Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A magnéziumot akkor is kell...

A magnéziumot akkor is kell szedni, ha nem feszül a hasam?

Figyelt kérdés
12 hkm
2013. ápr. 18. 11:46
 1/4 anonim ***** válasza:
igen mert megelőzi a görcsöket!Nem csak akkor kell mikor görcsölsz vagy keményedsz.Én 36.hétig végig mindennap szedtem és nem is voltak görcseim, most sincsenek!Tehát megelőzés céljából is jó,neked meg pláne mert még az elején vagy ilyenkor fontos szedni.38 hetes kismama
2013. ápr. 18. 11:48
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm! :)
2013. ápr. 18. 12:12
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha nincs semmi feszülés, görcs akkor csak "alapszinten" (MAgneb6-ból ez napi 3, a Béres magnézium +b6-ból napi 1). Ha ennyi mellett görcsölsz, akkor napi 3x3 illetve 3x1 is mehet. És 36. hét után már nem kellene, mert nem hagyja hogy "gyakoroljon" a méh jóslófájásokkal a szülésre, pedig az fontos. Persze ha nagyon fájdalmas a görcs vagy nagyon keményedik az ember akkor az utolsó 4 hétben is lehet bevenni magnéziumot, de nem rendszeresen szedni, nekem doki és szülésznő is azt mondta, hogy 36. hét után már csak akkor vegyek be 1-1 szemet amikor konkrétan nagyon begörcsölne. (Én a Bérest szedtem, szóval abból 1-1 szemet.)
2013. ápr. 18. 12:22
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem muszáj. Én a 12. hétig SZTK-s dokihoz jártam, aki szedetett velem Magnerotot, LadeeVit-et, folsavat, és vasat. Hosszá teszem utálom a bogyókat, gyógyszereket, de ha muszáj...

Aztán 14. héttől magándokihoz mentem, és megkérdeztem, hogy kötelező ennyi mindent szedni? És erre ő azt mondta, hogy eddig volt fontos, most már leállhatok mindennel ha megfelelően, változatosan étkezem, sok gyümölcsöt eszem. Mindig minden eredményem tökéletes volt.

Így is tettem, nem szedtem semmit egész végig, és nem is görcsöltem. Tökéletes terhesség volt eddig. Hétfőre vagyok kiírva, és SAJNOS még mindig nincsenek igazán jósló fájások, csak kevéske, keményedések is csak néha.

Szerintem alkat kérdése is, de kérdezd meg a dokidat.

2013. ápr. 18. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!