Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Babát várok. Mi legyen?...

Babát várok. Mi legyen? Teljesen kétségbe vagyok esve.

Figyelt kérdés
Majdnem két éve vagyunk együtt a párommal, 20 évesek vagyunk. Mindketten főiskolán tanulunk,én Pesten, ő vidéken, tehát csak hétvégente látom. Sajnos egy alkalommal nem vigyáztunk, megszakításos módszert alkalmaztunk, nagyon felelőtlenek voltunk! Egy hete késett a menzeszem, ma csináltunk egy tesztet, és azt mutatta, babát várok. Kedden megyünk el nőgyógyászhoz, de egyszerűen fel sem tudom fogni, hogy egy pici lény növekszik bennem... Annyira felelőtlen voltam! Ugye két lehetőség van... Egyik, hogy megtartsuk. Nos, én elég érettnek érzem magam hozzá, a párom agyilag talán még nincs ott agyilag... Ami még ellenünk szól, hogy mindketten tanulunk, illetve hogy csak hétvégente van itthon a párom. A másik, nincs megfelelő anyagi hátterünk, sem családi. Nem szeretnék egy pici babát megszülni és hogy boldogtalan legyen. :((( Az abortusz a másik lehetőség. Viszont hogy a saját babámat megöljem... Rossz belegondolni! Mit tegyek?? Tudom, hogy felelőtlenek voltunk, kérlek tanácsot írjatok, tudom hogy nem játszhatok egy élettel...
2013. márc. 31. 16:54
1 2 3 4
 21/34 Sertés válasza:

Hát, -mivel te is hozzám hasonlóan konzervatívnak tűnsz- ha jobban belegondolsz nincs választásod. De ettől még nem jött el a világvége! Egy babától még bármi lehet belőled, nem egy olimpikon, Nobel díjas, vagy milliomos üzletasszony anya volt már a világon! Magyarországon anyagi háttered lehet amúgy sem lesz, a pasid pedig 10 év múlva is otthagyhat bármikor, így szerintem kár várni a -lehet soha el nem jövő- ideális állapotot, és megkockáztatni egy komplikációkból adódó esetleges meddőséget és egy életre szóló bűntudatot.

Egyébként én még nem találkoztam olyan nővel, aki megbánta volna a gyerekét, viszont olyannal, aki lemaradt/lemondott róla és tönkrement végül idegileg, annál többel…

2013. márc. 31. 18:05
 22/34 anonim ***** válasza:
52%
23-asnak 100%-ban igaza van,a baj csak azzal (nem a mondandójában,hanem az életben)van,hogy ott a "ha" szó.
2013. márc. 31. 18:10
 23/34 ASOT ***** válasza:
Kérdező! Egyébként családdal mivan? Szülők? Mert ha lennének akkor nektek kéne összeülnötök és szépen megbeszélni.
2013. márc. 31. 18:13
 24/34 anonim ***** válasza:
52%
Miért kellene azért megszülni, hogy nevelőszülőknek adhasd. Ha úgy döntesz vállaljátok, akkor lesznek szülei. Ha elveted akkor az pedig azért történik, mert még nincs itt a megfelelő idő, lehetőség. Bárki bármit mond, ez te és az apa döntése legyen. Fiamék elvetették a babát, pedig felajánlottam a segítséget. utólag úgy látom jól döntöttek.
2013. márc. 31. 19:17
 25/34 anonim ***** válasza:

Ha van mögöttetek megfelelő szülői háttér, tud valaki támogatni akkor tartsátok meg. Egyéb esetben is azt mondanám mivel ti voltatok felelőtlenek. Én nem gondolom, hogy egy emberi vagy magzati életet (ki mit gondol) megtudnék ölni kb azzal az indokkal, hogy "picikém ne haragudj nem születhetsz meg mert anya és apa felelőtlen volt." - ez így erős, de ha belegondolsz akkor van benne igazság.

Ha rendesen védekeztetek volna és úgy csúszott volna be, akkor mondanám az abortuszt.

23n

2013. márc. 31. 19:43
 26/34 anonim ***** válasza:

Nem ismerek olyan szülőt, aki megbánta volna, hogy megtartotta a gyerekét. Viszont rengeteg olyan gyereket ismerek, akik azt kívánják, bár soha ne születtek volna meg.

És az is hülyeség, hogy ne lennél képes túllépni a dolgon. Ez is csak gyász, meg kell tanulnod elengedni, ha egyszer már elment. Amit nem lehet vállalni, azt nem lehet vállalni.

2013. márc. 31. 19:57
 27/34 anonim ***** válasza:
Egyedül döntsétek el. Senkinek nincs "ítélkezési" joga.
2013. márc. 31. 19:58
 28/34 anonim ***** válasza:

Itt sokat megölnék a sajàt babàjukat csak azért hogy nekik könnyebb legyen megvàlni tőle mint nevelő szülőkhöz adni. Hàt csak gratulàlni tudok. Arra nem lehet alapozni hogy rosszabb lenne a babànak nevelőszülőknél mert mi van akkor ha arany élete lenne és semmiben nem szenvedne hiànyt? De szerintem ha megkapj azt a szeretetet amire szülsége van akkor màr boldog élete lesz.

Hát kedves 23-as, arra sem lehet alapozni, hogy TALÁN jobb lesz neki a nevelőszülőknél. Bízni persze lehet benne, de arra is ugyanakkora esélye van, hogy pokol lesz az élete, és azt kívánja, bár meg se született volna...

2013. márc. 31. 20:25
 29/34 anonim ***** válasza:
Csak tudnám, hogy a szex kategóriába hogy kerül ennyi szentfazék... Előfordulhat olyan körülmény, amikor nem vállalható egy baba. És itthon még nem tilos az abortusz. Remélem, nem is lesz, mert azon a ponton fogok kivándorolni. Nehogy már mások mondják meg, hogy megszülöm-e a gyereket a semmire.
2013. márc. 31. 20:32
 30/34 anonim ***** válasza:
Utolsó: Igen, de elviekben, ha valaki nem akar babát vállalni vagy nem tudja az esetlegesen megfogant babának megteremteni a megfelelő körülményeket akkor az VÉDEKEZIK MINDIG.
2013. márc. 31. 20:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!