Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 13 hetesen lábgörcs mitöl?

Irén24 kérdése:

13 hetesen lábgörcs mitöl?

Figyelt kérdés
már vagy 2 napja fel húzz a görcs a comtövembe de mitöl?olyan roszz alig tudok néha lépni is ,nektek volt van ilyen de még csak 13 hetes vagyok ,
2013. ápr. 17. 20:06
 1/7 JCheezas válasza:
A növekedéstől is lehet,szedj sok magnéziumot :) egyébként sportolsz valamit?
2013. ápr. 17. 20:08
 2/7 A kérdező kommentje:
nem sportolok tudom kéne :)
2013. ápr. 17. 20:10
 3/7 anonim ***** válasza:

Ez egy terhestünet, sokaknál előjön.

Nekem a doki a magnézium mellé ilyenkor kálciumot is ajánlott, mivel az ilyen jellegű görcsöket kálcium-hiány okozza. A hiány pedig a terhesség miatt alakul ki, hiszen a baba sok mindent elvon tőled!

2013. ápr. 17. 20:16
 4/7 anonim ***** válasza:

[link]

Nekem is korán előjött a lábgörcs, és a kálcium a jó megoldás ilyenkor.

A magnézium fontos terhesen, de a lábban vagy kézben jelentkező görcsökre nem az hat jól, hanem valóban a kálcium.

Viszont ez egy olyan tünet, ami -hiába a vitaminok- bármikor előjöhet.

A kálciumbevitel napi mennyiségét viszont tartsd be, és ne szedd hosszútávon!

2013. ápr. 17. 20:20
 5/7 JCheezas válasza:
Mekkora barom a pali -.-" nem Kálcium kell hanem Magnézium.Tesómnak is teljesen megszüntette és ő is annyi mint te.De aztán el ne égesd a magnéziumot!Veszélyes!:D
2013. ápr. 17. 20:21
 6/7 JCheezas válasza:
Bocsi nem láttam,hogy terhes vagy.Kálcium és magnézium :D azt hittem 13 éves vagy.Bocsánat előttem lévő válaszoló.
2013. ápr. 17. 20:26
 7/7 anonim ***** válasza:

JCheezas, semmi baj. Remélem a kérdező nem keveredett meg.

Amúgy sok helyen utána lehet olvasni, hogy a lábgörcsöt kálciumhiány okozza. Csak mivel a terhességi görcsölésre kifejezetten hatékony a magnézium, ezért sokan hiszik, hogy a magnéziumhiány okozza a lábgörcsöt is. De ez két külön dolog, ami egyezik bennük az maga a terhesség. S terhesen kell a magnézium és a kálcium is.

2013. ápr. 17. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!