Első terhesség tanácsokat szeretnék sokat és értelmeset ha lehet?
normális, hogy aggódsz, de gondold át higgadtan. ha a baba beteg lenne, nagyon, akkor nyilván jobb, ha így alakul, szerintem ebben egyetértünk, ha meg pl. hormonhiány a gond, akkor "barnázás" jelentkezhet, futhatsz a dokihoz, ő meg pótolja, amit kell. nagyon erősek ezek a csöpp kis életek, figyelj oda magadra, NE aggódj, élvezd a terhességet, pihenj sokat...!
a méhen kívüli ellen se tudsz tenni, de szerintem az már "feltűnt" volna, nyugi:)
Ne aggódj, ha nincs panaszod, akkor ne siess annyira.
Szerintem még jobban jársz így, hiszen ha most mennél, lehet, hogy nem lenne szívhang még, s akkor jobban aggódnál a következő alkalomig.
Mi elmentünk, amikor 5 hetes voltam, de csak a petezsákot látták még, 3 hét múlva visszarendeltek. Ha panaszmentes leszek, akkor a következő babával már csak a 8. héten fogok menni.
Még annyi befolyásolhat, hogy hogyan szeretnéd a terhességet végigvinni. Mi egyben kifizettük a terhesgondozást, így nem kell alkalmanként vacakolni a fizetéssel, és mindig tudjuk, hogy mikor hova kell menni. Viszont így a szívhang megállapításakor ki kell fizetni a teljes díjat. Így tulajdonképpen akkor jól jártunk, mert volt 3 hetünk, hogy ezt átgondoljuk.
Szia!
Én is első babával vagyok állapotos. A 16. hétig minden nap izgultam, bármilyen nedvességről a bugyimban azt hittem, hogy vér. Utána megnyugodtam. Szóval ez teljesen biztosan nem zárható ki, de amit tudok javasolni: terhesvitamin (Femibion/Gravida), sok zöldség és gyümölcs, változatos-egészséges étkezés, sport (úszás, séta), stresszmentes életmód, könyvek és cikkek olvasása (ezzel 4 hónapot ki is pipálhatsz... utána megunod) és a 18. hét után elkezdheted tervezni, hogy mit veszel (ha már megtudtad a nemét), hol veszed, szobáját is tervezgetheted.
Kellemes babavárást! :)
24 hkm
Nyugi, minden rendben lesz!
Ha megis mehenkivuli lenne, jelentkezik egy iszonyat eros fajdalom, akkor futas a korhazba. Veteles/fenyegeto veteles pedig altalaban barnazassal indul, akkor pedig futas az orvoshoz es ad gyogyszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!