Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Paleo étrendet lehet követni...

Paleo étrendet lehet követni terhesen?

Figyelt kérdés
Van aki így étkezik végig a várandósság és szoptatás alatt is?
2013. ápr. 7. 14:18
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Igen tudom köszönöm.
2013. ápr. 7. 14:44
 12/29 anonim ***** válasza:
73%
Amúgy mennyi szénhidrátot eszel egy nap? Gyümölccsel nem lehet megoldani?
2013. ápr. 7. 14:49
 13/29 anonim ***** válasza:
82%
5-ös vagyok. Hát a krumplit, a rizst, a hüvelyeseket, meg a cukrot nem kerültem. Amikor a borsóleves maradt csak meg bennem egyedül, akkor azt ettem. Amikor a krumplipüré (vajjal, tej nélkül), akkor meg azt. Nem nagyon volt választásom. :D Örültem, ha valami nem jött vissza, mert olykor még a sima víz is visszaköszönt...
2013. ápr. 7. 14:51
 14/29 anonim ***** válasza:
55%
igen szültek és bizony nem is volt túl nagy a halandóság, főleg a csecsemőhalandóság, az emberek átlag 20-30 évet éltek. Persze azóta nagyon sok minden javult az emberiség színvonalán.
2013. ápr. 7. 14:53
 15/29 A kérdező kommentje:

10 hetes terhes vagyok, sok minden bennem sem marad meg és a gyomrom is rossz (mint írtam a gyümölcsöket sokat eddig se bírtam sajnos ez most is így van néha egy alma egy banán max.)... a későbbiekre kérdezem hogy ez így tartható e végig vajon.

Nem olyan régen találtam én erre rá, sajnos nem vagyok annyira tájékozott hiába olvasok mindent el a témáról jó kis recik is vannak.

Mondjuk nem tudom a kókusz meg a mandula liszt amiből sütök az mondjuk biztos tartalmaz cht.

2013. ápr. 7. 14:57
 16/29 anonim ***** válasza:
62%

És azt mondjuk nem lehetne hogy egy diabéteszes diétát követsz abban minimális ch van és amúgy meg nagyrészt eszed amit eddig is vagy ez nem fér össze? Nem tudom én nem vagyok benne ebben a paleoban annyira (vannak nagyon szimpatikus részei a finomított cukor, finomított dolgokról lemondás, meg a sima teljes tejről lemondás) de szerintem nincs túl nagy tapasztalat arról hogy terhesen ez jó e vagy mit okoz ha ennyire kihagyod a ch-t.

Én nem kockáztatnék minimálisat se a magzatomnak (bár én parás vagyok nagyon) és bizony ennék egy minimum ch-t teljes kiőrlésű pékáru, krumpli, rizs aztán szülés után egész életemben úgy eszek tovább ahogy akarok:)

Nem biztos hogy van összefüggés de barátnőm pl. nagyon szigorú ch diétát tartott és 2800 grammal született a lánya a 41.hétre és születése után szinte állandóan cicin volt, irgalmatlan ütemben hízott stb.:) mintha éhezett volna kicsit odabent...

Második harmadik babájával már nem tartotta ennyire szigorúan a diétát bizony kilengett jónéhányszor és 3500 és 3400 grammosak lettek időre a fiai ( 2.,3. baba)

2013. ápr. 7. 15:03
 17/29 anonim ***** válasza:
73%

Ha csökken a hányinger, és tudsz enni rendesen, akkor tartható a paleos étrend. Ha csak bizonyos ételeket tudsz enni, mert rosszul vagy, akkor inkább hagyd ezt a táplálkozást.

A lisztekben van, és lehet kicsit nehezen összehozható, de meg lehet oldani azzal, meg zöldség, gyümölcsökkel.

14- es válaszoló, bár nincs kedvem itt vitát nyitni, de egyrészt nem is a kérdésre válaszoltál, másrészt értelmetlen amit írtál.

"igen szültek és bizony nem is volt túl nagy a halandóság, főleg a csecsemőhalandóság, az emberek átlag 20-30 évet éltek. Persze azóta nagyon sok minden javult az emberiség színvonalán."

most ha azt akarod mondani, hogy nem jó a paleos, akkor a "bozony nem is volt"-nak smmi értelme, helyette, "bizony túl nagy volt". Így van értelme. Ha meg azt akarod mondani, hogy jó ez a táplálkozás, akkor minek írod oda, hogy 30- 40 év volt az átlagéletkor, és javult az életszínvonal?!

Bocsi némileg offért, de ennek nem láttam értelmét

(ui: bár én csak szoptatás alatt kezdtem, nem terhesen. de van sok imseősöm, aki várandósan is így csinálta....

2013. ápr. 7. 15:07
 18/29 anonim ***** válasza:
32%

"bozony nem is volt"-nak smmi értelme. Ezt nem tudom honnan veszed, én ilyet nem írtam. Kicsit kevered a magánhangzókat.

Válaszom még az első hozzászólónak szólt, hogy az ősemberek is szültek válaszra reagálva.

Csupán rámentem a "Válasz elküldése" gombra, de mégse küldte el, mire észrevettem, mivel nem ülök itt egész nap, még egyszer elküldtem, de addigra már sokan írtak előttem, azért tűnhetett a válaszom értelmetlennek. Na, erről ennyit. A magánhangzókkal meg egy kicsit békülj ki, vagy nem tudom, mert nem tudom, azok az "o" betűk mit keresnek a "bizony szóban" a válaszodban.

2013. ápr. 7. 16:07
 19/29 anonim ***** válasza:
84%

Értettem én elsőre is, hogy az 1. válaszoló írására reagáltál, de attól még nem volt értelme. Igen, sajnos, a BIZONY szóban én is mellényomtam, sajnos az "o" és az "i" nagyon közel vannak egymáshoz, így előfordul néha, hogy mellé üt az ember. Ellenben az én írásomnak pár mellé nyomott billentyűvel is van/ volt értelme, míg a tiednek akkor sem. Olvasd már vissza :)

Köszöntem.

Pápá

2013. ápr. 7. 16:17
 20/29 anonim ***** válasza:
84%

Ésszel, odafigyelve lehet tartani a paleos étrendet. Be lehet vinni elég szénhidrátot így is.

Kedves 14- es, tényleg nem volt így értelme annak, amit írtál. Ha nem volt túl magas a halandóság, az csak jó lehetett- jót jelenthetett. A 20-30 év, mint átlagéletkor viszont kevés. Így nem jó. Ha arra céloztál, hogy rossz az "őskori" táplálkozás, akkor viszont pont, hogy magas volt a halandóság, különösen a csecsemőhalandóság.

De valaki észreveszi, hogy (bár sejtjük, legalábbis gondolom ő is, hogy mit akartál mondani), akkor mért nem ismered be, hogy bután fogalmaztál? Mert TÉNYLEG. Helyette inkább belekötsz abba, hogy 2 betűt elgépelt?

Imádom azt az érett gondolkodást, ami eben a témában (gyerekvállalás, nevelés) megfigyelhető az anyáknál. Tényleg sokszor úgy érzem, mintha óvodások írogatnának.

Én is bocsánatot kérek az offért, de végigolvastam a válaszokat is, és ez a pár volt, ami kitűnt.

2013. ápr. 7. 16:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!