6 hetes terhes vagyok, van 2 cicám, kikkel állandóan foglalkoztam. Szerintetek most hanyagoljam őket? Annyira sajnálom őket, mert állandóan jönnek hozzám hogy foglalkozzak velük.
Toxoplaz,mózis ellen nins oltás, se macskának, se embernek.
Véevételen kérj tesztet toxoplazmózisra. ha pozitív, akkor már átestél a fertőzésen, ellenanyagok vannak benned, védett vagy a terhesség alatt, így a baba is védett. Ha negatív, akkor fokozottan vigyáznod kell, hogy ne nyúlj a cicákhoz, de ami a legfontosabb: soha ne nyúlj az almukhoz! Az a legveszélyesebb.
Ha terhesség alatt kapod el a toxoplazmózist, az az egész terhesség alatt veszélyt jelent a babára. Az első 12 hétben szervi károsodást, maradandó magzati elváltozást okozhat, a továbbiakban pedig betegségeket a babának. Oltás nincs ellene, de ha lenne, a terhesség alatt amúgy is tilos lenne beadni.
Szerintem nyugodtan cicázz!
Mikor terhes voltam a kisfiammal, volt itthon macskánk(még most is van), sőt még kutyánk is! Lakótelepi lakásban! Most aztán lehet ilyedezni az előző válaszolóknak.
Szóval a lényeg semmi bajom nem lett, a gyerekemnek sem! A nagyobbiknak sem! A cicánk kijárós, így alom nincs idebent, de azt tudom hogy csak kesztyűben szabad takarítani a toxoplazmózis miatt.
Nekem nem nézték a vérvételnél, hogy volt-e már nekem. Meg se kérdezték, hogy van-e macskánk. Én eddig nem is tudtam hogy van ilyen vizsgálat.
Azért te végeztesd el a biztonság kedvéért, de azért a cicákat nem kell kidobni.
És még arra vigyázz, hogy ne ugorjanak a hasadra, én mindig erre figyeltem nagyon.
Minden jót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!