Mi a véleményetek az influenza elleni védőoltásról? Valaki esetleg már rákérdezett orvostól, hogy ajánlott-e, illetve milyen kockázatai vannak?
Igen, én rákérdeztem már 2 orvostól is. Mindkettő azt mondta, hogy ne őrüljek meg, hogy beadatom magamnak. Gyengített vírust fecskendeznek beléd (ami ha tetszik, ha nem eljut a babáig is), arról nem is beszélve, hogy senki nem tudja garantálni 100 %-ban,sőt még 80%-ban sem, hogy nem okoz magzatkárosodást vagy rendellenességet. Nem volt annyi idő, hogy biztosra tesztelni tudják.
De persze mindenki maga dönti el. Én szedem a vitamint, eszem sok gyümölcsöt. A doki csak annyit mondott, hogy kezdjek el az Elevit mellé napi 500 mg C vitamint is szedni.
Én is tartok ettől a védőoltástől, a "síma" influenza védőoltás után is lehet rosszakat hallani a mellékhatásairól, pláne ez, hogy tényleg még ki sem kísérletezhették ennyi idő alatt rendesen.
Sok betegségre a gyógyszert évtizedekig kísérletezik, ez meg meglett pár hét alatt és használ is?
Sziasztok! Én se szeretném beadatni, a házidokim is azt mondta, hogy még semmit nem tudni róla, így lehet több kárt csinálna, mint hasznot!
De az a baj, hogy levelezőn fősuliba járok (majd akkor tudok csak menni, ha megszületik a Picim), igaz nem sok alkalom, de ha a kézmosás, elevit, c vitamin kevés???? Október 8-ra vagyok kiírva. Tesómék 6 (iskolás) és 4 (ovis) gyermekei minden délután nálunk vannak (anyum vigyáz rájuk). A párom most esett bele valami megfázásos torokgyuszis valamibe (vírusos és fertőz) én nem kaptam el, de csak azért, mert maszkban van a párom és külön alszunk. De a Picikémet féltem, nem magamat. Minden viszonylatban, Neki lenne rosszabb!!!! Ha beadatom azért, ha nem és elkapja vagy én elkapom, akkor azért. De ha meg én beadatom magamnak, akkor a tejcsivel is átadom Neki!
Szerintetek mit csináljak? Nem akartam új kérdést indítani, mert ide vág! Bocsi!
Első Picink és nagyon nehezen jött össze, lehet túl aggódós vagyok, de pl a fősulit se hagyhatom, utolsó évem.:(
Hogyan védjem meg a babám? Adjatok tanácsot légyszi! Túl spilázom a dolgot? Ha elkapja valahogy is a Picim akkor átvészelheti???
Előre is köszi!
Könnyű szülést és sok egészséget!
Üdv.: 37+5 hetes km.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!