Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Családi adókedvezmény. Hogy...

Családi adókedvezmény. Hogy is van ez?

Figyelt kérdés
Ma kaptunk a vedőnőtől egy papírt, hogy a 13. terhességi hét be lett töltva, és jogosultak vagyunk a családi adókedvezményre, ha az apuka nyilatkozik, hogy az övé a gyermek. (Apasági nyilatkozat), mivel nem vagyunk házasok. Akkor biztos, hogy megigényelheti?? Azt olvastam, hogy ennek az összege havi 10.000Ft. Ezt havonta kapjuk meg vagy egybe visszamenőleg az adóbevalláskor?? Illetve ez meddig jár ?? Ha igénybe akarom vennni a gyerek születése után a családit, akkor be kell jelentenem, hogy lemondok erről?? Mit kell csatolni az adóbevallás mellé, hogy ha igénybevesszük?

2013. márc. 26. 14:51
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Vagy a férjed, vagy te igényled, a munkahelyeden adnak egy papírt amit ki kell tölteni lepecsételni a munkaadódnak, és a munkahelyeden leadni.Nálunk a 3.hónaptól jár, vagyis azóta vettük igénybe, a férjem igényelte, a fizetésével együtt jön a számlájára minden hónapban.Üdv:35hkm
2013. márc. 26. 15:00
 2/16 anonim ***** válasza:

Sajnos idéntől a terhesség alatt apuka csak akkor veheti igénybe, ha házasok vagytok. Ha nem vagytok házasok akkor terhesség alatt csak te tudod igénybe venni.

A baba születése után már apuka is igénybe tudja venni akkor is ha nem vagytok házasok.

Ha te nem tudod igénybe venni, akkor szülés után az éves adóbevallásban visszamenőleg apuka visszaigényelheti

2013. márc. 26. 15:04
 3/16 A kérdező kommentje:
Kaptunk papírt, és a védőnői is mondta h meg kell csináltatni az apasági nyilatkozatot, leadni, és annyi, ha nem vagyunk házasok. Csak azt nem tudjuk, hogy havonta jár-e, vagy majd nyilatkozni kell a terhességről az adóbevallásban és úgy utalják vissza.
2013. márc. 26. 15:10
 4/16 anonim ***** válasza:
49%
Első vagyok.A családi adókedvezmény havonta jár igen.
2013. márc. 26. 15:16
 5/16 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm !
2013. márc. 26. 15:18
 6/16 anonim ***** válasza:
Tényleg nem jár ha nem vagytok házasok, csak te veheted igénybe. Utólag a baba születése után ő is igényleheti, és a terhesség alatti időre is visszamenőleg, de addig sajna nem.. Én se tudtam igénybe venni!
2013. márc. 26. 16:00
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Mivel a védőnő nem könyvelő ezért nincs tisztában a dolgokkal
2013. márc. 26. 16:21
 8/16 Gabi86 ***** válasza:
Hol kell leadni ezt a papírt?Adóbevalláshoz kell csatolni?Hol lehet ennek utána nézni?mert ez engem is érdekel.
2013. márc. 27. 22:18
 9/16 anonim ***** válasza:
Engem is, csatlakozok csajok ! :)
2013. márc. 29. 19:04
 10/16 A kérdező kommentje:

Mi a párom munkáltatójának adjuk át azt a papírt, amit a védőnő adott, és így havonta a fizetéssel együtt 10.000ft-nak kell jönnie (visszamenőleg is, egészen a 13.héttől).. ha visszadobnák, és kérnék és apaságit, akkor arra is kaptam "beutalót".. azt a 20.héttől lehet megcsináltatni, de ha visszamenőleg is jár, akkor nem gond még az se.. :) ha nagyon végső esetben minden miatt visszadobják a munkáltatónál, mondván h nem vagyunk házasok, akkor a következő adóbevallásnál a "családi adókedvezmény" rovatban kell nyilatkozni arról, hogy mettől meddig járt volna. Ez esetben (gyerek születése után) már SEHOL nem feltétel, a házasság, így legrosszabb esetben is jövőre, egy összegben visszautalják az adóbevallás után. (70.000Ft)

Közben már utánajártam, remélem tudtam annak segiteni, aki még olvassa. :)

2013. márc. 29. 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!