Szerintetek jó ez az NST? KÉP
Figyelt kérdés
Nekem olyan összevissza szívverésnek tűnik. A doki csak aláírta és annyi.2013. máj. 6. 19:52
3/11 anonim válasza:
a baba mocorgásakor jobban megfeszült a méhfal. Nekem is mutatott ilyet, sőt, szinte csak ilyen kiugrások voltak, végig mocorgott Nst közben. Amúgy az Nst a méhtevékenységet nézi, nem a szívverést :-) az a Ctg, nem? Bár lehet, hogy rosszul tudom, egy éve voltam utoljára ilyenen :-)
4/11 A kérdező kommentje:
Pont fordítva:D
Az NST a szívet nézi, a CTG meg a méhtevékenységet. Ez sima szívhang volt.
2013. máj. 6. 20:01
6/11 anonim válasza:
csak nem hagyott nyugodni, megnéztem a miénket is, van köztük ilyen kiugrás!
7/11 A kérdező kommentje:
Az a fura, hogy amikor nem mozgott akkor is le-fel ugrál a mutató. És olyat nem szokott máskor.
2013. máj. 6. 20:07
8/11 anonim válasza:
lehet készülődik kifelé :-) és most helyezkedik rendesen, nyilván nyomja magát. Kérdezd meg a védőnődet, ha vele hamarabb találkozol :-)
9/11 anonim válasza:
Én szülész rezidens vagyok és ez az NST hibátlan. Az hogy az alapvonal nem egyenes babáknál élettani (ezt hívjuk variabilitásnak, igazából akkor van gond, ha ilyet nem látunk (ezt beszűkült NST-nek hívjuk). Ha elég sok NST-t látsz, akkor tényleg látni első pillantásra, hogy rendben van-e. Ez tökéletes.
10/11 anonim válasza:
Ja és még annyi, hogy az NST és a CTG is nézi a magzati szívhangot, sőt az a lényeg mindkét esetben. Csak CTG közben a méhösszehúzódásokra adott magzati szív válaszát vizsgáljuk, NST-nél pedig, hogy mikor a babó mozog, van-e szívfrekvencia növekedés (ez az akkceleráció, a dombocska :)). Gondolj bele a CTG-t vajúdás alatt csinálják, mi lenne, velünk ha nem tudnánk regisztrálni a szívhangot...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!