Ha dagad a bokám, akkor ugye az ödéma. Ez azt jelenti hogy akkor a súlyom valószínűleg ennek is a következménye (hirtelen vagy 2kg ugrott)?
Lehetséges, hogy így nem úszom meg a terhesség utolsó szakaszában sem majd a vizesedést vagy ez csak a nagy kánikula miatt lehet?
25 hetes múltam.
Ilyen melegben mindenkinek dagad sajnos.
Vizesedünk, ez van.
Felpolcolt láb, sok folyadék, sómentes táplálkozás, ezek segítenek.
Nekem most elég jól visszament, hogy hűvösebb lett, de már el nem múlik szülés utánig. (27 hetes vagyok) Az első babámnál is így volt, kb. félidőtől egyre nagyobbak lettek a bokáim, egy ideig visszacsökkentek reggelre :), egy idő után már bármit csináltam, nem hatott.
Ha 1-2 nap alatt több kilót szedsz fel, és pl. az arcod is dagadni kezd, fordulj orvoshoz feltétlenül!
Persze, hozzájárul a súlytöbblethez!
Egy része víz, egy része meg a baba, méh vagy a magzatvíz növekedése!
De semmiképpen nem jó, ha hirtelen ugrik a súlyod!!
Mert az toxémiára is utalhat!
Nekem a 30. hét óta nem megy le teljesen a bokám, pedig már éjszakára is felpóckolom a lábam!
Meg sajnos én is híztam így pár kilót!
De nekem rendben van a vizelet fehérjém, meg a vérnyomásom is, gondolom neked is nézik!!
Mert, ha ez a három van jelen egyszerre, akkor beszélnek toxémiáról(vízvisszatartás, magas vérnyomás, fehérje a vizeletben).
36hkm
Heti 05-1kg hizok(átlag 0,6-0,8),vérnyomásom néha normál,inkább alacsony.vérvétel és vizeletem 4hete is tökéletes volt,aug 8-án megyek a védônôhöz.
Mostmár inkább a baba miatt hizunk meg vizvisszatartás(ha nem eszel többet)lehet benne,szval sztem ezen nem érdemes aggódnunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!