Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt aki bőven 100 kiló...

Van itt aki bőven 100 kiló felett kezdte a terhességet? Ért valami hátrányos megkülönböztetés? A dokid normális volt? Kihez jártál és hova?

Figyelt kérdés
Minden érdekel attól, aki hasonló helyzetben volt.
2013. ápr. 15. 09:02
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
67%

Szia.

Én 110 kg al lettem kismama elsőre összejött a baba.az első probálkozos honapban.130 al mentem szülni.Magas vagyok 185 cm senki meg nem monda volna a sulyomat..))

Semmi problémám nem volt egész kismamaságom alatt...nem hánytam nem voltam cukor beteg nem lett magas vérnyomásom stb...időre szültem normál babát könnyen gátvédelemmel nagyon gyorsan..

Soha senki nem mondta hogy ne vállaljak igy gyereket ..mikor terhes lettem védőnö doki tündérek voltak semmi gond nem volt...a korházba sem a szülésnél...Igen mindenki normális volt...:-))

2013. ápr. 15. 11:08
 12/25 anonim ***** válasza:
17%
A 2es semmi rosszat nem mondott, én őszintén nem értem mi bajotok van...pff
2013. ápr. 15. 11:17
 13/25 anonim ***** válasza:
80%
Csak az hogy nem a kérdésre válaszol hanem kioktat. Nem az volt ugyanis a kérdés, hogy szabad-e bőven 100kg felett gyereket vállalni, illetve mik ennek a veszélyei. Ő viszont bőszen osztogatja kéretlenül az okosságait. A dohányosokat miért nem nézi le senki úgy mint a kövéreket? Szerintem sokkal undorítóbb egy cigitől bűzlő plázacica, mint egy elhízott emeber.
2013. ápr. 15. 11:22
 14/25 anonim ***** válasza:
13%
A cigaretta függőséget okoz, nagyon kemény függőséget, amitől hihetetlenül nehéz megszabadulni (nem cigizek, csak anyukám), az elhízás meg legtöbb esetben döntés kérdése... Nem akarok senkit megsérteni, nem azért mondom, csak mikor eldönthetnéd, hogy a habos sütit eszed meg vagy az egészséges salátát és a sütit választod, ne csodálkozz.
2013. ápr. 15. 11:34
 15/25 anonim ***** válasza:
81%
Kedves Kérdező! Én 105 kg-al kezdtem a terhességet,bár a dokim is és a védőnőm se hitte volna hogy ennyi vagyok,kétszer is mérlegre kellett állnom:-) Erős a csontozatom,örököltem sajna:-( Engem semmiféle megkülönböztetés nem ért,most vagyok a 29. hétben minden eredményem tökéletes,se vasat,se vérképzőt semmit nem kell szednem.Eddig 3 kg-ot híztam,igyekszem odafigyelni hogy mit eszek.Az orvosom,védőnőm is mindig dicsér.Nagyon aktív vagyok,ha nem lenne már nagy a pocakom,és nem rugdosódna a pici mintha terhes se lennék:-) Szóval gondtalan a terhességem. Nem keményedek,semmi panaszom sincs.Ellentétben velem nem egy nem két kismama ismerősöm van akiknek már a terhesség elején kórházba kellett feküdni,vagy gyógyszereket szedni,holott ők normál súllyal kezdték a terhességet.Szóval én megcáfolnám az elején bemásolt cikket. Üdv 29 hkm
2013. ápr. 15. 11:35
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Látod, 53%-os kifogást találni nagyon könnyű. Anyukádé is megvan. Beszólogatni meg nagyon könnyű. Neked is megy. Én speciel a cigit egyik napról a másikra letettem mikor megtudtam hogy babát várok, de sajna lefogyni nehezebb, főleg 2 gyerek és munka mellett, amikor az evés nyugtatóként működik.
2013. ápr. 15. 11:50
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Ja és tudom hogy ez is csak kifogás, és le lehet fogyni, de hidd el legalább annyira nehéz, mint a cigit letenni.

MErt nagyon sok kövér ember lelki függőséget alakít ki az evéssel. Én pl simán lemondok a rántotthúsról,kenyérről, de a habos sütiről nagyon nehezen. Mások vagyunk.

