Januari babavarok! Nevetek van mar? Fiu/Lany? Megosztanatok?
ÉN karácsinyi vagyok,bocsi,hogy írok,de a tipp mindig jól jön nem?:D
Nekünk lányunk lesz és az Abigél nevet kapja,ha kukis lett volna Pedig Soma:)
Boldog babavárást:)
Nem ment könnyen nekünk sem annak idején. Volt egy papír lapunk a szóba jöhető nevekről. Időnként elővettük, vagy írtunk hozzá, vagy valami miatt lehúztunk egy nevet. Ezt a linket azóta találtam, nem próbáltam, de hátha használható valamire.
Szia! Mi januárra várjuk a trónörököst. A nemét nem tudjuk, fiú- és lánynévvel is készülünk.
Lánynév: sokáig gondolkoztunk, hogy Helka vagy Gerda, végül a Gerda nyert. Évek óta ez a vágyam: Gerda, úgyhogy ezen nem kellett sokat görcsölni, más nem is tetszett, csak a Helka, de arról le lettem beszélve.
Fiú: vagy Apa nevét vagy Bendegúzt szerettünk volna, de túlságosan sokan választják, pár év múlva tele lesznek az ovik Bendegúzokkal, ezért azt kilőttük. Maradt két jelölt: Konstantin vagy Zsolt.
Szia! Január végefelé fogok szülni, úgy néz ki, hogy kisfiú lesz.
Mikor hat éve összeházasodtunk, eldöntöttük, hogy ha fiú lesz, én választok nevet (Benjámin), ha lány lesz, akkor pedig a párom (Vanda). Ezzel el is voltunk addig, míg ki nem derült, hogy terhes vagyok. Addigra lett itthon egy benjáminfikuszunk, és a páromnak mindig az jutott eszébe a Benjáminról, én meg ki nem állhattam a Vandát. Lánynévben én Esztert akartam. Feldobtunk egy érmét, a Vanda győzött. Beletörődtem. Fiúnál elkezdtünk gondolkozni. Volt egy listám, azon aláhuzigáltam azokat, amik tetszettek nekem. Romániában lakunk, a páromnak az volt a fixa ideája, hogy legyen benne ékezetes betű és kettős hangzó, hogy a románok ne tudják kimondani. Így lett Sebestyén. Hadd ne mondjam, a szülők először elszörnyűltek, mikor meghallották, de utána beismerték, hogy végülis szép név, csak furcsa. És lerománosítani (Sebastian) is csak azután lehet, miután lebetűzted, mert hangzásra csak messziről hasonlít. Aztán, mikor mondta a dokibácsi, hogy kukis lesz, örültünk. Kérdezte, milyen lánynevet választottunk volna, de mikor mondtuk a Vandát, lebeszélt róla, mert manapság minden színesbőrű Vandana-nak hívja a lányát.
Szóval, ha esetleg mégiscsak lány lenne, Eszter lesz, hiába nyert a Vanda
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!