Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a véleményetek az influenza...

Mi a véleményetek az influenza elleni védőoltásról? Valaki esetleg már rákérdezett orvostól, hogy ajánlott-e, illetve milyen kockázatai vannak?

Figyelt kérdés
2009. szept. 21. 21:03
 1/9 anonim ***** válasza:

Igen, én rákérdeztem már 2 orvostól is. Mindkettő azt mondta, hogy ne őrüljek meg, hogy beadatom magamnak. Gyengített vírust fecskendeznek beléd (ami ha tetszik, ha nem eljut a babáig is), arról nem is beszélve, hogy senki nem tudja garantálni 100 %-ban,sőt még 80%-ban sem, hogy nem okoz magzatkárosodást vagy rendellenességet. Nem volt annyi idő, hogy biztosra tesztelni tudják.

De persze mindenki maga dönti el. Én szedem a vitamint, eszem sok gyümölcsöt. A doki csak annyit mondott, hogy kezdjek el az Elevit mellé napi 500 mg C vitamint is szedni.

2009. szept. 21. 21:13
 2/9 A kérdező kommentje:
:) Egyetértek.
2009. szept. 21. 21:16
 3/9 anonim ***** válasza:
Ne adasd be szerintem! Sima influenza ez, olyan mint a többi semmivel sem jobb vagy rosszabb. Én lehet, hogy beadatom magamnak meg a páromnak de én már nem vagyok várandós 7 hónapos a babám. Neki biztosan nem fogom. C-vitamin + Oscillococcinum megelőzésre és kerülni a nagy bevásárlóközpontokat stb. A babámmal így fogok tenni és neked is ezt ajánlom.
2009. szept. 21. 22:27
 4/9 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem nem érdemes beadatni. Egyetértek az előttem szólóval: gyengített vírus! Én biztos, hogy nem adatom be! A legjobb védekezés a támadás: sok C vitamin, folyadék, Elevit (vagy más vitaminok), a lehetőségekhez képest sok pihenés - és lehet kapni fertőtlenítőket amivel (ha nincs lehetőségem kezet mosni), 'mosakszom'. Dm-ben pár 100 forint és pici kis flakon. A bacik nagy részét elpusztítja. Busz helyett sétálok és nem puszilkodom! Hidd el, nem lesz semmi bajunk!
2009. szept. 21. 22:29
 5/9 anonim ***** válasza:

Én is tartok ettől a védőoltástől, a "síma" influenza védőoltás után is lehet rosszakat hallani a mellékhatásairól, pláne ez, hogy tényleg még ki sem kísérletezhették ennyi idő alatt rendesen.

Sok betegségre a gyógyszert évtizedekig kísérletezik, ez meg meglett pár hét alatt és használ is?

2009. szept. 22. 00:56
 6/9 anonim ***** válasza:
Én megkérdeztem a védőnőmet és a háziorvosomat is.A védőnő azt mondta,hogy a környezetében egy orvos sem fogja beadni kismamának.A háziorvosom is ezt mondta,hogy ő még az én kérésemre sem adná be.
2009. szept. 22. 06:41
 7/9 anonim ***** válasza:
Még nem kísérletezték ki - most teszik, azokon, akik beadatják! Szerintem ezt jól meg kell gondolni előtte, mert tényleg így van. Az pedig, hogy honnan is lett ilyen gyorsan védőoltás? (ez maradjon az én üldözési mániám része...)
2009. szept. 22. 07:30
 8/9 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Én se szeretném beadatni, a házidokim is azt mondta, hogy még semmit nem tudni róla, így lehet több kárt csinálna, mint hasznot!

De az a baj, hogy levelezőn fősuliba járok (majd akkor tudok csak menni, ha megszületik a Picim), igaz nem sok alkalom, de ha a kézmosás, elevit, c vitamin kevés???? Október 8-ra vagyok kiírva. Tesómék 6 (iskolás) és 4 (ovis) gyermekei minden délután nálunk vannak (anyum vigyáz rájuk). A párom most esett bele valami megfázásos torokgyuszis valamibe (vírusos és fertőz) én nem kaptam el, de csak azért, mert maszkban van a párom és külön alszunk. De a Picikémet féltem, nem magamat. Minden viszonylatban, Neki lenne rosszabb!!!! Ha beadatom azért, ha nem és elkapja vagy én elkapom, akkor azért. De ha meg én beadatom magamnak, akkor a tejcsivel is átadom Neki!

Szerintetek mit csináljak? Nem akartam új kérdést indítani, mert ide vág! Bocsi!

Első Picink és nagyon nehezen jött össze, lehet túl aggódós vagyok, de pl a fősulit se hagyhatom, utolsó évem.:(

Hogyan védjem meg a babám? Adjatok tanácsot légyszi! Túl spilázom a dolgot? Ha elkapja valahogy is a Picim akkor átvészelheti???

Előre is köszi!

Könnyű szülést és sok egészséget!

Üdv.: 37+5 hetes km.

2009. szept. 22. 09:21
 9/9 A kérdező kommentje:
Hát Neked utolsó válaszoló, már nincs sok a baba megszületéséig, bármit elkapnál már megindítanák a szülést, hogy ne legyen baja a babának. Én még csak 5+5 hetes vagyok...
2009. szept. 22. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!