H1N1 most olvastam a neten? Hogy a kismamák fokozatabban veszélyeztetettek. és első körben Ők kapják a védőoltást
Bocsi a kérdőlejért de valahova muszály raknom .
Szoval most olvastam a neten hogy a kismamák első körben kapják és ingyen mert ők az egyik legveszélyeztetettebb kategoria...Ti beadatjátok??És ha van mellékhatás??Gondolom azt nemigen tesztelték...
Mit tesztek?Én nem tudom de félek valami baja lesz a babának ha beadatom sok van még hátra februárban szülök..Nem tudom mennyi az esély hogy megkapom állitólag most jön a csúcs...:-((Mit tesztek mit tegyünk csajok???
Itt van egy érdekes összefoglaló:
Hát érdekes dolgok ezek.....:-((
Remélem senki ne adatja be...
Szia! Nekem a védőnőm kimondottan ellenzi ezt az oltást, hiszen nincs tesztelve kismamákon. Nem lehet tudni, hogy milyen hatással lenne a babára.
Szóval én biztos, hogy nem oltatom be magam, még ha ingyen adják akkor sem.
Van 2 lányom, hát Őket sem oltatom be, de még a párom is ellene van. Látom adtak meg az előttem szólók linkeket, nézz utána a neten, borzasztó, hogy ilyen oltóanyaggal akarják az emberek egészségét tönkretenni.
Vigyázzunk magunkra, mert más nem vigyáz.
27 km
22:05-öshöz. Én is pont ezen agyaltam tegnap, amikor meghallottam a hírt. elég furcsa, hogy egy vírus ölte meg tünet nélkül. Még láza sem volt?!!! Furcsa. Ami elképzelhető, hogy tényleg meg volt fertőződve (kimutatták nála utólag), de nem jöttek ki neki a tünetek még és nem ebben halt meg. Rá akarják húzni, mert ha már a gyógyszergyárak legyártottak ennyi vakcinát, akkor el kell valakinek adni. Ebben a nagy gazdasági válságban biztos lecsökken t a nem kötelezően vásárolandó gyógyszerek eladása, ezért valamit el kell adniuk. Ha megfelelően riogatják a lakosságot, akkor megnő a bevételük, mert a védőoltást megveszik. (amit ingyen kapsz, Állambácsi azért is fizet a gyógyszergyárnak, mert az nem állami cég)
Én nem hülyülök meg, hogy beadassak egy fél kilós, még védekező mechanizmussal alig-alig rendelkező pocaklakónak egy gyengített VÍRUST (mert akármennyire gyengített, akkor is vírus).
Szia!
Amerikában 2 kismama belehalt a sokból nem tudják miért tegnap este 8-kor volt a hír-tvben. Biztos nem adatom be!
Anno suliban osztálytársam megkapta a rendes influ elleni oltást már állítólag benne volt a kórság és emiatt megvakult. Sok érdekes mellékhatása van és ezt sose mondják! Szerintem nem szabadna! 3 év alatti gyerekek nem kaphatják mert halálos lehet nem tudják hogy hat, de annak a pici magzatnak jut belőle!
Én azt olvastam, hogy maga a vírus nem veszélyes a babára, tehát sem amit esetleg elkap valaki, sem az, ami az oltásban van. Ez az infuenza nem azért veszélyesebb, mint a többi "hagyományos" mert erősebb, hanem azért mert a kb 50 év alattiak szervezete még nem találkozott vele. Az oltás azért van, hogy a szervezet megismerje, így ha később el is kapja, már nem tud akkora kárt okozni, mint egy "szűz" szervezetben. A babára pedig sokkal veszélyesebb egyrészt a láz, másrészt a mamára az esetleges szövődmények, amiknek sokkal kisebb lesz a valószínűsége, ha megkapta az oltást.
Amúgy normál esetben én is inkább a megelőzés híve vagyok, és nem is tudom mikor voltam utoljára influenzás, most viszont kicsit más a helyzet. Februárig meg sajnos nem tudok a világ elől elbujdosni, mert az egyetemre be kell járni (jó nagy előadókba, ahol minden fél percben köhög valaki), vásárolni néha nem árt elmenni, a tömegközlekedést sem tudom kihagyni. Szóval én még nem tudom, hogy mit csináljak...
Az viszont elég röhely, hogy én megkérdeztem a háziorvosomat és a nőgyógyászt is, és egyik sem akarja beadni. Ez normális? Még a döntést is elveszik tőlem? Elvileg nem a saját felelősségem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!