Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a véleményed arról a...

Mi a véleményed arról a kismamáról aki vega koszton él, és nem eszik húst?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 29. 10:47
 1/10 anonim ***** válasza:
68%

Semmi, mert nem ismerek ilyen kismamát.

Meg lehet ezt csinálni, csak nagyon szervezetten kell táplálkoznia. Én biztos dietetikushoz mennék, hogy segítsen összeállítani az étrendet. A szoptatás során is nagyon oda kell figyelnie, de aki komolyan vega, annak ezt szerintem nem is kell magyarázni.

2013. ápr. 29. 10:51
 2/10 anonim ***** válasza:
68%
Nem tudom... többféle vegetáriánusság létezik, ha nem eszik sem tojást, sem tejet, akkor úgy olvastam, mesterséges úton kell pótolnia mindenképp a B12 vitamint, mert "Hiánya vészes vérszegénységhez és visszafordíthatatlan idegrendszeri károsodáshoz vezet". Ezen kívül felléphet kálcium, vas és fehérjehiány. Nekem ez elég macerásan és kockázatosan hangzik, de biztos sokan vannak, akik odafigyeléssel megoldják és happy end a vége.
2013. ápr. 29. 11:04
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Én a 16. hétig egy falat húst nem tudtam lenyelni,olyan rosszul voltam még a látványtól is, de főtt tojást, sajtot,tejet, babot,kevés halat...ettem,úgyhogy kérdeztem, azt mondták így nem lehet semmi baj !
2013. ápr. 29. 11:05
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

én is vega voltam az elején, rosszul voltam a hústól, talán most már normalizálódik, nekem is azt mondta a dokim, azt egyem, amit kívánok és kész, baj nem lehet.

nekem nincs róluk negatív véleményem, szerintem odafigyelnek, ahogy terhesség nélkül is, hogy mindent bevigyenek a szervezetükbe. és olyat is hallottam, vegából nagy húsevő lett terhesség alatt:)

2013. ápr. 29. 11:07
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Semmi, én is az vagyok :)

Amióta babát várok, a húsra sem tudok ránézni, előtte csak nem ettem, de az elkészítésével semmi gond nem volt.

2013. ápr. 29. 11:23
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

semmit...

én sem bírok csak néha-néha húst enni mert nagyon nem kívánom, tiszta rosszul voltam tőle...most 26 hetesen sem sokkal jobb a helyzet...

2013. ápr. 29. 12:05
 7/10 anonim ***** válasza:
14%

Az, hogy nem ad egyenlo eselyt a babanak a tobbiekkel szemben.

Az egy dolog, hogy o mit csinal a testevel, az pedig egy masik, de a gyerektol megvonni a hust...

Onzo dolog, en ugy gondolom.

2013. ápr. 29. 12:27
 8/10 anonim ***** válasza:

Semmi. Nekem is van ilyen ismerősöm. Makkegészséges gyermekei vannak, szoptatott is vagy 1 évig. Mondjuk ő tejterméket és tojást azt fogyaszt csak húst nem.

Én most várom a 3.babámat, idejét nem tudom mikor ettem húst utoljára (nem vagyok vega csak annyira utálok még ránézni is hogy eszembe nem jut azt enni) hónapokkal ezelőtt ettem utoljára szerintem.

Ami a rosszabb szerintem hogy a pici babának kiskorától se adnak húst kisgyerekként se stb. Tehát ott szerintem fel kellene függeszteni ezt az ideológiát, egyébként meg valószínű hogy ha nem látja hogy anya apa húst esznek akkor ő se fog kérni de eleinte szerintem nem szabad kihagyni főleg mivel 1-2 év alatt pl. nem lehet sokféle magvat sem enni (amivel szoktak pótolni ásványi anyagokat, vitaminokat) úgyhogy jobb az ha eszik husit is a gyerek.

Meg a felnőtt beszedi a különböző vitamin készítményeket, de kicsi gyereket azért nem tömnék még feleslegesen mesterséges vitaminnal így 1 év alatt pl.

2013. ápr. 29. 12:32
 9/10 anonim ***** válasza:
nálunk a leendő apa eszik húst, és én nem meggyőződésből vagyok ilyen, hanem gyerekkorom óta nem tudom megenni egyszerűen (noha a szüleim nagy húsevők). Mióta babát várok, még rosszabb. Más a cigifüsttől van rosszul, én ettől. Ez még nem feltétlenül önzőség szerintem :)
2013. ápr. 29. 13:14
 10/10 anonim ***** válasza:
78%

Az, hogy OKOS!!!! És hogy a gyermeke olyan ajándékot kap tőle,amit kevés gyerek kap meg sajnos. Az egészséges élet lehetőségét. Azt szajkózzák folyamatosan, hogy mennyire szüksége van a szervezetnek a húsra, ez egy óriási baromság. A gyümölcsökben, zöldségekben, magvakban, csírákban, tejtermékekben, tojásban meg van minden tápanyag ahhoz, hogy az ember egészségesen éljen. Ne kérd mások véleményét, mert elbizonytalanítanak. Inkább olvass utána :)

"Az emberi testnek nincsenek táplálkozási igényei az állatok húsára vagy a tehenek tejére. Rendeltetése a nagyszerű működés - beleértve az egészséges utódlást is -, ezek nélkül. Az összes fehérje és kalcium, amire szükség van az ember egészségéhez, beleértve az áldott állapot idejét és a gyermeknevelést, bőségesen hozzáférhetők növényi forrásokból." Michael Klaper /amerikai orvos, író, és vegán/

2013. ápr. 30. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!