Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » "Magzati" adókedvezmény...

"Magzati" adókedvezmény igazolásának adatai?

Figyelt kérdés
Pár hete betöltöttem a 90. terhességi napot, így a férjem elkezdte intézni a munkahelyén a családi adókedvezményt. Kértem egy igazolást a nőgyógyásztól, ez áll rajta."Igazolom, hogy fent nevezett terhességének 90.napját 2013. 02. 11.-én betöltötte. " A bérszámfejtő "visszadobta, azt mondta legyen rajta a szülés várható ideje is. Ilyenről még nem hallottam. Nektek is kérték? Illetve ráírták az igazolásra a szülés várható idejét? Én úgy tudom nincs szükség arra az adatra. Ennek az adatnak kötelezően az igazoláson kell szerepelnie? (Mire újra orvoshoz megyek új igazolásért , már elesünk 2 havi adókedvezménytől, és csak jövőre igényelhetjük.)
2013. márc. 13. 18:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez fura. Mi is most igényeltük, nem kell hogy rajta legyen a szülés várható időpontja. Ha nagyon akadékoskodik a bérszámfejtő, számolja ki. Ha betöltötted a 90. napot 02.11-én akkor ki tudja számolni nem? Egyébként én 02.26-án töltöttem a 90. napot, és már a márciusi (februári bér) fizetéssel együtt megkaptuk az adókedvezményt.
2013. márc. 13. 18:40
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
nem kell h. rajta legyen!
2013. márc. 13. 18:49
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Ezek szerint van egy rubrika amit ki kell töltenie (szülés várható ideje) és egyszerűbb visszadobni. Szééép.
2013. márc. 13. 18:54
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk igazolást sem kellett vinnünk, a párom bevitte az egyik leletet, ami a terhesgondozáson készült, azon rajta volt, hogy éppen hány hetes és napos vagyok és abból számították ki a 90 napot. Ezen rajta volt a szülés várható időpontja is.
2013. márc. 13. 19:11
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Bolond a bérszámfejtő....ne haragudjon a drága, de a családi adókedvezménynél nem a szülés várható időpontját nézik hanem, hogy mikor töltötted a 90 vagy 91. napot!
2013. márc. 13. 19:45
 6/12 Babeli Zurzavar ***** válasza:
100%
en is munkaltato vagyok, a MAK szamfejt minket, ok szoktak szorakozni ezzel, en azt csinaltatom a kismamakkal, hogy a kiskoyv azon oldalat kifenymasoltatom vagyok amin szerepel a kiirt datum. altalaban ezzel le lehet oket csititani:-)
2013. márc. 13. 20:54
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem a védőnő írt papírt, azon rajta volt a születés várható ideje, a kórházban lepecsételtettem. Szerintem ne aggódj, a férjem megkapta utólagosan is. Mármint októberben töltöttük a 91. napot és novemberben intéztük, majd decemberben visszamenőleg is megkaptuk októberre is.

2013. márc. 13. 21:21
 8/12 anonim ***** válasza:
73%
Bocsi az offért,de ezen a papíron kívül kell még valamit leadni?
2013. márc. 13. 21:25
 9/12 anonim ***** válasza:
73%
ez munkáltatótól függ mert nekem nem is kellett az igazolás csak a gyártól kapott papírt kellett kitöltenem.
2013. márc. 13. 21:35
 10/12 anonim ***** válasza:

nekem rajta volt a szülés várható ideje, de se én se a férjem nem vitte be a munkahelyére megmutatni.

elhitték, hogy várandós vagyok, meg különben is, ha csalnánk az adókedvezménnyel, az a mi bajunk, nem a munkáltatóé. olvastam is,hogy nem kell leadni a formanyomtatvánnyal az igazolást, csak 5 évig meg kell őrizni egy esetleges ellenőrzés miatt.

14 hkm

2013. márc. 14. 07:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!