Párom miért nem mondja el senkinek, hogy kisbabánk lesz?
Nem értem, hogy a párom miért nem mondja el senkinek, hogy kisbabánk lesz,
Ha összefut régi ismerősével és megkérdezi az illető, hogy mi van vele mostanában meg sem említi, hogy kisbabánk lesz.
Legutóbb is elég kellemetlen volt mert már 30 hetes vagyok nagy pocakom van és az ismerőse nagy szemekkel nézett rám mikor oda mentem a páromhoz, pedig csak pár lépésre álltam tőle mert nézelődtem.
Aztán most hétvégén levelezett egy rokonnal akivel kb. 10 éve nem tartják a kapcsolatot. Direkt rákérdeztem, hogy mit szólt hozzá, hogy babánk lesz? Erre közli velem hogy meglepődött. Végül kiderült, hogy meg sem írta, hogy babánk lesz, de azt hogy milyen kutyánk van azt igen... :(
Nekem ez nagyon rosszul esik.
Szerintetek is csak hisztis vagyok???? Vagy normális az, hogy most már kicsit ki vagyok ezen?
Ő is akarta ezt a babát? Mert nekem úgy tűnik, ő valamiért nincs odáig a ténytől, h háromgyerekesek lesztek. Meg lett vele beszélve a gyerekvállalás? Rengetegen tesznek fel hasonló kérdést és rengetegszer derül ki, h "hát a férjem nem akarta a harmadik babát,de én nem vetettem el" vagy egyszerűen csak megvárják a 12. hetet, amikor már semmit se lehet tenni és ennyi. Pasi kezdjen a ténnyel, amit akar.
Én azon nem akadok fenn, h nem híreszteli, én se tenném a saját terhességemmel se. Csak a szűk családra tartozik. Azon már annál inkább, amit legutóbb írtál.
Természetesen mind a ketten akartuk a babát.
Az első sikertelen hónapnál szomorúbb volt mint én.
A tesztet is együtt csináltuk meg és nagyon örült neki akkor.
Amit most érzek az teljesen más. :(
Mintha megbánta volna vagy nem is tudom.
Pedig alapjáraton nem vagyok hisztis ez az egy dolog van ami nagyon bánt.
Minden úgy csinálok mint eddig, dolgozom, takarítok, főzök... Soha nem mondok olyat, hogy ezt nem csinálom meg mert terhes vagyok. Boltba is járok, ráadásul gyalog és saját kezűleg cipelek haza mindent és fel a 4.-re is amég ő dolgozik. (én 1 órával érek haza előbb mert eltérő a munkarendünk.)
Figyi értem hogy rosszulesik tényleg.
A férjed lehet kudarcként éli meg az előző családalapítási kísérletét ezért nem akar azokkal szembesülni akik lesajnálóan néznének rá esetleg hogy na újabb gyerek, majd attól a nőtől is jól elválik úgyis...ez rosszul eshet neki, nem akarja senkivel felhozni a témát.
Látszik rajtad hogy terhes vagy, akkor aki LÁTJA és erről akar csevegni úgyis felhozza a témát, aki meg nem az nem vesz róla tudomást.
nem tudom az anyjával amúgy milyen a kapcsolata az én férjemnek nem túl jó a szüleivel és a harmadik babánkat pl. akkor tudták meg mikor megszületett.
Egyébként az én férjem se reklámozta soha sehol hogy babát várunk, a munkahelyén is mikor szültem aznap szólt hogy ma nem jövök mert születik a babánk.
Ennyi.
Ez nekem nem esett rosszul én tudom hogy ő nem egy csevegős típus.
A másik oldal viszont aggasztóbb amit írsz hogy mintha nem is akarná nem is várná ezt a babát holott együtt terveztétek, mindent neked kell megteremteni hozzá.
Ez kicsit nekem olyan hogy jó belement ha te annyira szeretted volna de magától nem jutott volna eszébe hiszen neki már van kettő.
Lehet hogy nagyon szorong hogy fog eltartani 3 gyereket...
Szóval ez a része a nehezebb dió, reméljük hogy ha megszületik a baba, ez megváltozik valahogy benne. Sok pasi nem tud a méhen belüli magzattal még mit kezdeni mert annyira nem érzi még valóságos gyereknek.
