20 hetesen éjszakai lábgörcs, egész napos lábdagadás normális?
Én csak a sajátomat tudom elmondani Neked: 3. (!) hét óta vagyok vizes, nagyon-nagyon, és a 20. hét óta már nem tudom polcolni, mert nem tudok azóta hanyatt feküdni, oldalt pedig rendkívül kényelmetlen. Így se alszok lassan 9 hónapja... Emiatt a két dolog miatt most már nagyon várom a végét.
Az én dokim csak egy vállrándítással elintézte, meg hogy só és fűszerek nélkül egyek...
37 hkm
Az éjszakai lábgörcs magnézium, kálcium hiány jele lehet.
A vizesedés meg valamilyen toxémia jele is lehet, de egyáltalán nem feltétlenül. Nem kell megijedni, de a biztonság kedvéért érdemes vérnyomást mérni, fehérjét nézni a vizeletben, és vérvétellel, hogy nincsenek-e megemelkedve a májenzim értékeid. Háziorvos vagy nőgyógyász ill. pisinézetéshez védőnő is jó.
Amit a vizesedés ellen tehetsz: ne álldogálj, inkább toporogj, ha ülsz-fekszel, polcold fel a lábad, ahogy bírod. Sétálj egyet kilépősen vagy kismama-tornázz legalább napi fél órát, mert ennyi mozgás "pucolja" át a nyirokkeringést. Ha sokat ültél csinálj pár bokakörzést, lábujjhegyre állást. Kerüld a sót és egyél sok almát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!