Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hová fajult a baba biznisz?...

Hová fajult a baba biznisz? Ekkora baj, hogy nem akarok fogadott orvost?

Figyelt kérdés

Első babás vagyok, egyelőre problémamentes a terhességem, budapesti kórházba járok terhesgondozásra. Folyamatosan azt tapasztalom, hogy az orvosok azt kérdezgetik van-e fogadott dokim, szeretnék-e? Szinte nem volt még olyan vizsgálat, amikor ezt ne kérdezték volna meg tőlem. Sorba szólítják be előttem a "fizetős" kismamákat, minimum 15 percet bent vannak. Engem ez nem zavar, mert szépen kivárom a sorom. Az viszont zavar, hogy a 12. heti uh-át 1 perc alatt megcsinálta a doki, saccperkb írta rá az értékeket a papírra, orrcsontot nem is írt, hogy van-e. (Még szerencse, hogy ezt a vizsgálatot profi helyen megcsináltattam máshol.) 22 éves vagyok, nekem nincs még olyan egzisztenciám, hogy minden terhesgondozásért 8-10 ezret csúsztassak a doki zsebébe, plusz X tízezret a szülésért. Sőt miért is fizessek pontosan?

- A vizsgálatok kötelezőek, mindenképp meg kell csináltatni. Mindenki érdeke, hogy egészséges kisbabák szülessenek.

- Otthon szülni tilos, tehát nekem is és az orvosnak is kötelessége kórházi keretek között "véghez vinni". (Nem mintha az otthonszülést támogatnám.)

- (Egyelőre) problémamentes terhesség esetében ÉN tehetek a legtöbbet azért, hogy a kisbabám egészséges legyen. (Vitaminok, egészséges életvitel..).

Akkor most miért is fizessek? Azért, mert az orvos a kötelességét végzi?

(Néhány éve volt egy mozgásszervi műtétem, ott a legjobb orvost választottam és neki fizettem. Mert ő nemcsak asszisztál, hanem TESZ a profi szaktudásával, modern, továbbképzéseken tanult műtéti technikájával azért, hogy jobb legyen.)

Haragszom. Mind az elkényeztetett, pénzhez szokott, a nemfizetőkkel flegma orvosokra. Mind az olyan kismamákra, akiknek szintén problémamentes terhesek és hozzászoktatják az orvosokat ehhez.

Ha jobb egzisztenciám lenne, én akkor is a babámra költeném azt a pénzt.

Hozzáteszem, hogy én is közalkalmazott vagyok, sokszor túlóráztam erőn felül, és nem kaptam semmilyen hálapénzt.

16 h km

2013. ápr. 29. 12:20
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:

Amikor az első babámat vártam, egy nagyon aranyos dokim volt, akinek a terhesség alatt egy petákot nem fizettem ( amikor nem jött össze a baba nála kezdtünk, már a terhesség előtt is jártam hozzá, de nem volt magánrendelése), szülés után adtunk neki pénzt, mert úgy gondoltuk nagyon vigyázott ránk. Nagyon nehéz terhesség és még komplikáltabb szülés volt. Ez a doki sajnos elment külföldre. A második babával nem fogadtam dokit, mert valahogy egyik sem volt szimpi. Egészen a 24. hétig nem volt dokim, viszont szintén komplikált terhesség volt, többször befektettek a kórházba, ahol viszont fogadott doki híján kész cirkusz volt bármit elintézni.... Ekkor lett elég és végül 25 hetes terhesen fogadtam egy dokit.....és milyen jól tettem!!! Olyan komplikáció lépett fel szülés közben, amire senki nem számított, viszont a dokim nagyon talpraesett, kiváló szakember. Konkrétan neki köszönhetem, hogy én és a kisfiam életben vagyunk....lehet, hogy ha az ügyeletesnél szülök, ma nem írnám ezeket a sorokat. Ha be mernék vállalni még egy gyereket, akkor is fogadnék dokit.

Kedves Kérdező! Lehet, hogy most probléma mentes a terhességed, lehet, hogy kidobott pénznek gondolod a hálapénzt, de hidd el megéri dokit fogadni.

2013. aug. 26. 15:59
 32/39 anonim ***** válasza:
Abban teljesen egyetértek veled,h szomorú,h manapság ez így működik de sajnos ez van.Én fogadtam orvost és nem bántam meg,de azt is megértem aki nem akar vagy nem tud orvost fogadni.Azzal a mondatoddal viszont nem értek egyet ,h inkább azt a pénzt a babára költöd,én úgy érzem,h azzal,h orvost fogadtam azt magamra és a babám egészségére költöm,ennél pedig nekem nincs fontosabb.Az első szülésemnél az orvosomnak köszönhetem h mindketten élünk,nem biztos,h ez így lenne ha nem fogadok orvost!
2013. aug. 26. 16:02
 33/39 anonim ***** válasza:

szerintem nem elítélhető vagy leszólható sem az, aki fogad, sem az, aki nem. mindenki maga tudja, hogy neki mire van szüksége.

viszont a magándoki kényelmesebb: nem kell sorba állni és akár az éjszaka közepén is felhívhatom lelkiismeret furdalás nélkül.

még annyit, hogy én is vaciláltam sokat.végül nem bántam meg, hogy fogadtam, mert még pont időben kiszúrta, hogy nagy baj van és ezzel megelőzte a komplikációkat. lehet, hogy véletlenül az arra tévedő ügyeletes orvos is kiszúrja, de nem biztos..