A 3 gyermek kérdés nem érhette váratlanul.
Hiszen már évek óta együtt vagyunk és én már a kapcsolatunk elején megmondtam neki, hogy csak akkor van értelme a kapcsolatunknak, ha akar még gyereket, mivel nekem nincs.
Megbeszéltük, hogy lesz egy közös gyermekünk.
Én is vállaltam az ő két gyermekét, akiknek ételt, ruhát, iskolaszert is veszek. Tehát aktívan kiveszem a részem az eltartásukban, nevelésükben.
Nincs kirekesztve, beszélgessünk róla meg a munkájáról ez mind megvan.
Hazaér mindig meghallgatom, hogy mi volt a munkahelyén, kérdezem is, figyelek rá foglalkozom vele. Sütök neki süteményt, megfőzöm a kedvenc ételét, reggel fél 5kor kelek, hogy a gyerekek iskolás és az ő melós kajáját kikészítsem és a kv már az asztalon gőzölögjön mire felkel, én keltem a gyerekeket is, cirógatom őt, törődök vele stb...
Tehát a párom nincs elhanyagolva sem kirekesztve.
Hétvégén a gyerekek láthatáson voltak az anyjuknál így ketten voltunk otthon hétvégén, hát a laptopján kívül sok mindennel nem foglalkozott. Beszélni nem tudtam vele hiába próbáltam, mert egyből elkezdett hőzöngeni, hogy ne akarjam rá kivetíteni a frusztráltságomat.
Lehet, hogy igazából az a bajom, hogy én vagyok elhanyagolva? :(
A parod el van kenyeztetve. Nagyon, es fogalma sincs rola. Szepen lassan, fokozatosan mindenkepp szora kell birnod, mert nem lesz jo vege. Vagy eleted vefeig ezt akarod csinalni? Te a szolga, aki mindent megtesz, o meg, aki csak ugy van elitek a csaladi eletet?
Fusztralt vagy, lehet, de nem csoda. Viszont azert ezt vhol te is elrontottad.
Probald meg vele elso korben megertetni, hogy szeretnel kommunikalni, ami hem arrol szol, hogy te hisztis vagy, hanem arrol, hogy kivancsi vagy az o velemenyere dolgokrol. Es szeretned, ha i is tudna a te velemenyedet...vagy tan ot nem erdekli?
En lehet, hogy megprobalnam levelben leirni ezt neki. Olvassa el, emessze meg. De nem razuditani mindent egyszerre.
Amugy en is nehezen nyiltam meg a paromnak, aki szegenykem nagyon sokaig ostromolt. Ha olyan az anyjaval a viszonya amilyen, nem csodalom, hogy nem tanult meg kommunikalni. Ezt nagyjabol hozzuk otthonrol. Az en gyerekkoromban a kommunikacio tobbnyire az ordibalasrol szolt, en meg alapvetoen egy konfliktus kerulo ember vagyok, szerintem ezert sem vittem tulzasba a dolgot. De szerencsere a ferjemnek iszonyat turelme es kitartasa volt, amiert halas vagyok neki igy utolag, de akkor neha ki tudtam volna szaladni a vilagbol, amikor "nyaggatott". De nekem is be kellett latnom, hogy bizony maskent nem megy.
Nalunk amugy nehezebb temaknal mai napig segit az email. Abban sokszor meg mindig konnyebben megnyilok. Probald meg te is, hatha bevalik. Csak nagyon szedd ossze a gondolataidat es ne a problemakkal jezdj, hanem csak a kommunikacio lenyegevel, fontossagaval, miert akarod meg ilyenek, altalanossagban. Es ha mar latod, hogy kezd derengeni nala vmi, akkor fokozatosan, egyesevel vezesd fel, hogy mikrol szeretnel beszelgetni.
Ne felejtsd el, hogy ez egy nagyon hosszu folyamat. Nem biztos, hogy neg a baba szuletese elott eljutsz majd odaig, hogy miet nem beszel errol masoknak, ezt fogadd el. Ne ez legyen a lenyeg, hanem, hogy elindits egy folyamatot. Szoval lehet, hogy ezt az aktualis dolgot be kell aldoznod egy hosszabb tavu siker erdekeben, de ha sikerul, akkor egyszer majd ezt is meg tudjatok majd beszelni.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!