Szabad-e a terhes anyukänak vega modra enni?
A menyem vegetarianus évek ota,most végre várandos lett,
a kisunokám van a hasában,mégse eszik hust. Szabad-e neki
eldönteni,hogy nem ad husit a gyereknek,milyen veszélyekkel járhat ez a gyerekre nézve ? kérem,ha van orvos az olvasok között ,feltétlenül välaszoljon !
nagyon aggodom,milyen immunrendszere alakul igy ki ?
az ember vegyes táplälkozásra született,nem olyan gyomra van,mint az elefántnak,vagy a nyulnak !
A vegákat nem érdekli,hogy az ember mindenevő és húsra is szüksége van a szervezetnek. Ragaszkodnak a mániájukhoz. A menyed sem fog normálisan étkezni,húst enni a terhessége és a szoptatás alatt. Neki fontosabb a vega étkezés,mint a gyerek egészsége.
Te nem tehetsz semmit. Ha megpróbálod meggyőzni,akkor te leszel a mindenbe beleszóló,kibírhatatlan anyós. Legfeljebb imádkozhatsz,hogy egészséges legyen majd az unokád.
Vegetáriánus vagyok,nem hóbortból,hanem mert utálom a húst,mégis a 3.gyerekemet várom,az első kettő is makkegészséges.Csodámra is jártak mind a három terhességemnél,hogy mennyire jól viselem,a vérképem is mindig tökéletes volt.
Az elsőnek üzenem,hogy ha csak butaságot tud beszélni,akkor meg se szólaljon,a kedves anyós meg ne aggódjon,nem ezen fog múlni a pici egészsége,és még az is lehet hogy a menye meg fogja kívánni a húst,hiszen a szervezet jelez ha hiánya.Orvosi kontrol mellett amúgyis látnák ha hiány lenne valamiből,de nem lesz.
Régi, aktualitását vesztett felfogás, miszerint muszáj húat enni terhesség alatt! Ha a kismama vegán (nem fogyaszt tejterméket és tojást), akkor érdemes áttérnie a lakto-ovo vegetariánus életmódra, de ez utóbbival a világon semmi akadálya az egészéges babának!
Sőt, mivel nagyobb odafigyelést igényel, a vega kismamák szvsz tudatosabban választják a minőségi, valóban egészséges és tápláló ételeket. A szójatartalmú ételek és a quinoa az egyetlen vegetáriánus táplálék, mely tartalmazza az összes, fejlődéshez nélkülözhetetlen esszenciális aminosavat.
Én kényszervega vagyok, a terhességem 6. hete óta a hús, hal gondolatától is rosszl vagyok, már 14 hete tart. Az orvosom szerint semmi gond nincs ezzel, gasztroenterológus barátnőm szerint sem.
A mi ügyvédi irodánk pont foglalkozik ilyen ûgyekkel. Kérem vegye fel a kapcsolatot velünk, rögvest le lövetlyük a károkozó fèrget? Ki baszót vegák meg ôljŭk
Óket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!