Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szabad-e a terhes anyukänak...

Szabad-e a terhes anyukänak vega modra enni?

Figyelt kérdés

A menyem vegetarianus évek ota,most végre várandos lett,

a kisunokám van a hasában,mégse eszik hust. Szabad-e neki

eldönteni,hogy nem ad husit a gyereknek,milyen veszélyekkel járhat ez a gyerekre nézve ? kérem,ha van orvos az olvasok között ,feltétlenül välaszoljon !

nagyon aggodom,milyen immunrendszere alakul igy ki ?

az ember vegyes táplälkozásra született,nem olyan gyomra van,mint az elefántnak,vagy a nyulnak !

2011. márc. 7. 03:06
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

A vegákat nem érdekli,hogy az ember mindenevő és húsra is szüksége van a szervezetnek. Ragaszkodnak a mániájukhoz. A menyed sem fog normálisan étkezni,húst enni a terhessége és a szoptatás alatt. Neki fontosabb a vega étkezés,mint a gyerek egészsége.

Te nem tehetsz semmit. Ha megpróbálod meggyőzni,akkor te leszel a mindenbe beleszóló,kibírhatatlan anyós. Legfeljebb imádkozhatsz,hogy egészséges legyen majd az unokád.

2011. márc. 7. 06:52
 2/6 anonim ***** válasza:
84%
Én is vegetáriánus vagyok és kedves első válaszoló légyszíves ne minősítsd le az összes vegát ez nem szép dolog! Én még csak 6 hetes vagyok, de tegnap este megkívántam a felvágottat, lementem a boltba és vettem, aztán ettem belőle. Igaz most ma már nem kívánom. Tehát vega létem ellenére ha megfogom kívánni a húst, akkor fogok enni, de ha nem, akkor nem. Szedjen a menyed terhesvitamint.
2011. márc. 7. 07:30
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vagyok vega, de szerintem a fehérjét és egyéb vitaminokat be lehet vinni hús nélkül is (pl. hüvelyesek, tejtermék, tojás, stb...) Sógornőm sem vega, de a terhessége alatt rá sem tudott nézni a húsra. Gyönyörű, egészséges, kifejezetten nagy babája születik. Sok vegetáriánus egészségesebben és változatosabban táplálkozik, mint sok húsevő. Szerintem meg fogja ezt oldani a menyed, ne aggódj!
2011. márc. 7. 07:48
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Vegetáriánus vagyok,nem hóbortból,hanem mert utálom a húst,mégis a 3.gyerekemet várom,az első kettő is makkegészséges.Csodámra is jártak mind a három terhességemnél,hogy mennyire jól viselem,a vérképem is mindig tökéletes volt.

Az elsőnek üzenem,hogy ha csak butaságot tud beszélni,akkor meg se szólaljon,a kedves anyós meg ne aggódjon,nem ezen fog múlni a pici egészsége,és még az is lehet hogy a menye meg fogja kívánni a húst,hiszen a szervezet jelez ha hiánya.Orvosi kontrol mellett amúgyis látnák ha hiány lenne valamiből,de nem lesz.

2011. márc. 7. 09:24
 5/6 anonim ***** válasza:

Régi, aktualitását vesztett felfogás, miszerint muszáj húat enni terhesség alatt! Ha a kismama vegán (nem fogyaszt tejterméket és tojást), akkor érdemes áttérnie a lakto-ovo vegetariánus életmódra, de ez utóbbival a világon semmi akadálya az egészéges babának!

Sőt, mivel nagyobb odafigyelést igényel, a vega kismamák szvsz tudatosabban választják a minőségi, valóban egészséges és tápláló ételeket. A szójatartalmú ételek és a quinoa az egyetlen vegetáriánus táplálék, mely tartalmazza az összes, fejlődéshez nélkülözhetetlen esszenciális aminosavat.

Én kényszervega vagyok, a terhességem 6. hete óta a hús, hal gondolatától is rosszl vagyok, már 14 hete tart. Az orvosom szerint semmi gond nincs ezzel, gasztroenterológus barátnőm szerint sem.

2011. márc. 7. 20:00
 6/6 anonim válasza:

A mi ügyvédi irodánk pont foglalkozik ilyen ûgyekkel. Kérem vegye fel a kapcsolatot velünk, rögvest le lövetlyük a károkozó fèrget? Ki baszót vegák meg ôljŭk

Óket

2023. febr. 25. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!