Miért nem érzem még mozogni a babát? Mikor fogom érezni?
19 hetes vagyok és 65kg-ról kezdtem és most járok 71kg-nál!A magasságom162cm!Nem vagyok duci,se vékony! Mondhatni átlagos! A méhlepényem mellső fali!
Baj lehet???
Ez nagyon változó, de a kismamák 99,9%-a legkésőbb a 24. hétig megérzi a baba mozgását. Nagyon sok tényezőn múlik a dolog, állítólag a hasfal vastagsága is mérvadó. Én a 15. hét legvégén kezdtem el érezni a babát, de sokáig csak kis szívdobogás-félét éreztem, amiről konkrétan nem tudtam megmondani, hogy biztosan ő az. Ha nem figyeltem volna szándékosan, és nem jelentkezett volna mindig ugyanabban az időpontban, hihettem volna simán, hogy a belek mozognak. Azóta csak erősödött, és a 20. héttől egyszerűen bevadult a kislányunk, keresztbe fordul, rúg, könyököl, fejel, minden hasonló finomság. Sokan nem hiszik el, de a 21. héttől kezdve naponta vannak olyan periódusai, hogy a hasfalamnak nyomja magát, és ki lehet tapogatni, hogy éppen mely testrészével furakszik.
De vannak babák, akik jóval nyugisabbak. Kolléganőmé pl. sosem csinált ilyesmit, mindig diszkréten mocorgott, de semmi durvulás. Lehet, hogy a ti babócátok is ilyen kis nyugis, higgadt természet. :)
22 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!