Ha lehetne, meddig titkolnad a terhessegedet a csaladod es a barataid elott? Csinalnal ilyen meglepetest? (lent)
Ha mondjuk messze elnetek a csaladtol, nagyon ritkan latnatok egymast, akkor meddig titkolnad el? Megtennel olyat, hogy ha tudod, hogy 20-25. het kornyeken tudod, hogy talalkoztok szemelyesen, hogy addig nem mondod el, s ezzel lesokkolod oket kicsit? Ugy ertem, hazaallitasz novekvo pocakkal, nekik meg leesik az alluk:D
Ez a 2. terhessegem. Kulfoldon lakunk. Elsovel is itt voltam terhes, de akkor terhesseg alatt nem mentunk haza, mondtam nekik, hogy en terhesen nem utazom. Igy most se szamitananak ra, mert mar tudjak, hogy megyunk. 1. terhessegemet kenytelen voltam skype-on bejelenteni, nem is lett volna lehetosegunk hazautazni, mert epp a szuloagyon voltam, mikor hazamehettunk volna. A 20. hetet betoltve mondtam el a csaladnak. Most meg azon agyalok, hogy mi lenne, ha nem mondanam el, csak mikor hazaerunk. 22 hetes leszek akkor. Amugy se akarnam elmondani a 20. heti uh elott, utazas elott meg mar kar lenne a fraszt rajuk hozni, nem? Igy meg jo poen lesz:D Tavaly en elore mentem a lanyunkkal repulovel, ugy volt, hogy parom is utanunk repul par hettel kesobb, meg volt a datum, melyik napon jon. Akkor ment eloszor autoval egesz hazaig, nem akarta, hogy mindenki aggodjon. Csak apukam tudta, mert o neki kellett volna kimenni erte a repterre:D Elozo este hazaert, mint ahogy azt a csalad tudta, ott aludtunk apunal, s masnap delelott beallitottunk anyukajaekhoz...rendesen lesokkoltuk oket:D Fel is vettem videora, milyen arcot vagtak hozza:D Hatalmas volt az orom, mert ok ugy tudtak, hogy csak masnap reggel talalkozhatnak:D Olyan jol sikerult ez a meglepi, hogy gondoltam, iden is meglepem oket:D
Ti megcsinalnatok?
én nem csinálnám meg, mert egyrészt nem bírnám ki a 20. hétig, másrészt szerintem a szüleimnek rosszul esne:)
a te helyedben, így, hogy egyszer már bevált, megcsinálnám viszont!
Hát attól függ milyen családtagok. Pl. anyámtól biztos nem titkolnám, max a 12. hétig, de annál tovább tuti nem. A többi ilyen-olyan rokon meg előbb-utóbb úgyis meg tudja, őket én se hívogatnám sose körbe, hogy képzeld terhes vagyok. De nekem az fura lenne, hiába messze élek, hogy anyámnak azt se mondjam hetekig, hogy fapapucs, még egy unokád lesz.
Persze, ki hogy van ezzel, de ha úgy nézem, nekem még egy skypeos bejelentés is jobban esne, mint az, hogy a több mint félidős hassal meglátom a lányomat, hogy egy ekkora dolgot, eddig csak úgy nem mondott.
Anyammal nem igazan jo a viszonyunk, anyosommal jobb. (apam nevelt fel, elvaltak a szuleim, mikor meg 3 eves se voltam, anyam nem keresett)
Szoval csak en vagyok ilyen, aki eltitkolja:D
Kérdésre válaszolva: csinálnék e ilyet? nem. Nekem kicsit olyan furi ahogy írod hogy "lesokkoltuk őket" meg "felvettem videóra az arcukat" kicsit olyan mintha te jól szórakoznál másokon.
De lehet csak én érzem így:) Én biztos nem titkolnám 22.hétig közvetlenebb családtagjaim körében csak azért hogy megnézhessem a "lesokkolt fejüket".
De persze a te dolgod. Azt hogy 12.hétig titkolja vki a vetélés veszélye meg betegség esélye miatt azt megértem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!