Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Abortusz, vagy a gyermek...

Abortusz, vagy a gyermek megtartása fiatalon?

Figyelt kérdés
17 éves lányom babát vár. 5 hetes terhes. Teljesen ki van borulva, el van keseredve, tőlem várja a megoldást. Nem értem, hogy történhetett, sosem volt itthon tabutéma a szex, tudta, hogy, miként kell védekezni. Én fiatalon szültem, nem voltam felkészülve, de tényleg nagyon nagyon igyekeztem jó anyja lenni. Ennek ellenére biztos sokat hibáztam. Tudom milyen volt,korán anyává válni, segítséggel is nagyon nagyon nehéz. Nem ezt az életet szántam a lányomnak. Másrészt nem akarom, hogy olyan döntést hozzon, amit később megbán. Vagy, hogy meddővé váljon... Neki kéne dönteni, de annyira kétségbe van esve, szinte tőlem várja a választ, a megoldást. Én egyelőre hirtelen rémületből annyit tudtam neki mondani, hogy bárhogy dönt mellette állok, akár a babát is felnevelem, ha kell... De valami kézzelfoghatóbb tanácsot kéne adjak... Ez most nehezebb, mint anno az én döntésem.

2013. ápr. 11. 17:06
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
Gratulálok, hogy ilyen szép kapcsolatotok van. :D
2013. ápr. 14. 21:07
 22/32 anonim ***** válasza:
18-as, valószínűleg szó lett volna erről, ha a gyermek apja képben lenne... Úgy látszik, rá nem számíthatnak, különben írtak volna róla szerintem.
2013. ápr. 14. 22:55
 23/32 anonim ***** válasza:
Utolsó! Simán el tudom képzelni, hogy az apuka egy másik gyerek, aki nem akart meg apa lenni es egyértelműen abortuszt akart. Nagyszerű, hogy a lánynak most lesz egy babája, anyukanak unokája, de ott az apuka is, aki nem akart az lenni. Ha igazam van es meg gyerek, a szulei kerülnek xarba miatta, mert nekik kell majd gyermektartast fizetni. Jár, hogy az kit érdekel, hogy minimum 18 évig fizethet egy nem kívánt gyerek utan, "az a dolga, ha megcsinálta" , ugye....
2013. ápr. 15. 06:13
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Hát kedves utolsó, ha megcsinálta ugye...és nem tudunk minden részletet, lehet nem kérnek gyerektartást, de ha kérnek is?

Az anyukának a nehezebb mindig, én úgy gondolom, ha netán elmegy abortuszra és meddő marad akkor meg mi van??? Ha szépen megszüli a babát is ő fogja nevelni, nem a fiú, szóval ez legyen a nő dötése!!!

2013. ápr. 15. 10:25
 25/32 anonim ***** válasza:
67%
23-as, késő bánat ebgondolat. Ő is húzhatott volna gumit.
2013. ápr. 15. 11:02
 26/32 anonim ***** válasza:
Persze, huzhatott volna. Ki mondta, hogy nem tette? Ki mondta, hogy nem a kislány védekezett? A meddő segítek elég kicsi esélye van a mai modern orvostudomány igen felkészült. Bár igazatok van, jó dolog elbaxni más életét.... De kiváncsi vagyok ra, ha az apuka kényszerítenék a lányt a terhesseg megtartására, akkor is igy gondolnatok?
2013. ápr. 15. 12:51
 27/32 anonim ***** válasza:
50%
Az apuka nem kényszeríthetne mivel nem az ő teste, nem ő kell kihordja vagy nem ő kell széttárja a labat is kikapartassa a babát. Oszinten, nekem csak rossz tapasztalataim vannak az apakkal kapcsolatban és ha nem akarja ezt a babát biztos, hogy ugy fog tudni tenni mintha nem is létezne, lelkiismeret furdalas nélkül. A lány és az anyukája kezében kell hogy legyen egy ilyen döntés!
2013. ápr. 15. 13:37
 28/32 anonim ***** válasza:
63%
Kedves Kérdező! Nagyon örülök, hogy sikerült megbeszélnetek a lányoddal. Ha jó anya vagy és miért ne volnál, akkor senkinek nem megy tönkre az élete. Tudod az én unokahúgom szintén fiatalok került hasomló helyzetbe. Akkor ő és a párja szerették volna a babát az anyukája (az én nővérem) ette a kefét rendesen. Azt akarta, hogy vetessék el. Én tudtam, hogy bár a húgom hamvas korú, de bizony meg tudná állni a helyét. Végül a baba maradhatott. A fiatalok összeházasodtak, húgom estin befejezte az iskolát (ám nappalin a középsuliban nagy pocakkal nyáron megnyert egy tanulmányi versenyt, le a kalappal a tanára előtt hogy indította), sőt még tovább is tanult. Igaz, ehhez az kellett, hogy végül mindenki akarja a kicsit. Ma már van három gyönyörű okos egészséges gyermekük a férjével. A saját lábukon állnak. Az első gyermekük, pedig sorra nyeri a tanulmányi versenyeket. Szóval sok minden múlik a hozzá álláson. Ha segítesz a lányodnak ő pedig bízik benned, akkor a kis unokád csak hozzátesz valami szépet az életetekhez. Nagyon sok boldogságot nektek!
2013. ápr. 15. 13:39
 29/32 A kérdező kommentje:
Hát megvallom őszintén, bár értem az álláspontodat, engem jelenleg nem tölt el empátia és szeretet az apával kapcsolatban. Az ő lelkivilágával törődjön az ő anyja, a lányoméval meg én. Egyébként egy 23 éves orvostanhallgató fiú, aki nagyon éretten azt mondta a lányomnak és ezt most idézem: hogy őt nem érdekli, hogy dönt, de őt többet ne keresse, túl fiatal hozzá, ezért nem működne köztük tovább ez a kapcsolat, ami egyébként egy éve tart, kár, hogy nem előbb jutott eszébe... Szóval majd ha meggondolja magát és mégis érdekli, hogy szület-e gyermeke, vagy sem, akkor gondolom a lányom szívesen megosztja vele a döntést, amit vele közösen szeretett volna meghozni.
2013. ápr. 15. 13:43
 30/32 anonim ***** válasza:
Ez egyértelműen azt jelenti, hogy nem akart apa lenni. Mindegy, az o véleménye nem számít,.... Sok boldogságot a leendő anyukanak es a babanak.
2013. ápr. 15. 13:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!