2013. ápr. 15. 11:53
 18/25 anonim ***** válasza:

Nekem már fél éves a Fiam, de leírom.

172cm.hez sajnos 103 kilóval kezdtem a terhességet.Mindig is hízékony voltam.

A 20-ik hétig fogytam 5 kilót mivel étvágytalan voltam. Egyébként érdekes, de a terhességem alatt CSAK a gyümölcsöket kívántam, de azokat iszonyat mennyiségben. Mivel az egész nyarat terhesen csináltam végig, így könnyű volt :)

A terhesség legvégéig ezt a leadott 5 kilót+ még 2 kilót szedtem fel. Azaz összesen 7 kilót híztam, de az induló súlyomhoz képest csak 2 kilóval voltam nehezebb.

Ebből lett egy 3.880gr-os gyerek. A kórházból hazajövet ráálltam a mérlegre: 15!!! kilóval voltam kevesebb :) Most 86 kiló vagyok.

A terhesség alatt nem volt se magas vérnyomások se cukrom semmi bajom nem volt, csak egy irdatlan nagy hasam :)

Nem sanyargattam magam, egyszerűen csak nekem így alakult a terhességem. Senki nem szólt meg, a dokim is csak annyit mondott a legelején h figyeljek majd oda. És minden hónapban mikor látta a védönő által beírt kilókat külön megdícsért hogy milyen ügyes vagyok :)

Ne izgulj. :)

2013. ápr. 15. 12:27
 19/25 kabymaci ***** válasza:
Ne foglalkozz senkivel én 110 kg voltam mikor teherbe estem igaz én fogytam a terhesség alatt 7 kg most vagyok 20 hetes.Annyi volt a hátrányom hogy vastag a hasfalam és nem tudták megmondani hogy fiú vagy lány de voltunk 4D és szépen mutatta magát.Én Miskolcon magán dokihoz járok ugyan úgy bánnak velem mint mással az sztk-ba is.
2013. ápr. 15. 12:29
 20/25 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat!

Én nem azt mondom, hogy nem tehet róla valaki, ha kövér, de soha senkinek az életébe nem láthatsz bele és ezért elítélni valakit meg okoskodni a butaság megnyilvánulása. Nyilván aki nem kövér, az sem tökéletes, (bár sokan közülük azt hiszik ám), de gondoljon csak amit akar.

De komolyan azt gondolja valaki, hogy csak azért, mert kövéren valaki terhes lesz, az vetesse el a babát? Hát gondolom nem, tehát kioktatásra nyilván nincs szükség, aki túlsúlyos, úgyis tudja mi a gáz. Én azt mondom, az étkezési szokások, amiket otthonról hoztál, nagyon nem könnyű megváltoztatni! Sokszor nehezebb, mint letenni a cigit...sőt.

Én bizony olyan családban nőttem fel, ahol az amúgy is erős csontozathoz társultak a nem jó étkezési szokások. (nincs reggeli, zsebpénz van a gyereknek, ergo azt vesz, amit akar, esténként van együtt a család, akkor van vacsora, nem túl könnyű ételekkel) Felnőttkoromra én sokat változattam ezen, tehát pl. kibővítettm az étlapot salátákkal, könnyű husokkal stb...az egyetlen problémám az édességek szeretete volt. Volt olyan sokáig, hogy nélkülözni tudtam ezt, de 90 kiló alá soha nem tudtam menni. Az orvosom rendszeresen 70 kilóra állította a mérleget, ajd jól meglepődtek, hogy hoppá 91 vagyok. Ez pesrze nem mentség, de mindig jóval kevesebbnek néznek, mint amennyi vagyok. Soha nem hagytam el magam, még a szülés elött sem, állómunkát végeztem, pörögtem stb...ami most is így van a 2 gyerekemmel.

De tényleg nem is erről akartam vitát nyitni, csak senkinek nincs joga ítélkezni senki felett. Tényleg a tapasztalatokra lettem volna kíváncsi, meg arra, hogy hol találhatók a normális orvosok?

Én le nem pontoztam senkit, max. fel!

2013. ápr. 15. 12:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!