Babát várok. Mi legyen? Teljesen kétségbe vagyok esve.
Figyelt kérdés
Majdnem két éve vagyunk együtt a párommal, 20 évesek vagyunk. Mindketten főiskolán tanulunk,én Pesten, ő vidéken, tehát csak hétvégente látom. Sajnos egy alkalommal nem vigyáztunk, megszakításos módszert alkalmaztunk, nagyon felelőtlenek voltunk! Egy hete késett a menzeszem, ma csináltunk egy tesztet, és azt mutatta, babát várok. Kedden megyünk el nőgyógyászhoz, de egyszerűen fel sem tudom fogni, hogy egy pici lény növekszik bennem... Annyira felelőtlen voltam! Ugye két lehetőség van... Egyik, hogy megtartsuk. Nos, én elég érettnek érzem magam hozzá, a párom agyilag talán még nincs ott agyilag... Ami még ellenünk szól, hogy mindketten tanulunk, illetve hogy csak hétvégente van itthon a párom. A másik, nincs megfelelő anyagi hátterünk, sem családi. Nem szeretnék egy pici babát megszülni és hogy boldogtalan legyen. :((( Az abortusz a másik lehetőség. Viszont hogy a saját babámat megöljem... Rossz belegondolni! Mit tegyek?? Tudom, hogy felelőtlenek voltunk, kérlek tanácsot írjatok, tudom hogy nem játszhatok egy élettel...2013. márc. 31. 16:54
31/34 anonim válasza:
Nos biztosan le leszek "szentfazekazva" de megdöbbentő, hogy mennyi abortuszpárti leszólja az örökbefogadást, és annyi tárgyi tudásuk sincs róla, hogy meg tudjanak különböztetni nevelő szülőket örökbefogadó szülőktől, nyílt örökbefogadást a zárttól. A nevelőszülőkről mindig a sanyarú sorsú József Attila ugrik be, akit pénzért vettek ki az árvaházból. Én személyesen ismerek több örökbefogadó szülőt, akik nem pénzért nevelnek, hanem nem lehet gyerekük, és ezért sajátként örökbefogadnak egyet (ő az örökös is, teljes jogú gyermek) és saját gyerekként nevelik szeretetben. A hozzászólók 90%-a SOHA nem nézett szembe egy nem kívánt terhességgel (mielőtt kérdeznétek, én igen) és 20-25 évesen osztja az észt, hogy mi lenne, ha ő (vagy a barátnője ) lenne terhes.
32/34 anonim válasza:
Nekem teljesen mindegy, hogy merre hány méter az örökbefogadás, nekem ez nem opció, nem adnám oda a gyerekemet senkinek. És mint ilyen, nem ellenzem az abortuszt, van az a helyzet, amikor indokolt. Édesanyámnak is volt kettőnk között (van egy 10 évvel fiatalabb húgom), és az ő döntése például teljesen jogos volt, és helyénvaló, nem bántanám érte.
33/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ. Nos.. az örökbefogadást nem szeretném. Ha már 9 hónapot eltöltök a gyermekemmel,biztos,hogy nem tudnám másnak odaadni! Oké, vannak normális nevelőszülők,de ez is 50-50%! Megismerem őket,ott vannak végig mellettem,de ki tudja! Ha már megszülöm,maradjon velem. Maradt két opció. Egyik,hogy megtartjuk,a másik,hogy abortusz. Beszéltünk a párommal,úgy döntöttünk,megmozgatunk mindent,ha úgy látjuk,tudunk neki teremteni megfelelő környezetet,családot stb,mindenféleképpen megtartjuk. Ha nem tudunk neki mindent megadni,akkor nem. Ha elvetetjük,nem magunk miatt,mert önzők vagyunk vagy mert gyávák,hanem csakis azért,mert túlságosan szeretjük már most a picit ahhoz,hogy belekerüljön egy rossz életbe,hogy bármiben hiányt szenvedjen..ezt nem szeretnénk semmiféleképpen! Felelőtlenség volt tőlünk ez az egész,és felelőtlen lépés,ha ennek ellenére elvetetjük,de úgy gondoljuk,az is felelőtlen dolog,ha annak ellenére,hogy tudjuk,nem lesz családja,éhezni fog stb,megtartjuk. Én édesanyámmal lakok együtt,elég labilis az idegállapota,rá nem számíthatunk igazán,barátomat illetve családját sem szereti. A párom családja viszont nagyon szeret engem. Így hát holnap elmegyünk orvoshoz,beszélünk akivel tudunk,és ha úgy látjuk,tudunk a picinek megfelelő boldog családot és körülményt biztosítani,mindenféleképpen marad!
2013. ápr. 1. 13:40
34/34 anonim válasza:
Szerintem ez a legjózanabb megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!