Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » H1N1 most olvastam a neten?...

H1N1 most olvastam a neten? Hogy a kismamák fokozatabban veszélyeztetettek. és első körben Ők kapják a védőoltást

Figyelt kérdés

Bocsi a kérdőlejért de valahova muszály raknom .

Szoval most olvastam a neten hogy a kismamák első körben kapják és ingyen mert ők az egyik legveszélyeztetettebb kategoria...Ti beadatjátok??És ha van mellékhatás??Gondolom azt nemigen tesztelték...

Mit tesztek?Én nem tudom de félek valami baja lesz a babának ha beadatom sok van még hátra februárban szülök..Nem tudom mennyi az esély hogy megkapom állitólag most jön a csúcs...:-((Mit tesztek mit tegyünk csajok???

2009. szept. 24. 16:58
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Itt van egy érdekes összefoglaló:

[link]

2009. szept. 24. 19:42
 12/22 A kérdező kommentje:

Hát érdekes dolgok ezek.....:-((

Remélem senki ne adatja be...

2009. szept. 24. 19:55
 13/22 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem a védőnőm kimondottan ellenzi ezt az oltást, hiszen nincs tesztelve kismamákon. Nem lehet tudni, hogy milyen hatással lenne a babára.

Szóval én biztos, hogy nem oltatom be magam, még ha ingyen adják akkor sem.

Van 2 lányom, hát Őket sem oltatom be, de még a párom is ellene van. Látom adtak meg az előttem szólók linkeket, nézz utána a neten, borzasztó, hogy ilyen oltóanyaggal akarják az emberek egészségét tönkretenni.

Vigyázzunk magunkra, mert más nem vigyáz.

27 km

2009. szept. 24. 21:17
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Én sem adatnám be.A fiatalember halála meg számomra rejtélyes.Nem tudom elképzelni,hogy valakinek tüdőgyulladása van,és semmi jele nincs ennek,se láz,se hátfájás,köhögés,rosszullét,csak egyik pillanatról a másikra meghal.Volt ismerősöm aki tüdőgyulladás miatt halt meg ( 40 évvel ezelőtt),de sokáig volt beteg és későn ment orvoshoz,így a penicilin már nem használt neki.
2009. szept. 24. 22:05
 15/22 anonim ***** válasza:

22:05-öshöz. Én is pont ezen agyaltam tegnap, amikor meghallottam a hírt. elég furcsa, hogy egy vírus ölte meg tünet nélkül. Még láza sem volt?!!! Furcsa. Ami elképzelhető, hogy tényleg meg volt fertőződve (kimutatták nála utólag), de nem jöttek ki neki a tünetek még és nem ebben halt meg. Rá akarják húzni, mert ha már a gyógyszergyárak legyártottak ennyi vakcinát, akkor el kell valakinek adni. Ebben a nagy gazdasági válságban biztos lecsökken t a nem kötelezően vásárolandó gyógyszerek eladása, ezért valamit el kell adniuk. Ha megfelelően riogatják a lakosságot, akkor megnő a bevételük, mert a védőoltást megveszik. (amit ingyen kapsz, Állambácsi azért is fizet a gyógyszergyárnak, mert az nem állami cég)

Én nem hülyülök meg, hogy beadassak egy fél kilós, még védekező mechanizmussal alig-alig rendelkező pocaklakónak egy gyengített VÍRUST (mert akármennyire gyengített, akkor is vírus).

2009. szept. 25. 03:51
 16/22 anonim ***** válasza:
és az is roppant érdekes, hogy szerte az országban vannak influenzás betegek, de én még eggyel sem találkoztam, és olyannal se, aki találkozott volna ilyennel... sztem nagy kamu az egész, én sem oltatom be magam. mások beteggé tételén ne gazdagodjon meg senki!!!
2009. szept. 25. 12:43
 17/22 anonim ***** válasza:
Én sem oltatom be magam, amúgy sem tenném, így pocaklakóstól meg biztosan nem. Nagy kamu az egész, egyen mindenki sok gyümölcsöt, mosson többször kezet, és nem lesz semmi gond.
2009. szept. 25. 15:39
 18/22 anonim ***** válasza:

Szia!

Amerikában 2 kismama belehalt a sokból nem tudják miért tegnap este 8-kor volt a hír-tvben. Biztos nem adatom be!

Anno suliban osztálytársam megkapta a rendes influ elleni oltást már állítólag benne volt a kórság és emiatt megvakult. Sok érdekes mellékhatása van és ezt sose mondják! Szerintem nem szabadna! 3 év alatti gyerekek nem kaphatják mert halálos lehet nem tudják hogy hat, de annak a pici magzatnak jut belőle!

2009. okt. 5. 12:27
 19/22 anonim ***** válasza:

Én azt olvastam, hogy maga a vírus nem veszélyes a babára, tehát sem amit esetleg elkap valaki, sem az, ami az oltásban van. Ez az infuenza nem azért veszélyesebb, mint a többi "hagyományos" mert erősebb, hanem azért mert a kb 50 év alattiak szervezete még nem találkozott vele. Az oltás azért van, hogy a szervezet megismerje, így ha később el is kapja, már nem tud akkora kárt okozni, mint egy "szűz" szervezetben. A babára pedig sokkal veszélyesebb egyrészt a láz, másrészt a mamára az esetleges szövődmények, amiknek sokkal kisebb lesz a valószínűsége, ha megkapta az oltást.

Amúgy normál esetben én is inkább a megelőzés híve vagyok, és nem is tudom mikor voltam utoljára influenzás, most viszont kicsit más a helyzet. Februárig meg sajnos nem tudok a világ elől elbujdosni, mert az egyetemre be kell járni (jó nagy előadókba, ahol minden fél percben köhög valaki), vásárolni néha nem árt elmenni, a tömegközlekedést sem tudom kihagyni. Szóval én még nem tudom, hogy mit csináljak...

Az viszont elég röhely, hogy én megkérdeztem a háziorvosomat és a nőgyógyászt is, és egyik sem akarja beadni. Ez normális? Még a döntést is elveszik tőlem? Elvileg nem a saját felelősségem?

2009. nov. 2. 15:46
 20/22 A kérdező kommentje:
Szia én is februárban szülök nekem ugymond megtiltotta a nődokim hogy beadassam ő meg pláne nem adja be mondjuk csak érdeklődtem mert eszem ágába sincs neadatni és eddig még nem is taliztam olyan emberrel aki beadatja a hzidoki szintén nem ajánlja és nem is adja be kismamiknak,a másik ma voltam bent korházba és az osztályvezető főorvos is kimondottan ellenzi és nem adja be..tul sok a nem a dokik részéről nem?Én tuti nem adatom be mert bizom bennük.A másik a net meg minden tele van vele hogy a patikusok szenvednek mert senkinek nem kell az oltoanyag ..érdekes nem??A másik felehogy most azzalkezdtek riogatni hogy romániába meg nem tudom hol már 50 en meghaltak stb ugy néz ki ha az nem jött be hogy itt nállunk nem halta meg vagy 100 an erre kell hozni másik hireket hogy itt meg ott ilyen meg olyan sulyos a helyzet soha nem oltattam magam de nem is fogom ...De sztem mindenkinek a saját döntése..még annyit cukros vagyok hetente megyek korházba de még néthás emberrel nem taliztam megek vásárolno megyek villivel busszal hévvel stb..de semmi...Te hol fogsz szülni?Mikor?Hogy döntesz?Gondlom kb egyidősek vagyunk.
2009. nov. 2. 17:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!