Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szedtek "terhesvitamint"?

Szedtek "terhesvitamint"?

Figyelt kérdés
13.-14. hétig szedtem, de abbahagytam már. nem eszek extra változatosan, inkább úgy mint terhesség előtt. Ijesztgetnek a rokonok, azt mondják szednem kellene a terhesvitamint. 36 éves vagyok.
2013. márc. 19. 16:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Én is addig szedtem, azóta csak C-vitamint és Magnézium+b6 vitamint szedek, mivel van még a terhesvitaminból (Gravida) hébe-hóba bekapok belőle egyet(mondjuk átlagosan hetente kétszer). "Kedves" rokonok és jóakarók mindig mindent jobban tudnak...főleg ha első babád, készülj fel, és gyakorold hogy tudod egyik füleden be másikon kiengedni a "jótanácsokat". Ha normálisan étkezel, és eszel gyümölcsöt, zöldséget is, nem kell terhesvitamin.
2013. márc. 19. 16:36
 2/15 A kérdező kommentje:
Valamennyit eszek, mondjuk 2 darabot naponta. Ez nem sok tudom, de ettől még ugye lehet egészséges a gyerekem? Hülye kérdés de annyira elbizonytalanodtam, pedig nem vagyok ennyire balfék típus.
2013. márc. 19. 16:40
 3/15 anonim ***** válasza:
76%
Én szedem, rámparancsolt a nőgyógyás...plusz vasat és plus folsavat is írt fel mellé...Én ezzel úgy vagyok, hogy most nem én vagyok az okosabb, betartom az orvos utasításait. Főleg, hogy tulajdonképpen ez csak vitamin, nem méreg.
2013. márc. 19. 16:42
 4/15 anonim ***** válasza:
Így télen szerintem kell a vitamin, nem eszel annyi zöldséget gyümölcsöt, ami a babának kellene a fejlődéshez!
2013. márc. 19. 16:43
 5/15 anonim ***** válasza:
nekem azt mondta a doki, a 12.-ig, vagy majd meglátjuk, kell szednem, mellé vasat, magnéziumot, utrot, igaz, nálam ikrek vannak, szóval eleve többet igénylenek, főleg később, de szerintem ha addig szedted, az tök oké!
2013. márc. 19. 16:46
 6/15 anonim ***** válasza:
Nem lesz semmi baja a babádnak. A folsav az első 12 hétben kell, utána nincs jelentősége, vas akkor kell, ha vérszegény vagy a laborleletek szerint. A nőgyógyász persze hogy nyomatja a terhesvitamint, általában szerződésben áll valamelyik céggel. C-vitaminból kell utánpótlás (de abból multivitamin mellett is), és nem árt magnéziumot szedni (de ha nincsenek keményedéseid az sem fontos). Több orvos van a családomban, mindegyik ezt mondja, első babánál is csak az első trimeszterben szedtem a terhesvitamint, akkor is leginkább azért mert sokat hánytam és alig bírtam enni valamit. A gyerekem azóta is makk egészséges.
2013. márc. 19. 16:47
 7/15 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, azt is akartam még írni, hogy a baba elveszi tőled az összes tápanyagot és vitamint amire szüksége van, jól kitalálta ezt a természet, még ha kevesebb vitamint is vinnél be mint ami kettőtöknek kell, a baba akkor is elvenné a részét, max. te jutsz kevesebbhez, de ez látszana a vérképeden.
2013. márc. 19. 16:49
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is kb a 13-14.hétig szedtem minden nap+magnézium+ c vitamin,aztán azt mondta a dokim hogy elég ha heti 2-3 szedek belőle,így amit most szedek az még mindig a magnézium,minden másnap vas(mert vérkép alapján jó)C vitamin és amikor eszembe jut akkor egy elevit.Mondjuk c vitamint amúgy is szedek télen ha eszek gyümit ha nem.A kedves rokonok nekem is mindent mondanak és mondani is fognak,meghallgatom megköszönöm,aztán úgy csinálom ahogy a doki javasolja. :)Én sem eszem különösebben mást mint terhesség elött,csak többet :D Szép babavárást! 30hkm
2013. márc. 19. 17:11
 9/15 anonim ***** válasza:
Rám is rám parancsoltak és a kezembe nyomott egy csomó reklámpapírt. 28.héten mondták hogy kicsik még a babák. Most nem tudom attól de nagyon megugrott a fejlődésük a 32.hétre. Magnézium Citritet végig szedtem az nagyon sokat segített a keményedés ellen.
2013. márc. 19. 17:26
 10/15 anonim ***** válasza:
Én szedek. De a korábbi nőgyógyászom nem is ajánlotta a 12. hét után, úgyhogy biztos nem lesz bajotok!
2013. márc. 19. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!