Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Május 1-re vagyok kiírva...

Május 1-re vagyok kiírva szülni. Most vagyok 37 hetes. Pontosan tudom, hogy a baba augusztus 1-én fogant. Akkor is május 1. az időpont szerintetek? Mert én úgy számoltam, hogy akkor április 30.

Figyelt kérdés

2013. ápr. 9. 16:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
De milyen 2 hét?Ezt nem értem...Ápr.30,és május 1. az nem két hét...
2013. ápr. 9. 17:25
 12/18 A kérdező kommentje:
Az ultrahangon a méretei alapján mérik 2 héttel nagyobbnak.
2013. ápr. 9. 17:28
 13/18 A kérdező kommentje:
Attól még az utolsó menzi idejétől számítják nekem, még ha a baba nagyobb is.
2013. ápr. 9. 17:32
 14/18 anonim ***** válasza:
de melyik ultrahangokon, a koraikon is (12. hétig) vagy csak a későbbieken? Mert utóbbi nem számít, simán lehet hogy csak nagyobb baba, 12. hét utáni UH alapján már nem módosítanak terminust, mert 12. hét után minden baba a saját ütemében fejlődik, megvannak az egyéni méretbeli különbségek ugyanúgy, mint a felnőtteknél.
2013. ápr. 9. 17:32
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezekkel én is mind tisztában vagyok:)Akkor érthetőbben leírom.Az utolsó menzim július 24-én volt.Ez adat alapján számolta nekem az orvos a május 1-ét.Már a nagyon korai (12.heti) uh-n is 1 héttel nagyobb volt a baba vagy kettővel nem emlékszem pontosan.
2013. ápr. 9. 17:34
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha július 24. az utolsó vérzés, akkor "hivatalosan" augusztus 8. a fogantatás napja (ugye a hivatalos számítás úgy számolja hogy a ciklus 14. napján fogant a baba). Ha szerinted augusztus 1. a fogantatás napja, akkor aszerint pont 1 héttel idősebb a vérzés alapján számított koránál, és akkor április 24. lenne a szülés napja.
2013. ápr. 9. 17:40
 17/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2013. ápr. 9. 17:42
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Nna akkor összefoglalva és 16-ost kiegészítve:

A "hivatalos" fogantatás napja: augusztus 8.

Az együttlét napja: augusztus 1.

A valódi fogantatás napja: augusztus 1-6 között. (5 napig marad életképes egy spermium a petevezetékben, ha júli 24-én volt mensid, akkor valószínűtlen, hogy 1-én fogant a baba, de persze nem lehetetlen)

Egy átlagos, teljesen egészséges terhesség 38-42 hétig tart... azaz összesen (legalább) 4 hét a bizonytalanság.. ehhez képest a fenti számok között egy hét a maximum különbség.

Lényeg a lényeg: teljesen mindegy, hogy augusztus 1 és 8 között mikor fogant a baba, mert ezzel nem igazán kerülsz közelebb ahhoz, hogy mikor fogsz szülni....

Szóval kitartás és jó babaávárást a hátralévő pár hétre :)

2013. ápr. 9. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!