Az a 8 hetes km vagyok, aki tegnapelőtt már írt ide a rózsaszín folyás miatt. Szombaton elmentem az ügyeletre, ott azt mondták minden OK. Képzeljétek mi történt ma?
Tudom, hogy könnyű mondani, de próbálj megnyugodni.
Én is A neg. vagyok, második babámmal várandós, de emiatt nem kellett egyik terhességem elején sem védőoltást kapnom ( a szülést követően az ellenanyag miatt igen). A dokid mondta, hogy ez mire lenne jó?
Duphastont ( hormontartalmú gyógyszer) anno az első trimeszterben a terhesség nagyobb valószínűséggel történő megmaradása miatt írtak.
A placentám nekem is levált egy kicsit az első terhességemnél, ami vérzést okozott ( 13. héten), majd elmúlt, és zavartalan terhesség után gyönyörű, egészséges kisfiam született.
A mostani terhességemnél is ue. volt a probléma, csak sajnos többször, emiatt hónapokig kórházba is kerültem.
Alapvetően a placenta túl mély elhelyezkedése okozta a részleges leválást/vérzést, ami ugyan nem volt kockázatmentes, de túléltük:)
Most 33 hetes vagyok, 2 hónapja tünetmentes, és a legutóbbi vizsgálat alkalmával mindent rendeben találtak a babánál.
Próbálj minél többet pihenni, kérj segítséget családtagoktól ( ha lehet).
Ezt nem értem: én erre rákérdeztem anno, és azt mondták hogy nem kerülhet a baba vére az enyémbe ilyen módon, hiszen az egy külön, önálló "rendszer".
A placenta és a méhfal közötti erek "szakadása" miatt véreztem, ráadásul megkaptam az oltást a szülések után ( éppen a későbbi komplikációk elkerülése miatt, ami elsősorban a babára nézve veszélyes).
Nekem többször is volt elég nagy mennyiségű vérzésem ( hematómákkal "tarkítva"), de egyik alkalomnál sem merült fel a vérmérgezés.
Nem mondom hogy ez vagy az a helyes álláspont, mindenesetre érdekes. Megkérdezhetem, melyik városba
/kórházba jársz?
Nagyon szorítok, és gratulálok hogy ilyen rendes férjed van:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!