"Magzati" adókedvezmény igazolásának adatai?
Figyelt kérdés
Pár hete betöltöttem a 90. terhességi napot, így a férjem elkezdte intézni a munkahelyén a családi adókedvezményt. Kértem egy igazolást a nőgyógyásztól, ez áll rajta."Igazolom, hogy fent nevezett terhességének 90.napját 2013. 02. 11.-én betöltötte. " A bérszámfejtő "visszadobta, azt mondta legyen rajta a szülés várható ideje is. Ilyenről még nem hallottam. Nektek is kérték? Illetve ráírták az igazolásra a szülés várható idejét? Én úgy tudom nincs szükség arra az adatra. Ennek az adatnak kötelezően az igazoláson kell szerepelnie? (Mire újra orvoshoz megyek új igazolásért , már elesünk 2 havi adókedvezménytől, és csak jövőre igényelhetjük.)2013. márc. 13. 18:36
11/12 A kérdező kommentje:
Akkor egyértelmű, ezen nem fogok pörögni, fogadja el így az igazolást. Kedves 8-as, nekünk egy másolat kellett erről az igazolásról, az eredetit meg kell őrizni. Mivel én táppénzen vagyok, ezért a férjem igényli a munkahelyén. Egy nyomtatványt kellett kitölteni, majd az én munkáltatómnak is ugyanezen a nyomtatványon ki kellett tölteni az adatait, és azt hogy én nem veszem igénybe az adókedvezményt. Más nem kellett.
2013. márc. 14. 07:15
12/12 anonim válasza:
Nálunk pedig, amikor a férjem bevitte az igazolást, a munkahelyén el akarták venni. Mondta, h nem adja, mert ha minket ellenőriz az adóhivatal, nekünk kell tudni igazolni, h jogosultan vettük igénybe a kedvezményt, nem a cégnek. Végül lefénymásolták, az eredetit pedig mi raktuk el. Nem valószínű, h szükség lesz rá, de sosem lehet tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!