38 héten lábdagadás?
A terhesség utolsó heteinek természetes velejárója.
Nekem speciel 3. hét óta vizes, látványosan nincs bokám, sőt, jelen pillanatban olyan, mintha két egykilós alma esett volna le a bokámhoz, a lábfejem pedig két nagyon nagy buci.
Sajnos 36+3 hetesen már nem tudom polcolni, már 23 hetes korom óta nem tudom, mert nem tudok hanyatt feküdni, oldalt pedig rendkívül kényelmetlen. Így csak tűrök. Alma nem vitte le, semmi sem.
A doki ott lent nem foglalkozik vele, a lábszáramat megnyomja és mondja, ez még nem vészes, mert ott nem marad annyira benyomva. Hát nem tudom. Már megtanultam vele élni, és várom a következő 5 hét végét, mint a messiást, mert állítólag a gyerekágyi időszak végére szűnik meg.
Szia!
Üdv a klubban! :)
Lehet, hogy hülyeség, de én most az utóbbi 3 napban folyamatosan almát ettem (azt kívánom, főleg a savanykásabbat), és azóta mintha lejjebb ment volna a vizesedés. De 3 napja olyan volt, mint egy elefántláb! :) Ráadásul a férjem zoknija volt rajtam, aminek erősebb a gumirozása, mint az enyém, és a sípcsontomnál kettévágta a vizesedést és olybá tűnt, mintha műlábam lenne. :) Én jót röhögtem rajta. Itt egy link hozzá:
Szóval azt mondják az okosok, hogy ha visszaveszel a só fogyasztásból, napi két liter folyadékot magadba döntesz, felpolcolod a lábad, és almát eszel, akkor elvileg lemegy a dagadás. Meg nem szabad sokat állni, attól is bedagadhat... Hát próbáld meg ezt csúcsforgalomban a Lidl-ben pl, hogy nem állsz 15 perceket, mre kifizetheted, amit vettél... :/
Kitartás, már nincs sok hátra! :)
Boldog babavárást, könnyű szülést!
39 hkm
Nekem egy kolléganőmet ítélte az utolsó hetekben almakúrára a szülészorvosa.
Az én nőgyógyászom szerint a fűszeres és sós ételek tartatják vissza a vizet.
Egy kismama könyvben úgy olvastam, hogy a növekvő méh nem enged teret a combnyaknál a víz kétirányú áramlásnak, ezért a vizesedés.
Az állati fehérjéről nem hallottam eddig.
6-os vagyok. Nem? Nekem ez már brutális! Mármint eredetileg nekem pipaszár lábaim vannak, szóval ahhoz képest ez már elefántláb... :(
Igen, így van, hogy a méh, és a baba súlya úgy nehezedik a medencébe, hogy közben elzárja az utat a víz áramlásától, és a lábban a szövetek közt felgyülemlik, főleg, hogy ha valaki állandóan álldogál, vagy sokat megy. Ezért kell felpolcolni és sokat pihizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!