Alacsony afp esetén mi alapján döntik el, hogy elküldenek-e genetikai uh-ra? Csak mert nekem alacsony lett, és mindenki azt mondta, hogy jó az, ne foglalkozzak vele.
De azért engem aggaszt. Amúgy a 18 hetes uh-n minden rendben volt. (Bár hozzáteszem, hogy kb 2-3 percig tartott a vizsgálat, ezzel szemben a saját dokimnál a 12 hetes kb 35-40 percig. De ő ragaszkodott hozzá, hogy menjek a 18 hetesre máshoz, mert több szem többet lát.)
Előre is köszi a válaszokat!
Nekem pont az alsó határon volt az afp-m és nem küldött a doki Pestre, hanem csak felajánlotta, hogy ha szeretnék menni, akkor ad beutalót és mehetek genetikai ultrahangra.
Én pedig elfogadtam, jobb biztosra menni.
szia!
Az afp relatív mérték, sok országban ezért nincs is már használatban a mérése. Nem mumus, ha picivel vagy a határérték felett vagy alatt , az nem gond. Ha nagy eltérések vannak, akkor kezdenek el "vizsgálódni". De egyébként bármi is az eredmény, a genetikai uh afp után "kötelező"
1 kismami
Szia!
Nekem is alacsony volt az afp értéke ezért vettek vért mégegyszer de az is alacsony lett.Nekem az orvos kérés nélkül írta a beutalót a genetikai uh-ra.
Az igaz hogy sok országban már nem végeznek afp mérést de más vizsgálatokat igen amit viszont itthon nem.
Szerintem járj a dolgok végére és igen több szem többet lát.
A genetikai tanácsadáson erre szakosodott orvos néz meg és a gépük is modernebb.
Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!