6!
Nem minden doki...
Nekem 6nappal nagyobb, mint a mensi szerinti, már az első uh óta. Ezt a 6 napot tartja a mai napig, 30 hetes vagyok.
Mégis a védőnő is meg a doki is a mensi szerinti korral számol, az alapján lettem kiírva.
Fixen 28naoos pontos ciklusom volt elötte.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!