Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Babát várok. Mi legyen?...

Babát várok. Mi legyen? Teljesen kétségbe vagyok esve.

Figyelt kérdés
Majdnem két éve vagyunk együtt a párommal, 20 évesek vagyunk. Mindketten főiskolán tanulunk,én Pesten, ő vidéken, tehát csak hétvégente látom. Sajnos egy alkalommal nem vigyáztunk, megszakításos módszert alkalmaztunk, nagyon felelőtlenek voltunk! Egy hete késett a menzeszem, ma csináltunk egy tesztet, és azt mutatta, babát várok. Kedden megyünk el nőgyógyászhoz, de egyszerűen fel sem tudom fogni, hogy egy pici lény növekszik bennem... Annyira felelőtlen voltam! Ugye két lehetőség van... Egyik, hogy megtartsuk. Nos, én elég érettnek érzem magam hozzá, a párom agyilag talán még nincs ott agyilag... Ami még ellenünk szól, hogy mindketten tanulunk, illetve hogy csak hétvégente van itthon a párom. A másik, nincs megfelelő anyagi hátterünk, sem családi. Nem szeretnék egy pici babát megszülni és hogy boldogtalan legyen. :((( Az abortusz a másik lehetőség. Viszont hogy a saját babámat megöljem... Rossz belegondolni! Mit tegyek?? Tudom, hogy felelőtlenek voltunk, kérlek tanácsot írjatok, tudom hogy nem játszhatok egy élettel...
2013. márc. 31. 16:54
1 2 3 4
 11/34 anonim válasza:
A baba szívverése nem a harmadik hónap után indul be, hanem már hamarabb, kb. 8 hetesen!
2013. márc. 31. 17:10
 12/34 anonim ***** válasza:
75%
Foley: Ma Magyarországon van nyílt örökbefogadásra lehetőség, ahol már a terhesség alatt megismerhetők az örökbefogadó szülők. Van olyan egyesület, ahol segítik a bajba jutott anyákat. Nem kell árvaházba adni a gyereket egy napra sem!
2013. márc. 31. 17:15
 13/34 anonim ***** válasza:
33%
Igen vannak,de nem üresek az árvaházak,nem?
2013. márc. 31. 17:19
 14/34 anonim ***** válasza:
68%

Nem, az árvaházak nem üresek, de azok a gyermekek általában nem nyílt örökbefogadás miatt kerültek oda. Sajnos magas százalékuk sérül vagy roma származású, és elég idős is már. Viszont roppant nagy a "kereslet" magyar , egészséges csecsemők iránt, több a pár, aki ilyen gyermekre vár, mint az örökbefogadásra váró gyermek, hatalmas a várólista.

Tehát a kérdezőnek 99% esélye lenne örökbefogadó szülőket találni még a szülés előtt.

2013. márc. 31. 17:22
 15/34 anonim ***** válasza:
25%

Meg olyanok akiket nem tudtak eltartani,de mindegy.

Ez csak a kérdezőre tartozik.

99%?

Akkor megnyugodtam (NOT).

2013. márc. 31. 17:25
 16/34 anonim ***** válasza:
76%
A nevelőszülőkhöz adás szerintem egész egyszerűen badarság.. Ha már 9 hónapig veled van a baba, nem fogsz tudni lemondani róla! Vagy tartsd meg és akkor mindent bele, mind a kettőtök részéről, vagy abortusz.. Akármilyen nehéznek is tűnik, most még sokkal könnyebben tudnál lemondani róla, mint amikor már megszülted.
2013. márc. 31. 17:27
 17/34 anonim ***** válasza:
Beszéljétek meg a pároddal, ő mit szeretne. Ha úgy látjátok, hogy bármi okból nem szerencsés, most a baba érkezése akkor vetesd el. Sirasd, meg felejtsd el. van 1-2 ismerősöm aki így tett,és nem bánta meg.
2013. márc. 31. 17:37
 18/34 ASOT ***** válasza:
100%

Abban én is egyet értek "foley-al" hogy ha se anyuci apuci nagyszülők, se családi segítség ahogy írtad, se pénz, úgy baromira nehéz lesz ám...miből fogjátok eltartani a kicsit és magatokat?

Te szinte semmit sem kapsz mert nem voltm unkaviszonyod.

A párodnak teljes munkaidőben kell majd dolgoznia h elég legyen a pénz...ergo suli igencsak kilőve, hacsak nem talál olyat napi 4 órában ahol majd 2 kilót megkeresi....

DE! Ha a családi vagy az anyagiak nagyon jók lennének akkor tőlem vállalhatjátok..

2013. márc. 31. 17:45
 19/34 anonim ***** válasza:
68%

Foley-val értek egyet, hidegen hagy, hogy én is le leszek pontozva.

Az örökbeadás az anyának mindennél rosszabb. Az abortusz se egy leányálom, nyilván. De azt inkább ki lehet heverni, mint azt, hogy van egy gyereked, de semmit nem tudsz róla.

Én mondjuk tűzbemennék a gyerekemért, mindenképp megtartanám. De 20 évesen, míg tanultam, én is az abortuszt választottam volna valószínűleg.

25/N

2013. márc. 31. 17:50
 20/34 anonim ***** válasza:
53%
Nagyon kell szeretni azt a gyermeket, hogy le tudj mondani róla az ő érdekében.
2013. márc. 31. 18:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!