Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha lehetne, meddig titkolnad...

Ha lehetne, meddig titkolnad a terhessegedet a csaladod es a barataid elott? Csinalnal ilyen meglepetest? (lent)

Figyelt kérdés

Ha mondjuk messze elnetek a csaladtol, nagyon ritkan latnatok egymast, akkor meddig titkolnad el? Megtennel olyat, hogy ha tudod, hogy 20-25. het kornyeken tudod, hogy talalkoztok szemelyesen, hogy addig nem mondod el, s ezzel lesokkolod oket kicsit? Ugy ertem, hazaallitasz novekvo pocakkal, nekik meg leesik az alluk:D

Ez a 2. terhessegem. Kulfoldon lakunk. Elsovel is itt voltam terhes, de akkor terhesseg alatt nem mentunk haza, mondtam nekik, hogy en terhesen nem utazom. Igy most se szamitananak ra, mert mar tudjak, hogy megyunk. 1. terhessegemet kenytelen voltam skype-on bejelenteni, nem is lett volna lehetosegunk hazautazni, mert epp a szuloagyon voltam, mikor hazamehettunk volna. A 20. hetet betoltve mondtam el a csaladnak. Most meg azon agyalok, hogy mi lenne, ha nem mondanam el, csak mikor hazaerunk. 22 hetes leszek akkor. Amugy se akarnam elmondani a 20. heti uh elott, utazas elott meg mar kar lenne a fraszt rajuk hozni, nem? Igy meg jo poen lesz:D Tavaly en elore mentem a lanyunkkal repulovel, ugy volt, hogy parom is utanunk repul par hettel kesobb, meg volt a datum, melyik napon jon. Akkor ment eloszor autoval egesz hazaig, nem akarta, hogy mindenki aggodjon. Csak apukam tudta, mert o neki kellett volna kimenni erte a repterre:D Elozo este hazaert, mint ahogy azt a csalad tudta, ott aludtunk apunal, s masnap delelott beallitottunk anyukajaekhoz...rendesen lesokkoltuk oket:D Fel is vettem videora, milyen arcot vagtak hozza:D Hatalmas volt az orom, mert ok ugy tudtak, hogy csak masnap reggel talalkozhatnak:D Olyan jol sikerult ez a meglepi, hogy gondoltam, iden is meglepem oket:D

Ti megcsinalnatok?

2013. máj. 6. 12:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ha 20.hétig ugysem mondanád el,akkor már az a két hét nem számit,mondd el majd élőben.
2013. máj. 6. 12:25
 2/11 anonim ***** válasza:

én nem csinálnám meg, mert egyrészt nem bírnám ki a 20. hétig, másrészt szerintem a szüleimnek rosszul esne:)

a te helyedben, így, hogy egyszer már bevált, megcsinálnám viszont!

2013. máj. 6. 12:27
 3/11 anonim ***** válasza:

Hát attól függ milyen családtagok. Pl. anyámtól biztos nem titkolnám, max a 12. hétig, de annál tovább tuti nem. A többi ilyen-olyan rokon meg előbb-utóbb úgyis meg tudja, őket én se hívogatnám sose körbe, hogy képzeld terhes vagyok. De nekem az fura lenne, hiába messze élek, hogy anyámnak azt se mondjam hetekig, hogy fapapucs, még egy unokád lesz.

Persze, ki hogy van ezzel, de ha úgy nézem, nekem még egy skypeos bejelentés is jobban esne, mint az, hogy a több mint félidős hassal meglátom a lányomat, hogy egy ekkora dolgot, eddig csak úgy nem mondott.

2013. máj. 6. 12:27
 4/11 anonim ***** válasza:
Jó azért az, hogy egy nappal hamarabb mentetek, az azért egészen más, mint hogy haha nézd már mekkora hasam van ahahaha.
2013. máj. 6. 12:29
 5/11 anonim ***** válasza:
ja én azt hittem ,egyszer már volt ilyen:)
2013. máj. 6. 12:30
 6/11 A kérdező kommentje:
Hat ugy volt, hogy elsovel is 20. hetet betoltve mondtuk el. Ennek egeszen egyszeruen az az oka, hogy itt 2 uh van, van egy 12 hetes uh, ami nem valami melyrehato, eppen kepileg megallapitjak, hogy oke minden, nem latszik betegnek. 2. uh 20 hetesen van, akkor nezik meg jobban. Mivel a 15. hetet betoltve vegzik el a vizsgalatot a down korra, igy addig nem akarnam elmondani, mert ha valami baja lenne, mi nem szeretnenk egeszsegtelen babat...de itt szeretnem leszogezni, hogy ezzel kapcsolatban nem erdekel senki velemenye. A verteszt eredmenye meg minimum 1 het mire megjon. A 20. heti uh-al valik biztossa, hogy minden rendben van. Ezert mondtuk el elso alkalommal is a 20. het utan. Egyebkent nem esett nekik rosszul, elmagyaraztuk nekik es megertettek. De magyarazat nelkul is azt mondtak, hogy akkor mondjuk el, amikor gondoljuk.
2013. máj. 6. 12:38
 7/11 A kérdező kommentje:

Anyammal nem igazan jo a viszonyunk, anyosommal jobb. (apam nevelt fel, elvaltak a szuleim, mikor meg 3 eves se voltam, anyam nem keresett)

Szoval csak en vagyok ilyen, aki eltitkolja:D

2013. máj. 6. 12:41
 8/11 anonim ***** válasza:

Kérdésre válaszolva: csinálnék e ilyet? nem. Nekem kicsit olyan furi ahogy írod hogy "lesokkoltuk őket" meg "felvettem videóra az arcukat" kicsit olyan mintha te jól szórakoznál másokon.

De lehet csak én érzem így:) Én biztos nem titkolnám 22.hétig közvetlenebb családtagjaim körében csak azért hogy megnézhessem a "lesokkolt fejüket".

De persze a te dolgod. Azt hogy 12.hétig titkolja vki a vetélés veszélye meg betegség esélye miatt azt megértem.

2013. máj. 6. 12:50
 9/11 A kérdező kommentje:
Mikor visszaneztuk a videot, mindenki jot rohogott sajat magan:D Szoval nem esett senkinek rosszul. Ha tudom, hogy rosszul esett volna nekik, nem csinalnek meg egy ilyet:D Anyosom mondta igy, hogy lesokkoltuk oket, azert mondom igy:D
2013. máj. 6. 12:57
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem konkrétan az anyádra gondoltam, hogy nem jó a viszonyod vele. Gondoltam megérted bővebb magyarázat nélkül is, hogy biztos van olyan családtagod, akivel te is megbeszélsz mindenfélét, vagy akivel közeli viszonyban vagy. Ha neked nincs, akkor a férjednek. De te tudod, nekünk igaziból tök mindegy, neked meg úgyis tetszeni fog, hogy kamerázhatod a fejüket.
2013. máj. 6. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!