Szülésnél mindenkinek bekötik az infúziós tűt? Ha kell ha nem? És szülés után mindenképpen megkatéterezik az anyukát? Ha tud magától pisilni ha nem?
A katéterezés mennyire fáj?Bár gondolom szülés után egy ilyet már meg sem lehet érezni,csak nekem még soha nem volt sem infúzió bekötve sem katéterem nem volt még,és kicsit félek ezektől,hogy ezek mennyire fájnak?!A katétert ált. meddig tartják bent?És az infúziós tűt mindig a kézfejbe szúrják?
Egy kíváncsi 33 hetes kismama.
A katéterezés szülésen kívül sem fáj. Egy vékony műanyag cső, a legkevésbé sem fájdalmas. Az infúzió is egy műanyagcső, nem tű, nem hagynak benned tűt! Így néz ki egy kanül.
A tűvel megszúrnak ugyan, de csak azért, hogy utat biztosítsanak a vékony műanyag csőnek, hoy ha gyógyszer kell, gyorsan megkaphasd.
Nem tudom, hol mi a szokás, de ha tudsz pisilni katéterezni felesleges.
Én szülés után kaptam infúziót mert nagyon gyenge voltam, kb 3-szor estem össze egy nap, mikor felálltam, hogy tegyek egy kört. Azt ha jól emlékszem a könyökhajlatnál volt beszúrva, mmint a másik oldalt a karomba, ami baromira zavart, mert 2 napig ott volt (nem vették le, hátha még kell infúzió, h ne kellejn újra feltenni) és addig nem is tudtam rendesen behajlítani a kezem, ami ugye eléggé zavaró volt annak tükrében, h ott volt az újszülött babám, amúgysem tudtam sehogy kényelmesen ülni,feküdni stb..
A katétert meg elkerültem, mert rámijesztettek... :)
Azt mondták, ha nem kapom össze magam és tipegek el wcre, akkor sajnos katétereznek. Nos, én nagy erőt vettem magamon, mert örültem, ha a szülés után senki nem ér hozzám odalent :)
Normál szülésnél nem kötnek be semmit. Nem katétereznek, sőt követelmény, hogy pisilni kell. Nálunk addig nem lehet elhagyni a szülőszobát, és lemenni az osztályra, amíg valaki nem pisilt. Amúgy hoztak ágytálat, de én inkább felkeltem és kimentem WC-re.
Amikről te írtál, azok szülésindításnál (infúzió) és császárnál (katéter) történnek. Amikor beteszik a katétert kicsit kellemetlen, de nem vészes. Nekem a második szülésemnél volt (sürgősségi császár) és következő nap vették ki.
Ja, és a tűt nem mindig kézfejbe szúrják.
Nem kell félned, ezek csak kellemetlenek, de nem fájnak.
Boldog babavárást és könnyű szülést!
Tudom,hogy nem hagyják bennem a tűt,csak nem tudtam másképp megfogalmazni,és a kanül szó nem jutott eszembe :))
Csak érdekesnek tartom ezt a dolgot,hogy eddig az ismerősi körömben bárki megszült,látni a képeken,hogy a kézfejükben venne van a kanül..és természetes úton szült mindegyik,és oxitocin nélkül.
Hát én nem szeretnék katétert,inkább akkor kierőlködök magamból egy kis pisit. :) Hát gátmetszés után én sem venném szívesen,ha még utána piszkálnának ott katéterrel is :)
Nem kaptam infúziót, nem volt kanül, nem katétereztek.
Egyébként nem, van, hogy könyökhajlatba, ha már szúrják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!