2013. aug. 26. 16:06
 34/39 anonim ***** válasza:
Szerintem picit néhányan keverik a dolgokat. Ha elmész magánrendelésre, fizetsz egy szolgáltatásért, aminek tudod előre az árát és kapsz érte számlát (ha kérsz) az nem csúszópénz és nem hálapénz (ha a fentiek közül bármelyik hiányzik, akkor viszont hálapénz, ami egyébként büntetőjogi kategória). Ez - ha legális - egy díj, amit kifizetsz, ugyanúgy, mint ahogy a postán is kifizeted a leveled kézbesítési költségét. A dolog szépséghibája, hogy elvileg "ugyanarra" a szolgáltatásra ingyen is jogosult lennél, mivel TB-t is fizetsz. Sajnos nekem is az a tapasztalatom, mint itt sokaknak, hogy ha problémamentes a terhességed, és a munkahelyed megengedi, nem kell fogadott orvos. Nekem sajnos nem az, így gyakran kell menni mindenféle vizsgálatra, minden esetben fél napokat várni (ezért szabin lenni) nem tudok. Én nem bántam meg, hogy fizetős rendszert választottam, de én is utálom, és alapvetően teljesen egyetértek a kérdezővel, nem OK ez így, ezért kapják a fizetésüket. Így pl. a szülésért elkért plusz pénzt én is gáznak gondolom (főleg, hogy azért nem is kérhetnének, de elegánsan a legtöbben "készenléti díjnak" hívják).
2013. aug. 26. 16:17
 35/39 anonim ***** válasza:
Itt ahol lakom, sajnos az a baj, hogy ha nem adsz pénzt az orvosnak, akkor két lábbal dobnak ki a rendelőből...aki meg tömött borítékkal megy, annak a s...t is kinyalják. Így ha sztk ban megyek el, akkor 6 óra várakozás után 10 mp alatt kiraknak, olyan villámgyors uh ot még nem látott ember ahogy el tudják végezni...és még köszönni sem hajlandó az orvos....az meg hogy kérdezz....felejtős...aztán ott van a másik, az sztk s rendelésre bejáró "magán " kismamák, soron kívül, azonnal, nagy nagy mosolygások, köszönések közepette, 30-40 perceket töltenek bent...halom papírral, uh os képpel jönnek ki...míg másnak még a pecsétre is sajnálják a tintát, ami kötelező....én ezért ítélem el ezt az egészet csak. Valahol igazat adok a kérdezőnek, mert azt gondoltam minden várandós anyuka egyenjogú...de itt magyarországi viszonylatban sajnos nem...DE! tisztelet a kivételnek, mert van egy két orvos, akit még nem rontottak meg...de ez a faj kihalóban van....
2013. aug. 26. 16:36
 36/39 anonim ***** válasza:

legyen SZTK-s dokid, akinek a vizsgálatokért nem, csak a szülésért fizetsz. vagy legalább egy jó szülésznőd legyen.

(én pl így csináltam, és nagyon jó kezekben és biztonságban voltam)

nem tudom, jó dolog-e általánosítani, én akivel beszéltem, és nem volt saját dokija, szülésze, annak bizony voltak gondjai a szüléskor. (pl. későn császározták meg, sokáig hagyták vajúdni, tágították... - de lehet csak véletlen, nekem gyanús az egybeesés)

2013. aug. 26. 21:04
 37/39 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem a stilusod miatt bunkók veled.....
2013. aug. 27. 00:19
 38/39 anonim válasza:

Előttem szóló válaszoló te pedig egy gyökér vagy.

Amúgy meg amelyik orvos bunkó azért, mert nem kap pénzt, meg kidobja a kismamát a rendelésről, azt az orvost én feljelenteném hálapénz elfogadása miatt, ugyanis bűncselekmény! Ennyi

2013. aug. 27. 07:57
 39/39 anonim ***** válasza:

Teljesen egyet értek veled. Én is az első babámat várom :)

Sztk-ba járok terhesgondozásra, nem fogadtunk orvost. Nem azért nem mert nem tehetnénk meg, hanem azért mert akkor minek fizettem az évek során a TB-t? Illetve sokaktól hallottam, hogy volt fogadott orvos és be sem ment a szülésre, de utána tartotta a markát. Hát nem... A várandósságom eddig problémamentes. A doki akihez járok megkérdezte hol fogok szülni, én mondtam azt, ahova tartozunk, gondolom azt várta, hogy majd megfogadom. Azóta sokkal bunkóbb lett (nem mintha nem lett volna az), pedig úgy voltam vele, hogy azért csúsztatok majd neki pár 10ezer forintot, de így nem.

Most viszont nagyon elgondolkodtam azon, hogy elmegyek másik dokihoz és megfogadom, mert a még nem fordult be a kisfiam és hát már 36 hetes vagyok... Nem szeretném ha megcsászároznának, de ha nincs más választás :( Akkor ha lehet olyan doki csinálja, akiben megbízom.

2013. okt. 29. 15:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!