Munkanélküli vagyok, és babát várok. A hivatalos papírok elintézését mikor és hol kell megtennem, megkezdenem? Kaphatok így támogatást?
Az utolsó napja a munkaviszonyomnak 2012. március 31-én volt. (több éves) Szülni valószínűleg 2013. november 29-én vagy környékén fogok.
Tehát 1 éve vagyok munkanélküli, de előtte rendszeresen dolgoztam. Csak azt szeretném igénybe venni, ami jár természetesen.
Tehát ha jól értem ezekkel csak a szülés után kell foglalkozni? Addig nem is lehet előre intézkedni?
A gyed igényléséhez fennálló munkaviszonynak kell lennie, vagy munkanélküli segélyről kell tgyásra és gyedre menni.
Sajnos nem leszel jogosult gyedre.
Nem tudsz előre intézkedni, mert kellenek a baba papírjai, meg kell várni, míg megszületik. Arra figyelj, hogy terhesgondozásra rendesen járj el, hogy kaphass anyasági támogatást, illetve ha nincs fizetve a TB-d, akkor azt havonta fizesd vagy igényeld meg az önkormányzatnál, hogy fizessék ők, de gondolom ezt már elintézted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!