Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi az optimális magzatmozgás?

Gabi86 kérdése:

Mennyi az optimális magzatmozgás?

Figyelt kérdés
34.héttől figyelni kell 1 órán keresztül evés után hogy mennyit mozog a pici és csak kíváncsi lennék hogy mi számít jónak.mert most váltottam védőnőt(költözés miatt)és az egyik azt mondta hogy minden pici mozgást számoljak a másik hogy csak a nagyobbakat.Meg még arra lennék kíváncsi mire jó ez az egész.Köszi a válaszokat

2013. ápr. 17. 22:42
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem azt mondták annak idején, hogy ha nincs meg a napi 10 nagy mozgás, akkor jelentkezzek a kórházban.

Arra jó, hogy a szülés közeledtével a kisbabádnak egyre kisebb a helye, egyre rosszabbul érezheti magát bent. Ha bármi baja van, azt magzatszurokkal, vagy mocorgással jelzi. Mivel a magzatszurkot nem látod, csak ha elmegy a víz, így csak a mocorgásra tudsz alapozni.

Sok sikert a babázáshoz, könnyű, szép szülést!

2013. ápr. 17. 22:46
 2/3 A kérdező kommentje:
köszi
2013. ápr. 17. 22:57
 3/3 anonim ***** válasza:
Nincs olyan, hogy optimális, minden gyerek más, nekem az első is teljesen más mennyiségű mozgást végzett és máskor volt aktívabb mint a második. Amúgy sokra nem jó ez a számolgatás, szerintem minden anya tudja, hogy mennyit szokott mozogni a babája, és feltűnik, ha az átlagosnál kevesebbet vagy többet mozog. Többedik gyereknél meg (ha kicsi a gyerek és otthon van) már nincs is erre idő, hogy minden evés után 1 óráig az ember azt számolja hányat mozdul a babája. :-D Hagyatkozz az anyai ösztönödre, számolgatás nélkül is tudod, hogy mikor tér el a saját megszokott átlagától a babád.
2013. ápr. 18. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!