Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szülésnél mindenkinek bekötik...

Szülésnél mindenkinek bekötik az infúziós tűt? Ha kell ha nem? És szülés után mindenképpen megkatéterezik az anyukát? Ha tud magától pisilni ha nem?

Figyelt kérdés

A katéterezés mennyire fáj?Bár gondolom szülés után egy ilyet már meg sem lehet érezni,csak nekem még soha nem volt sem infúzió bekötve sem katéterem nem volt még,és kicsit félek ezektől,hogy ezek mennyire fájnak?!A katétert ált. meddig tartják bent?És az infúziós tűt mindig a kézfejbe szúrják?

Egy kíváncsi 33 hetes kismama.

2013. márc. 20. 14:22
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Mi van??? :O

Nincs bugyi??És addig a betétet hova teszed???Szorítanod kell a lábad közé??

2013. márc. 20. 15:02
 12/16 betta55 ***** válasza:
A katétert felhelyezik,majd pár perc utàn kiszedik.nyugi nem fáj.
2013. márc. 20. 16:40
 13/16 anonim ***** válasza:
Nincs bugyi. Alád teszik a betétet vagy van ilyen pelenka alátét és azt. Császárnál egész a felállításig nincs bugyi. Utána is csak az a hálós bugyiszerűség.
2013. márc. 20. 16:45
 14/16 anonim ***** válasza:
Természetes úton szültem. A vajúdás felénél már ijesztgettek azzal, hogy infúziót fognak bekötni, ha nem iszok eleget. Végül az oxi miatt kötötték be, ráadásul a könyökhajlatomba. De amint megszültem ki is vették. Katétert nem kaptam.
2013. márc. 20. 18:50
 15/16 A kérdező kommentje:
Húú az király..nincs még elég bajod,hogy ott van a friss sebed meg rögtön szoptatod a babádat,még küszködj a betéttel is és össze vérzel közben mindent :/
2013. márc. 20. 21:27
 16/16 anonim ***** válasza:
Hidd el, mindez nem számít. Persze valóban kellemetlen, hogy pl császár után ott fekszel deréktól lefelé bénán, alul folyik a vér, bár nem érzed (később annál inkább), Innod kell sokat, pedig megmozdulni sem tudsz, könyök hajlatban a kanül, ujjadon a vérgázmérő (vagy mi), másik karodon a vérnyomásmérő ami automatán kapcsol be bizonyos időközönként, és persze ott van veled életed értelme, akit szoptatnod kell, ez csak segítséggel fog menni, mivel meg se szabad mozdulni. na, és akkor, amikor a felállítás következik, na, az a nem semmi. Hasadon a friss vágás, és amikor felállsz végre, ömlik ki a vér alád a földre. Szóval nem kellemes, főként, ha beüt a migrén. Meg, pl nekem a műtét során levegő maradt a belsőmben, így nagyon szúrt a mellkasom felett és nem igazán tudtam fájdalom nélkül levegőt venni. De szerencsére ez is elmúlt. A hab a tortán, hogy a hegem sajnos szétnyílt 2 hét után. De minden, amit írtam eltörpül amellett, hogy egy új életet adhattál.
2013. márc. 21. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!