Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Családi adókedvezmény. Hogy...

Családi adókedvezmény. Hogy is van ez?

Figyelt kérdés
Ma kaptunk a vedőnőtől egy papírt, hogy a 13. terhességi hét be lett töltva, és jogosultak vagyunk a családi adókedvezményre, ha az apuka nyilatkozik, hogy az övé a gyermek. (Apasági nyilatkozat), mivel nem vagyunk házasok. Akkor biztos, hogy megigényelheti?? Azt olvastam, hogy ennek az összege havi 10.000Ft. Ezt havonta kapjuk meg vagy egybe visszamenőleg az adóbevalláskor?? Illetve ez meddig jár ?? Ha igénybe akarom vennni a gyerek születése után a családit, akkor be kell jelentenem, hogy lemondok erről?? Mit kell csatolni az adóbevallás mellé, hogy ha igénybevesszük?

2013. márc. 26. 14:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ez magyarul annyit jelent hogy kevesebb adót vonnak,és ez kb 10e Ft.nem azt hogy pluszba kapsz ennyit.(vagyis nem lesz több a bruttód,csak a nettód)
2013. márc. 29. 19:55
 12/16 anonim ***** válasza:
az apasági nyilatkozatot a 24.héttöl lehet meg csináltatni én ugy tudom.
2013. márc. 29. 21:37
 13/16 Gabi86 ***** válasza:
köszi.akkor ezt a munkáltató adja,ha jól értem vagy adóbevallásnál kapom vissza.mi sem vagyunk házasok,de már meg van az apasági.mondjuk nálunk én venném igénybe mert nekem azt mondták magzati korba csak az anya igényelheti.
2013. márc. 29. 22:23
 14/16 A kérdező kommentje:
ha te veszed igénybe akkor meg abszolut semmi miatt nem dobhatják vissza. Vidd be a papírt a munkáltatódnak, következő fizuval együtt kapnod is kell már.. azt meg, ami már "elmaradt", visszaigényelheted adóbevallásnál !
2013. márc. 30. 10:54
 15/16 anonim ***** válasza:
bocsi.az.offért.de.a.munkáltatótól.kell.kérni.vmi.papírt?vagy.hogy.megy.ez?8hkm
2013. márc. 31. 13:14
 16/16 A kérdező kommentje:
Nem, a védőnő ad, a betöltött 13.hét utáni tanácsadáson. Ha nem adna magától, akkor szólj neki :)
2013. ápr. 1. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!