Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csak engem idegesít a "terhess...

Csak engem idegesít a "terhesség" szó?

Figyelt kérdés
Ha valaki áldott állapotba kerül, szinte 99%, hogy ezt a kifejezést szokta használni. De más nem érzékeli, hogy hordoz magában egyfajta negativitást? Mert teher=nyűg, gond, valami olyasmi amit nem akarunk. Hogy lehet, hogy mégis mindenki ezt használja? Mikor ezt meghalljátok, nem veszitek ezt észre, csak én vagyok így ezzel?
2013. ápr. 22. 17:05
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
89%

Engem nem zavar, mert az orvosi papíromra is az van írva, hogy terhesség bizonyított...

Egyébként én a kismama, pocakos szót szoktam inkább használni, de valójában mind a terhesség szóból alakult... ez nem negatív szó, csak tudni kell értelmezni..

2013. ápr. 22. 17:09
 2/22 anonim ***** válasza:
94%

Mert függetlenül attól, hogy édes teher, de teher. Amikor fáj mindened, amikor hánysz sugárban, amikor minden lépésnél keményedsz, amikor nem tudsz aludni, stb...

Én meg pont azon akadok ki, amikor valaki ezen akad ki. :)

Nyilván az anyukák 95%-a bármit megtenne a gyermekéért már a pocakban is, és attól, hogy nem feltétlen élvezi a 9 hónap minden percét még nem szereti kevésbé a babáját, mint aki rózsaszín fátyolfelhőn keresztül várandósnak hívja magát végig.

A Picit szeretné mindenki, a hányást és hólyagrugdosást kevésbé. :)

2013. ápr. 22. 17:09
 3/22 anonim ***** válasza:
78%
1. vagyok, tejesen egyet értek a 2.-kal!! végeredményben teher...
2013. ápr. 22. 17:12
 4/22 anonim ***** válasza:
89%

Engem nem zavar, ez a neve és hosszú ideje ez maradt meg a használatban, úgy ahogy a cipő cipő, a kutya meg kutya.

Nekem meg az áldott állapot az, ami furcsán hat, én azt nem bírom kimondani, és nem csak azért, mert nekem egyik terhességem sem volt "áldott állapot".

2013. ápr. 22. 17:12
 5/22 A kérdező kommentje:
Én bizony nem akadtam ki ezen, csak ha hallom, mindig vegigfut ez a gondolat a fejemben :) én a várandós, kismama szót szívesebben használom
2013. ápr. 22. 17:13
 6/22 anonim ***** válasza:
76%
valószínűleg nem voltál még 41 hetes TERHES, állandó derékfájással, örökös pisilési ingerrel, időszakos fájásokkal, dagadt, vizes lábbal, kb. 15 kg plusz súlyt cipelve. ilyenkor már valójában teher. édes teher, de teher!
2013. ápr. 22. 17:16
 7/22 anonim ***** válasza:
21%
Engem is zavar, és ha rákérdeztek "terhes vagy?" mindig azt mondtam, hogy nem, "várandós". Nekem sem tetszik. Kifejezetten taszít. Sosem használom.
2013. ápr. 22. 17:16
 8/22 anonim ***** válasza:
17%
Ez a szó is csak egy negatív kódolás. A várandós szó használata sokkal szebb és hasznosabb is..
2013. ápr. 22. 17:17
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Teher=súly. A gyerekednek súlya van. De ez édes teher.
2013. ápr. 22. 17:23
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Engem sem zavart egyik terhességem alatt sem. Sok helyen már a várandós ambulancia, várandósság stb. kifejezéseket használják és akkor is ha kismamával beszélnek.Nekem a szóval kapcsolatban semmilyen ellenérzésem nincs.A vége valóban nem volt leányálom, de ha várandósságnak hívnák kizárólag akkor sem lenne jobb és ha csak terhességnek, akkor sem lenne rosszabb. Én általában a terhes vagyok és a babát várok/várunk kifejezéseket használtam.
2013. ápr. 22. 17:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!