Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most honnan tudom, hogy mikor...

Most honnan tudom, hogy mikor kell mennem AFP-re pontosan?

Figyelt kérdés
Először is ne nézzetek felelőtlennek, vagy bolondnak.. :( olyan problémám van, hogy nem tudom, hogy mikor volt meg pontosan az utolsó menstruációm. 04.04-én voltam nőgyógyásznál azt mondta, 8 hetes vagyok. De viszont, hogy olvasgattam a terhes könyveket a legközelebbi uh a 12 hetes lesz. Ahova elvileg május 2-án kell mennem. Utána a 16 hetes AFP és azt írják, hogy az pontosan a 16. héten kell megcsinálni ( az utolsó menstruációtól számítva) mert más lehet az eredmény. Most akkor velem mi lesz. Itt a 12 hetesen úgyis megmondják, hogy akkor pontosan mennyi idősnek felel meg és e szerint mehetek AFP értéket méretni majd?! Írjatok mert minden percben e körül forog a gondolatom és már megőrülök... :(

2013. ápr. 18. 09:12
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem neked kell tudnod, hanem az orvosodnak. Nyilván ő kiszámolja majd neked az UH alapján. De ilyenen ne idegeskedj, azért jársz dokihoz, hogy ő intézze ezeket!

Jó babavárást!

2013. ápr. 18. 09:31
 2/5 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz vele, az orvos majd tudja és megmondja. Amugy külföldön nincs is már ilyen szűrés mert nem megbizható.
2013. ápr. 18. 09:32
 3/5 petera6 ***** válasza:

A 12. heti uh-n meg fogják mérni a babádat, és akkor belövik neked a terhességi korodat (megint). Valószínű ahhoz fogják viszonyítani a 16. hetes AFP vérvételt is. Ne őrülj meg, jó időben le fogják venni a véredet, és kész. Azért nem csak 1 db nap áll rendelkezésre ehhez.

Ugyan sok fals pozitív eredmény születik sajnos ezen a vizsgálaton, de létező dolog külföldön is.

2013. ápr. 18. 10:24
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszotokat, akkor ilyen esetben mint én vagyok a 12. hét a mérvadó? Ott megmondják a méretek alapján, hogy akkor most hány hetes hány napos is vagyok pontosan?
2013. ápr. 19. 10:57
 5/5 petera6 ***** válasza:
Általában a 12. hetet veszik alapul, mert az ugye a 16. hét előtti utolsó uh, amiből azért elég jól lehet következtetni a magzat korára. Én pl mensi alapján 12+0 voltam, méretek alapján 12+4. Mensi szerinti 16+1-nél mentem AFP-re, aminek teljesen jó lett az eredménye. Mivel nálam megvan minden a két dátum, és nem is nagy az eltérés, egyelőre totál mindegy az a pár nap, így maradok a mensi szerinti kornál. Mindig megkérdezik az utolsó mensi dátumát. Akkor mindig elmondod a sztoridat, hogy nem tudjátok pontosan, mert rendszertelen volt (tök mindegy mit mondasz), de a 12. heti alapján számított dátum : xxxx.yy.zz erre. És ennyi. Ne csinálj ebből nagy ügyet.
2013. ápr. 19. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!