Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akik a kistesót várják, hogy...

Akik a kistesót várják, hogy látjátok el 2 év alatti kicsiteket emelgetés nélkül, sok pihenéssel?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 15. 21:10
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
nekem a 2.terhességem elején hematómám volt, pihennem kellett,feküdnöm konkrétan.Aztán elmúlt a 9.héten és a 3.hónap után már emelgettem akkor 1,5 évesem(14 kg volt)ha muszáj volt!Aztán később még sűrűbben...pl beverte a száját a játszón és ölben kellett hazavigyem annyira sírt szegénykém...nem volt semmi gond.
2013. ápr. 15. 22:38
 12/19 anonim ***** válasza:
Háát én egy kicsit nagyobb gyerekkel tettem ezt eddig,az 5évesem fel a bringára gyerekülésbe,mert én hordom oviba,egész az elejétől mostanáig,37hetes vagyok most már nem igazán merem,én az én bicajommal ő meg az övével :-)
2013. ápr. 16. 07:48
 13/19 anonim ***** válasza:

Simán. 10 hónapos, 9,5 kg, napi szinten elég sokat kell emelni. Sokszor nem csak őt, hanem babakocsival együtt. Mindhárom terhességemnél emeltem/emelek, ha nem gyereket, akkor vizet, tejet, bevásárló zacskókat. Nem kell túlaggódni. :)

12 hkm

2013. ápr. 16. 08:33
 14/19 anonim ***** válasza:

Ez az élet természetes része régen se vette ki a munkát senki a nők kezéből azért mert terhesek voltak.

Ha nincs panaszom (vérzés korai méhszájnyílás vagy bármi ilyesmi ami veszélyeztető tényező) akkor eszembe se jutna nem emelgetni hirtelen a nagyobbat. Ez jó táptalaja lehet a féltékenységnek egyébként is már ekkor, hogy anyu a pocakja miatt nem emelget stb. ergo a kistesó még meg se született de máris elvesz vmi a nagyobbtól.

Nekem 3 gyerekem van az első között 23 hónap van, a második harmadik között 26. Mindenkit emelgettem terhesen is, mégis 40 hétre szültem, sose előbb.

2013. ápr. 16. 08:34
 15/19 anonim ***** válasza:
Én se csináltam belőle nagy ügyet. Kicsit nagyobb,3 éves és 17 kg,de néha őt is fel kell venni,főleg ha egy nyűgös napja van vagy fáradt. A 25. héten szólt a doki, hogy kicsit vegyek vissza, mert meg van rövidülve a méhnyak. Azóta annyi a különbség, hogy bevásárolni segítséggel megyek és nem cipelem hosszú perceken át, hanem ha fel kell vennem leülünk vagy Apa cipeli, de azért így se mondhatom neki, hogy nem veszem fel többet...
2013. ápr. 16. 09:01
 16/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én aggódok, nem tehetek róla.
2013. ápr. 16. 09:17
 17/19 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem 22 hós a nagy, 11 kg, és bozony eleg sokat kell emelgetnem a kis seggét:-) ha faj a pocakom, akkor negbeszelem vele,hogy nehez anyának, kicsit menjen at apához, de egyebként emelem, cipelem,boltba megyünk együtt, mondjuk most problemamentes a terhességem leszámítva, hogy a 10. Hetig mindentől és mindig hánynom kellett...meg azis igaz,hogy bölcsis, így csak reggel hattól-fél 9-ig,majd fél négytől cipelem a popóját:-) amikor őt vártam sokkal parasabb voltam, hetente dokihoz futottam meg uh-ra, hogy jaj baj lesz. Hematóma volt rajta, majd a 18. Hétig a méhszajon volt a lepény, úgyhogy pihennem kellett..ezert most, hogy nincs gond,és mar hanyni sem kell, kiélvezem:-) lazíts,nem lesz gond!
2013. ápr. 16. 09:28
 18/19 anonim ***** válasza:

Az én gyerekem bizony nem volt olyan kicsi, épp elkezdte az ovit, mikor terhes lettem és bizony megemeltem, mikor kellett. Pl ha nagy sár volt akkor inkább beemeltem az autóba illetve volt egy kb 70 centis fal az ovi előtti parkolónál, oda is nekem kellett felrakni, magától nem tudott volna felmászni.

Persze figyeltem, hogy lehetőleg ne hasizomból emeljek. Egyébként azért mertem ezt ilyen bátran, mert egyrészt hozzá volt szokva a szervezetem, másrészt pont akkor beszélt erről Czeizel Endre a tv-ben, hogy nem kell az anyukáknak annyira szívbajosnak lenni már csak azért sem, mert az emelésnél használt izom más, mint amelyik a méhet tartja. Persze kihangsúlyozta, hogy az ember ne terhesen álljon neki hasizomra gyúrni, de a meglévő gyereket ugyanúgy fel lehet emelni, ahogy előtte is.

2013. ápr. 16. 10:10
 19/19 anonim ***** válasza:
Most 21 hónapos és 13kg a lányom. Lehetetlen végigcsinálni a terhesség 9 hónapját emelés nélkül szerintem. Én már a végén járok, szóval sokszor nem bírom már tartani. Szóval hha csak úgy felkéretszkedik akkor felveszem, megölelgetem, de rögtön le is teszem.
2013. ápr. 16. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!